Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2016 21:21 - Еврогейските толерасти, много внимавайте в картинката, защото тоя път ще настъпите мотиката.
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 4681 Коментари: 11 Гласове:
21

Последна промяна: 29.01.2016 21:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Това е паметникът в двора на болницата в Панагюрище , издигнат от Стоян Джуджев в памет на избитото му семейство !

image

А това е различният поглед към турското робство на един колега от фейса, който забива звучен шамар в сурата на еврогеещите се политически педали и проститутки, щедро мотивирани от "А за Б".

image

Евгени Марков

Не, не сме били никакви роби! Путьовци сме били. 100 години след историята на Паисий се е случило първото въстание. Сто години националното самосъзнание се е мъчило да пробие битовия комфорт, сития корем и страха да не се минем. Не е било нужно да бъдем роби. Не че било трудно, но по-евтино за хазната се оказало да не сме. Роба го хранят. Че го и охраняват. Не, не сме били роби. Имали сме си всичко. Ниви, стада, ракийка, туршийка, всичко. Също като сега, бре. Сега да не би да сме роби?
Е, имало харамии, хайдути и други терористи, като оня Капитан Петко войвода, дето мътели главите на хората, но това не значи, че сме били роби. Някакви романтици ще да са били тези. Наричали се патриоти, родолюбци и жадували слава, но и сега е пълно с такива. Та ако е имало някакви хора, които са се чувствали роби - тези са били. Терористи и врагове на султана.
Щото срещу робството - роби се борят. Тез, свободните, дето и аз не знам защо ги наричам путьовци, си гледат рахатя.
Така и ще казвам на децата си, че както е тръгнало с образователната реформа, явно аз ще им преподавам история, та-а така ще им казвам:
-Едно време, тати, когато сме съжителствали с османлиите няколко века, хората бивали два вида, както и сега: Роби и путьовци. Тез дет" се имали за роби воювали с робството. Кой с пушка, кой с перо, богатий с парите, сиромахът с трудът, момите с иглата, учений с умът. Разните паметници покрай които гледаш по празниците да се тълпят путьовци, да се снимат и да носят цветя - на тези хора са издигнати. Разните цитати, дето ги чувате да рецитират, разните литератури, дето не ги разбирате, щото не са ви ги адаптирали - тези хора са ги писали. РобОвете, дето не щели робството. Никой не вдига паметник на путьовци, дето всичко си имат. На герои се вдигат паметници. Сега наричаме герои онези, хайрсъзите, комититите, войводите, апостолите, дето тогава искали да строшават мръсни окови и да доказват, че са свободни, а не робове. Путьовците тогава, както и сега си гледали кефа и коментирали хайрсъзите. Предавали ги, преследвали ги, презирали ги, та децата им да се снимат пред паметниците им, ако случайно някога ги признае историята. Да знаеш, тати, путьо никога не е роб. /Той никога и опозиция не е, ама това като стигнем до бай Ганя ще ви го преподавам/. Той ще се нагъзи, подложи, продаде, всякак ще се нагоди, но роб няма да бъде.
До тук за робите ви разправях, мили деца, сега и за путьовците да ви разкажа. За путьовците и робството. Путьовците биват два вида - русофили и русофоби. Путьовците русофили много харесват идеята да сме имали робство. Така някои хора харесват бенките си. Ако сме имали робство и русофилието им придобива някакъв смисъл.
Путьовците русофоби пък не щат да сме имали робство. Гордостта им страдала. На тях пък липсата на робство оправдава русофобията им.
Значи имало ли е робство, не е ли имало - зависи от Дядо Иван и личното ни отношение към Русия. А всичко останало, ако нещо изобщо е останало нещо, освен отношението към Русия, няма никакво, ама НИКАКВО значение.
И едните и другите са само анализатори - мрънкачи. ФантасмагорИци, истЕрици и параноици, които заради бълхата юргана изгарят. За тях е важна догмата и доктрината, но те дух нямат, светини нямат, гордостта им е книжна, патриотизма - неделен, а ценностите - ментета. Живота им е пърформас и мимикрия. Обречени са на робство, но няма да го проумеят, докато някой не им го напише в уикито. Затова пък вечно ще ги гризе някакво неудовлетворение от самите себе си. И за което някой друг ще им е крив.
Ще газят децата им по пешеходните пътеки, а те ще чакат с години умрялото правосъдие да им ... да ги ..., абе не знам какво ще чакат.
Ще ги товарят с абсурдни данъци, ще им прекрояват историята, ще им налагат присъствия и квоти, ще ги опростачават зорлем и путьовците ще си мълчат. Ще се лаят помежду си в мрежата, но и пръста си няма да мръднат.
За това, мили деца, четете Ботев. Захари четете и Вазов. Не за да научите нещо, а за да придобиете онази емоционална интелигентност, която ще ви помага да различавате робството, да го усещате и да се бунтувате. Онази интелигентност, която ще ви даде куража да опитате, да си докажете на практика, че
НЯМА ВЛАСТ НАД ОНАЯ ГЛАВА, РЕШЕНА ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ ТЯЛОТО.




