Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2016 07:34 - ВВС потвърди моите заключения. Благодаря!
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 9570 Коментари: 33 Гласове:
11

Последна промяна: 17.05.2016 08:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Може да се каже и още нещо, но благодаря и за това!

Учудваща е мекушавостта на Сталин към тия отколешни врагове на Русия, които в течение на векове са извършвали кървави набези всяка пролет на територията на Русия за да отвличат руснаци и да ги продават на турците за роби. Чудо голямо, че Сталин изселил бабата на тая хитлеристка изтърсачка в Азербайджан. Ай сиктир бе! Вече истерясахте от страх пред Русия. Не ви стигат памперсите. Мошеници!

Руснаците смятат първото място на Джамала за част от информационната война срещу тях


Би Би Си: Политиката победи на Евровизия 2016
image


Победата на украинската певица Джамала на Евровизия разбуни духовете и отново постави въпроса дали е редно на песенния конкурс политиката да взема връх над музиката, съобщава Би Би Си. 
Песента победител „1944“ разказва за депортирането на кримските татари от съветския лидер Йосиф Сталин след края на Втората световна война /1939-1945 г./ заради сътрудничеството им с нацистките окупатори срещу народите на Съветския съюз.  Вместо повод за радост победата на Джамала посипа със сол раната в руско-украинските отношения, които през последните 2 години не спират да кървят в буквалния смисъл на думата. 
Самата певица не крие, че песента има огромна емоционална стойност за нея. Нейната прабаба е била сред депортираните. Украинският президент Петро Порошенко написа в Туитър, че лично е поздравил Джамала с победата. „Истината както винаги побеждава“, каза той. 
От своя страна, руснаците смятат нейната победа като част от „информационната война“ срещу тях, която има за цел да ги демонизира допълнително в очите на европейците. Те дори се позовават на медийни информации, според които Джамала сама е признала, че нейната песен е политическа. От руското външно дори иронизираха, че следващият побудител на Евровизия ще трябва да пее за Башар ал Асад. 
Руснаците имат и друг повод за недоволство. Техният представител Сергей Лазарев, който изпълни песента „You Are The Only One“, бе сочен за фаворит. Той получи най-много гласове от телевизионните зрители, които му донесоха 361 точки. Но това не беше достатъчно, за да се компенсират гласовете на професионалното жури, което го постави на пето място. 
В крайна сметка той стана трети, пред него се нареди и представителката на далечна Австралия, която за втори път взима участие на Евровизия. „За мен това е голяма победа. Направих максимума. Прибирам бронза. Поздравявам Украйна“, каза Лазарев по руската национална телевизия. За последен път Украйна е побеждавала на Евровизия през 2004 г. Тогава първото място спечели певицата Руслана. 


epicenter.bg/article/Bi-Bi-Si-Politikata-pobedi-na-Evroviziya-2016-/101134/6/0


image

Истината лъсна. Вторият от ляво е дядото на Джамила, когото Сталин депортирал в Киргизия.

image

Снимката е публикувана в много статуси във фейсбук, но от таблета не мога да дам линкове. По-късно.


image

КРИМСКИТЕ ТАТАРИ – ПРЕДАТЕЛИ , ДЕЗЕРТЬОРИ И СЪТРУДНИЦИ НА НЕМЦИ И ТУРЦИ
image

bultimes.com/krimskite-tatari-predateli-dezertori-i-satrudnitsi-na-nemtsi-i-turtsi/




Това соло го свиря насън бе, Квак, още от като излезе. Ама...


Тагове:   Евровизия,   татарка,


Гласувай:
17



1. kuschel - Никой не е знаел до сега, че правилата за гласуване са променене , като тежестта на журито е много по-голяма от преди
16.05.2016 08:07
Досега зрителите гледаха гласуването на зрителите и журито, които се събираха и поделяха поравно. Тази година зрителите не видяха гласуването на зрителите, а говорителите съобщаваха само резултатите от вота на журито. Новото е, че вече нито една страна не получава 0 точки. Присъждат се само от 1 до 8, 10 12 и няма да има 9 и 11 точки. Целта е да стане ясна разликата между втория и третия във временното класиране, а победителят да остава неизвестен до края.

