Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2016 21:51 - На крачка извън политиката - загадъчния Тесла.
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 1412 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 13.01.2016 21:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
10 изобретения на Никола Тесла и Видеото което ще ви накара да се замислите !

image

Най-известните изобретения на Никола Тесла са свързани с енергетиката и разпространението на свободна енергия

С годините все повече хора разбират играта на правителствата и световните финансови организации, а заедно с това набира популярност и историята на Никола Тесла с неговите постижения. Хората получили допълнително образование извън стандартната система стигат до нова информация за да сглобят големият пъзел. Всички тези постижения са изиграли своята ключова роля в живота ни.

Радио предаване и радио вълни Въпреки, че Джулиано Маркони [Guglielmo Marconi] е признат за откривател на радиото, както и повечето хора днес така смятат, Тесла всъщност използвал принципа години преди него. Никола Тесла твърди, че радиовълните са една друга електро-магнитна честота. Въпреки, че Тесла има два подадени патента от 1897 до 1904 г. за предаване на радио вълни [US-645576, US-649621], патентното бюро решава да награди Маркони с “изобретател на радиото”. [Ако трябва да сме точни, Маркони използвал осцилатор на Тесла за радиото си]. Такъв парадокс може да има общо с факта, че по това време спонсори на Маркони са Томас Едисън [Thomas Edison] и Андрю Карнеги [Andrew Carnegie].

Тези обстоятелства със сигурност са улеснили решението на американското правителство, като прескочи изплащането на патентните такси споменати от Тесла за използване на технологията. Променлив ток [AC] Това е причината за голямата сензация на световното изложение в Чикаго през 1893 г.. Едисън и Тесла имат различно виждане за това как енергията трябва да се произвежда и разпространява. Според Едисън постоянният ток [DC] е по-евтин и безопасен. Той публично убива животни в демонстрации с променлив ток за да покаже на хората колко опасен е.

В отговор на това е известният случай, когато Тесла позволява през тялото му да премине високо напрежение от променлив ток, държейки в ръката си лампа, която засиява. Идеята на Никола Тесла била за истински по-евтин ток, по-ефикасен пренос на енергия и по-голяма безопасност. Въпреки десетилетия наред мръсен бизнес, откраднати идеи и патентно потискане от страна на Едисън и неговите богати приятели, днес в цял свят за генериране и пренос на енергия се използва системата на Тесла. Асинхронен електро-двигател В последно време името на Тесла стана доста популярно от електромобилите с марка “Tesla Motors”. Със създаването на асинхронния двигател през 1930 г., Тесла променя индустриалният свят завинаги. Днес този тип двигатели се използват навсякъде – вентилатори, инструменти, водни помпи, дискови устройства, часовници и много други.

Роботика и автоматизация Никола Тесла стига до заключението, че всички действия на индивида са подтиквани от външни импулси. “За всяка моя мисъл и действие има външна причина, всекидневно върша неща за лично удовлетворение. Аз съм машина надарена със силите на движението, която реагира на външни стимули.” – Никола Тесла С това си твърдение поставя основите на роботиката като запазва човешкият фактор. Тези машини имат своите недостатъци – не могат да растат и да се размножават. Виждането му за бъдещето е пълно с роботизирани коли, андроиди и автоматизирана механика. Повече за автоматичните и сензорни системи може да прочетете в книгата “Serbian Journal of Electrical Engineering, 2006 [PDF]” Рентгенови лъчи [X-Rays] Електромагнитните йонизиращи лъчения са добре проучени още през 1800 г., но Тесла изследва целият спектър.

Всичко от “Кирлиановата фотография” – която има възможността да документира жизнената сила на живите организми [изображения на аурата], чак до рентгеновите лъчи, които днес се използват в медицинската фотография. Откритията си Тесла прави изхождайки от убеждението, че Вселена предлага всичко от което имаме нужда, ние трябва само да използваме ума си за да създадем устройства улавящи потенциала който ни се предлага. Лазерен лъч Тесла е изобретател на лазерният лъч, явяващ се един ярък пример как геният на учен може да бъде използван за добро и за зло.

Технологията се използва в медицината за различни процедури и операции, дава възход на съвременната цифрова и дигитална индустрия, намира приложение и в промишлеността при металорежещи машини, измервателни уреди и много други. Но тази иновативна технология си има и своята тъмна страна – лазерно насочване на снаряди, плазмени оръжия или пък “лъч на смъртта” [Death Ray] като този от “Междузвездни войни”.
Един материал на Пламен Янков
Източник: novosianie.com/

Ние от Blife.eu ще изместим фокусът на вашето внимание към ето това ВИДЕО



Сега искаме да Ви зададем два въпроса:

Въпрос: може ли човек да си добива безплатно електричество у дома и вторият ни въпрос е ще позволят ли това силните на деня ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

blife.eu/10-%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0-%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE%D1%82%D0%BE/

 

9 невероятни факта за Никола Тесла, които не знаете Тесла успява да натрупа цял куп поведенчески странности, които съпътстват неговата работа
 

Значително засенчен от известния си работодател Томас Едисон, роденият в Сърбия изобретател и физик Никола Тесла е известен най-вече с работата си в областта на променливия ток и електроснабдяването и с изобретението си индукционна „Бобина на Тесла“.

Докато Тесла се радва на успешна кариера като изобретател, той показва много асоциално поведение и за него няма документирани романтичните отношения. В края на краищата той си отива сам и в мизерия.