Тагове:   турско робство,


Гласувай:
22



1. morskipesni - Много полезна, навременна книга!
29.01.2016 21:36
Има я на пазара- казва се "Силата на разума', автор Ориана Фалачи. Прочетете я, за да ви настръхнат косите какво очаква бедната ни, "либерална" Европа най-скоро. Ислямът има за цел пълното и завладяване, за което услужливите европейци всячески съдействат!
цитирай
2. kuschel - Има я на пазара- казва се "С...
29.01.2016 21:57
morskipesni написа:
Има я на пазара- казва се "Силата на разума', автор Ориана Фалачи. Прочетете я, за да ви настръхнат косите какво очаква бедната ни, "либерална" Европа най-скоро. Ислямът има за цел пълното и завладяване, за което услужливите европейци всячески съдействат!


Фалачи почина отдавна, но съм чел много нейни статии и дори съм поствал в блог.бг. Тя е сред десетте най-видни журналисти и публицисти на всички времена в Италия. Ще прочета.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Какво да коментираш?
30.01.2016 01:53
Всичко е казано...
цитирай
4. andrei - Най-главният ПУТЬО в България е Мутрата Борисов!!!
30.01.2016 07:49
За да не го бъркат с нещо друго,всичките му министри са ПУТКИ и понеже е на всичко отгоре е и психопат,най-големите му страхове са от истинските мъже,не като меката китка Дончев и безгръбначният педерас Калфин !!!Поздрав от мен Евгени-по-добре не може да се напише,макар че коментарите по-горе са за нещо друго,а не по същество от написаното!!!Бъди жив и здрав и дано има повече хора да мислят като ТЕБ!!!
цитирай
5. pando - PRIVET
30.01.2016 09:55
CAMARADE!
цитирай
6. didanov - Велика мисъл и вечна истина!
30.01.2016 12:19
НЯМА ВЛАСТ НАД ОНАЯ ГЛАВА, РЕШЕНА ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ ТЯЛОТО!Малцина от нс обаче ще се решат на такова нещо, враговете на БЪлгария и на това се надяват.
Поздрави
цитирай
7. indiram - Здравей, Кусшел! (Кус?хел)
30.01.2016 21:05
Поздравления!
Ама, да беше дал в едър план и първата част/първия дял на посланието.. И, не че даденото е недостатъчно, а че на путьовци, а не на Путьоновци, им са нужни повече обяснения/разяснения...
И, тук, ще го кажа - Грешка е, дето с новобългарский книжовен заменят старо-древно-Български (по подобие на Гръцкия стар и нео-еллиника) - да се загуби някой си или нещо си...
...
Поздрави!
цитирай
8. nikikm - Аз написах минуса!
30.01.2016 21:37
Три плюса за началото.., до като почна онзи да философства за роби и путьовци!Ама,като гледам,целта му е да оригиналничи!Доста са такива!Пък теб те ценя,такъв съм,помогнал си ми в нужда,още повече досетил се че имам нужда,имаш ми и благодарността и приятелството! Но от време на време грешиш и ти го казвам,точно,като приятел! Оня може и да е достоен,но да си има слабост,но не търпя хора да се правят на Богове и от последна инстанция да казват този прав,онзи крив,като разбира се,те са над! Типична грандомания,примесена с разни неща! Айде да спра..много ми става и вече пъшкам брато.Всеки иска да се докаже...а България..къде е? Всеки гони мимолетното,защото ВЕЛИЧИЕТО ИСКА САМО Ж Е Р Т В И !
цитирай
9. kuschel - Индирам, освен английския език има ...
31.01.2016 05:52
Индирам, освен английския език има и други на които "Ш" се пише "SCH". Ферщейст ду?
цитирай
10. kuschel - Ники, пуснах го само защото е едно ...
31.01.2016 05:53
Ники, пуснах го само защото е едно друго виждане на нещата - нетрадиционно. Съгласен съм с 60% от написаното.
цитирай
11. nikikm - Все пак
31.01.2016 21:57
kuschel написа:
Ники, пуснах го само защото е едно друго виждане на нещата - нетрадиционно. Съгласен съм с 60% от написаното.


е нещо! 60% са си 60% ! Но си прав,щото и аз понякога заради израз или мнение,които ми се струват важни,пускам материали с които..да кажем не съм съвсем съгласен! За това ти и писах,че почвам с три плюса! Поздрави приятелю!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2377580
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031