Говорител на Украйна беше Верка Сердючка, който докато се поздравяваше с водещата пусна странна шега, която засрами дори водещата на БНТ Елена Розберг и тя не посмя да я преведе в оригиналния й текст:

„If there’s room in the heart, there’s room in the butt.“ (Ако има място в сърцето, има място и в дупето“
цитирай
2. kuschel - Хайде малко разяснения, не че съм длъжен.
16.05.2016 11:49
Татарите съставят няколко добровочески дивизии, които яростно се бият на страната на хитлеристите. Жертвите им са около 300 000 руснаци. Кримски татари са изселвани и от турците след Кримската война в България под името черкези. Това дивашко племе влошава много положението на българите, защото не се труди и се занимава главно с разбойничество. Черкезкият терор в Подбалкана е една от причините за избухване на Априлското въстания. Изродите извършват и най-големите зверства при потушаването му. Сега жал ли ви е, че Сталин ги депортирал?
цитирай
3. kvg55 - Всяко нещо се ражда, развива и от...
16.05.2016 12:04
Всяко нещо се ражда, развива и отмира. Та така и Евровизията. На път е.
цитирай
4. kuschel - Дискредитира се напълно с това п...
16.05.2016 12:15
Дискредитира се напълно с това поръчково, фалшиво гласуване. Активно мероприятие на русофобията.
цитирай
5. slavimirgenchev1953 - Руски таблет ли имаш,
16.05.2016 12:32
свиньо недоклатена? Заври си го веднага отзад, където ти е простио акъл фатмашки.
цитирай
6. kvg55 - Какъв финес на изказа, каква изи...
16.05.2016 12:37
Какъв финес на изказа, каква изисканост.
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - Точно като за червени простаци. Няма друг подход към вас - бой и пцувни.
16.05.2016 12:58
kvg55 написа:
Какъв финес на изказа, каква изисканост.

цитирай
8. kvg55 - До slavimirgenchev1953
16.05.2016 13:03
Кой те натиска, та звъниш?
цитирай
9. kuschel - свиньо недоклатена? Заври си го ...
16.05.2016 13:03
slavimirgenchev1953 написа:
свиньо недоклатена? Заври си го веднага отзад, където ти е простио акъл фатмашки.


Лелей, и тоя дришльо и той се прави на юнак. Ще умра от смях. Хахаха!
Ооооо, не, ще припадна от смях. Не е истина направо.
цитирай
10. kuschel - Още малко от историята, а вие ще преценявате според съвестта си.
16.05.2016 14:33
Мотиви за изселването

В секретното постановление на ДКО № ГОКО-5859 от 11 май 1944 г. относно причините за депортацията се казва, че „по време на Отечествената война много кримски татари измениха на Родината, дезертираха от частите на Червената армия, отбраняващи Крим, и преминаха на страната на противника, постъпвайки в сформираните от немците доброволчески татарски военни части, борещи се против Червената армия; в периода на окупация на Крим от немско-фашистките войски, кримските татари участват в немските наказателни отряди и особено се отличават със своите зверски разправи по отношение на съветските партизани, а също така помагат на немските окупатори при организиране на насилственото изпращане на съветски граждани в германско робство и масово изтребване на съветски хора.”
Според разпореждане на германския Генерален щаб от 18 януари 1942 г. фюрерът дава възможност за неограничено формиране на татарски войнски части.
Татарите са знаели какво ги чака. Те са видели разправите на националистите над местната съветска администрация и техните семейства, свидетели са на дезертьорстото на своите бащи и синове, стреляли в гръб на червеноармейците. Знаят и безпощадната отмъстителност на Сталин и започват да се подготвят за ответни репресии. Оптимистите, които се надяват само да бъдат изселени живи, пекат сухари и стягат багаж.

Депортацията не засяга значителна част от кримотатарските колаборационисти, тъй като са евакуирани от окупационните власти в Германия, където е създаден Татарски планинско-егерски полк от СС.