Ставайки все по-ексцентричен с всяка изминала година, Тесла успява да натрупа цял куп поведенчески странности, които съпътстват неговата работа. Той наистина може да бъде смятан за първообраз на "луд учен". По-надолу в тази статия са представени двете лица на една от най-сложните мислители на нашето време.

1. Той предвидил появата на днешния смартфон през далечната1909 г.

Той се опитал да направи джобно устройство, което може да получи борсови котировки и телеграмни съобщения чрез кодирани честоти. Тесла започва планиране на кулата Уордънклиф, съоръжение за безжично предаване на сигнали, което в последствие продължава като построява Телефункен - безжичната станция в Сейвил, Лонг Айлънд. Кулата е била предназначена да предава безжична телефония през Атлантика. Тя обаче никога не успява напълно да заработи. През 1917 г. кулата е иззета и взривена с динамит от морската пехота, поради опасения, че германски шпиони могат да я използват, и че тя може да бъде използвана като ориентир за германските подводници.

2. Той страдал от ойстерсаритисфобия (oystersaritisphobia) - страхът от перли

Тесла не е бил в състояние да понася дори вида на тази скъпоценност. Веднъж изпратил секретарката си обратно в къщи да се преоблече, след като се появила на работа с наниз перли на врата. Това е само една от многото мании сред които са например обсебеността от числото 3 и  изключителната му предпазливост по отношение на микробите. Това дава редица причини да вярваме, че Тесла е страдал от форма на обсесивно-компулсивно разстройство.

3. Той рядко спял

Тесола твърдял, че спи само по 2 часа на нощ и е бил склонен да прекара два или повече дни в лабораторията си, без да спи изобщо. Кенет Суийзи, един от приятелите на изобретателя, потвърждава твърденията на Тесла. Суийзи разказва как веднъж Тесла му звъннал в 3 сутринта, говорейки оживено за проблем, който се опитвал да разреши. Изобретателят задъхано сравнявал различни теории докато изведнъж просто не затворил телефона. Това не било единичен случай и Тесла често споделял, че задрямза за малко, за да презареди батериите си.

4. Той имал фотографска памет

Тесла имал способността да чете книги и периодични издания, като същевременно ги „фотографирал“ в паметта си. той използва цялата информация, която е придобил като вътрешна библиотека, която му била на разположение по всяко време. В резултат на това Тесла рядко правел чертежи на своите изобретения. Почти цялата му работа била базирана на запечатани изображения в главата му.

5. Той говорел 8 езика

Няма съмнение, че Тесла е бил гений. Той е владеел перфектно 8 различни езика: сърбо-хърватски, английски, чешки, немски, френски, унгарски, италиански и латински. Лингвистите имат термин за хора като него - "хипер полиглот" или някой, който може да говори повече от шест езика с голяма вещина.

6. Той изобретил първата водноелектрическа централа.

През 1895 г., заедно с Джордж Уестингхаус, Тесла построява първата електроцентрала, която хваща водноелектрическия потенциал на Ниагарския водопад. Електрическа компания Уестингхаус, която купува проекта от изобретателя, бележи невероятни успехи благодарение на променливите и високочестотни токове на Тесла, които светът познава и днес.

7. Той притежавал смъртоносен лъч

Да го кажем малко по-точно: Тесла притежавал сложен план за дизайн за смъртоносен лъч (лъч на насочени частици/насочено енергийно оръжие), което той нарича "Тефефорс". То е трябвало да се използва по време на Първата световна война, за да унищожава цели армии. Тесла описва изобретението си по следния начин: "(Дюзата) изпраща концентрирани лъчи от частици по въздуха. Освобождава се такава огромна енергия, която би свалила флотилия от 10 000 вражески самолети на разстояние 200 мили от защитната им граница. Това би накарало цели армии да паднат мъртви." До самия си край Тесла работи по този проект, опитвайки се да накара „Телефорс“ да заработи.

8. Той имал странни отношения с гълъби

Макар Тесла да бил асоциален и често описван като „отвратен от хората“ той имал силни симпатии към гълъбите. Подобно на повечето хора и Тесла хранел многобройните сиви птици в парка. Дори и след като вече бил твърде болен, за да го прави сам, той наел хора да го правят вместо него. Тесла често прибирал болни или ранени гълъби в хотела, където живял в по-късните си години и ги връщал към живот.

9. Много от неговите изобретения остават класифицирани

След смъртта му, повечето от вещите на Тесла са били иззети от Службата за чужденци, въпреки че той е бил гражданин на Съединените щати. И под "повечето" имаме предвид имущество, което е описано като "товарен вагон" пълен с материали на Тесла. След известно време, някои от вещите му били върнати на семейството му, докато други се озовават в музея на Тесла, който се намира в Белград, Сърбия (където също се държи и праха му). Някои от документи и книжа на изобретателя обаче все още остават класифицирани. В резултат на това, хората са склонни да се чудя какво друго Никола Тесла е криел в ръкава си, какво е изобретил или е можел да изобрети.


fakti.bg/world/98243-9-neveroatni-fakta-za-nikola-tesla-koito-ne-znaete




Тагове:   тесла,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pando - Това е безспорно
14.01.2016 23:45
Най великият гений на нашата цивилизация. Имаме електричество благодарение на неговите разработки. Едисон е твърдял,че бъдещето принадлежи на правия ток/Хал хабер си е нямал горкият/.
Да,ама правия ток не може да се транспортира. Едисон е бил ловък бизнесмен,който е ползувал услугите на истнски гении...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2388235
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930