По-голямата част обаче от татарите остава Крим. Непосредствено след Съветската армия вървят подразделения на НКВД, които през април-май „прочистват” прочистват територията, арестуват и осъждат около 5000 колаборационисти от всякакви националности.
цитирай
11. kuschel - https://www.facebook.com/profile.php?id=100012170490624&fref=nf
16.05.2016 14:37
Линда Арт:
Привет Джамале из Крыма от Сергея Веселовского.
Когда ты льёшь слёзы крокодилицы, рассказывая миру про май 1944 года, будь готова, что тебе ответят.
Причём, будут отвечать без соплей и надрыва, а спокойно с фактами и документами в руках. Страшными документами, от которых у всякого нормального человека волосы встают дыбом, сжимаются кулаки и выступают слёзы на глазах.
Трагедия татар Крыма случилась не 18 мая 1944 года, а чуть раньше, где-то 11 ноября 1941 года:
А тогда, в мае, после освобождения полуострова от гитлеровцев, советскому командованию пришлось оперативно решать двуединую задачу:
- спасти татарский народ от во многом справедливой расправы-возмездия за тяжкие военные преступления его «самых активных представителей» с осени 1941 по весну 1944 года;
- обезопасить освобождённые территории от терактов и диверсий в случае оставления в местах постоянного проживания десятков тысяч очень даже потенциальных диверсантов (СМЕРШ вряд ли мог справиться с хорошо подготовленными немцами многочисленными диверсионными группами татар, выявить которые было крайне сложно, ведь война продолжалась).
Так что, дорогая моя землячка из Судака, не гневи Аллаха.
Он и Сталин в 1944 году дали твоему народу шанс выжить.
Не надо лишать татар будущего.
Они вернулись на родину и хотят жить в мире и согласии.
цитирай
12. kostas - http://webnovinar.com/wp-content/uploads/2016/05/0000000000000000000000-191x300.png
16.05.2016 16:04
Към една от снимките има прикачена информация, която гласи:
„ Сузана Джамаладинова.
Певицата „Джамала” – първо име Абулхайр. Родена в г. Ош(Кригизия) 27.08.1983г. Баща Кримски татарин, майка арменка.
През 2006 г. Абдулхайр се подлага на операция по смяна на пола и става Сузана Джамаладинова. Според коментарите въпреки интервенцията, все пак има вторични белези, които говорят за „мъжкото“ минало и това е ясно добре откроената адамова ябълка… “ Случаят с Абдулхайр не е първият в историята на конкурса. През 2014 г. песен №1 стана изпълнението на „брадатата жена“ Томас Нойвирт.

Австриецът е известен със сценичното си име Кончита Вурст и характерната си брада…
цитирай
13. kush11 - Към една от снимките има прикачена ...
16.05.2016 16:32
kostas написа:
Към една от снимките има прикачена информация, която гласи:
„ Сузана Джамаладинова.
Певицата „Джамала” – първо име Абулхайр. Родена в г. Ош(Кригизия) 27.08.1983г. Баща Кримски татарин, майка арменка.
През 2006 г. Абдулхайр се подлага на операция по смяна на пола и става Сузана Джамаладинова. Според коментарите въпреки интервенцията, все пак има вторични белези, които говорят за „мъжкото“ минало и това е ясно добре откроената адамова ябълка… “ Случаят с Абдулхайр не е първият в историята на конкурса. През 2014 г. песен №1 стана изпълнението на „брадатата жена“ Томас Нойвирт.

Австриецът е известен със сценичното си име Кончита Вурст и характерната си брада…


Ами браво! Аман от сбърканяци! Тикат ги навсякъде. Луда работа.
цитирай
14. born - Започвам да подготвям цикъл от песни за следващата евровизия.
16.05.2016 17:18
Цикълът ще бъде озаглавен "Славунски песни" и ще бъде най-напред тестван в блог.бг. Предварително съобщавам, че съдържанието на песните ще бъде изпъстрено с по-изтънчена фразеологична терминология от рода на "пикай гас", "червени боклуци", "свини недоклатени", "фатмаци прости" и други изящни словесни форми, характерни за бъдещия ни изпълнител на евровизията. Нямам съмнение, че първото място с този репертоар и изпълнител ще ни е в кърпа вързано , особено след като изпълнителя отново върне нежния си пол и чувственост. Сега работя усилено по втората песен. Първата ще пусна тия дни. Очаквайте я, вашта мама...
цитирай
15. kuschel - Цикълът ще бъде озаглавен "...
16.05.2016 17:25
born написа:
Цикълът ще бъде озаглавен "Славунски песни" и ще бъде най-напред тестван в блог.бг. Предварително съобщавам, че съдържанието на песните ще бъде изпъстрено с по-изтънчена фразеологична терминология от рода на "пикай гас", "червени боклуци", "свини недоклатени", "фатмаци прости" и други изящни словесни форми, характерни за бъдещия ни изпълнител на евровизията. Нямам съмнение, че първото място с този репертоар и изпълнител ще ни е в кърпа вързано , особено след като изпълнителя отново върне нежния си пол и чувственост. Сега работя усилено по втората песен. Първата ще пусна тия дни. Очаквайте я, вашта мама...


Тоя май е в делириум. Изглежда толкова жалък и безпомощен.
цитирай
16. born - Ако имаш приказка с него, кажи му да не пише коментари в нетрезво състояние
16.05.2016 18:37
Прекомерната и редовна употреба на ментета води до дебилност, поетични и дебилски перверзии, което е много показателно и видно от неговите коменти. Горкия. Поздрави.
цитирай
17. kuschel - Ако си забелязал, аз никога не се ...
16.05.2016 18:49
Ако си забелязал, аз никога не се обръщам в първо лице към боклуците в сайта. Ако имам да кажа нещо, то е неизменно в трето лице, все идно става въпрос за нещо незначително. Всеки контакт с тия мърши може само да те омърси. Няма какво да научиш от тях.
цитирай
18. apostapostoloff - Кухелят като всестранно развита
16.05.2016 18:50
личност- той и от музика отбира, милият. Че и от плитика, от история, от пропаганда... Гений бе, гений.

Я се скрий някъде бе, мършаляк, и не ни занимавай с ланския сняг! И с твоите келяви руски скапаняци!
цитирай
19. kuschel - Абе, шарли, аз свиря на пиано и ци...
16.05.2016 19:01
Абе, шарли, аз свиря на пиано и цигулка от 7 годишен, а от 9 клас на китара. Винаги съм бил рокаджия и съм свирил в студентски съставчета. Познавам се добре и със всички групари от 70 те години. Така че от музика разбирам прекалено много.
Не обиждай Русия, че ще те издам като дойдат и ще ти разпорят задника. То пък на теб сигурно ще ти хареса.
цитирай
20. pando - За да се говори за Сталин и депортирането на татарите
16.05.2016 20:25
Преди всичко да се види как във Франция са били третирани колаборационистите през Втората С.В. Нямало е депортация,а просто разстрел както се разстрелват бесни кучета...
цитирай
21. kuschel - Преди всичко да се види как във Фр...
16.05.2016 20:59
pando написа:
Преди всичко да се види как във Франция са били третирани колаборационистите през Втората С.В. Нямало е депортация,а просто разстрел както се разстрелват бесни кучета...

Така се прави. Който измени един път ще го прави винаги.
цитирай
22. zaw12929 - човещината никак не се разбира от идиоти-
17.05.2016 07:03
pando написа:
Преди всичко да се види как във Франция са били третирани колаборационистите през Втората С.В. Нямало е депортация,а просто разстрел както се разстрелват бесни кучета...


човещината никак не се разбира от идиоти- Сталин е прав "ИМА ЧОВЕК/ ТАТАРИ ФАШИСТИ- ИМА ПРОБЛЕМИ...
" КОЙТО ПЕЕ ЗЛО НЕ МИСЛИ!" , ОСВЕН, АКО СА ГО ПРАТИЛИ НА ЕВРОВИЗИЯ СЪС ЗАДНИ МИСЛИ...
цитирай
23. kuschel - Именно! Това си е активно меропр...
17.05.2016 07:42
Именно! Това си е активно мероприятие в разрез с регламента на състезанието.
цитирай
24. zaw12929 - ОЩЕ ПО МОЩНА ПОДКРЕПА! ПОЗДРАВ!
17.05.2016 07:59
Граждани на различни европейски страни изразяват възмущението си от начина, по който се реши кой да спечели първото място на тазгодишния конкурс „Евровизия 2016“.

Петиция с искане да се преразгледат резултатите

от международния конкурс за песен „Евровизия 2016“ се появи на сайта Change. В момента обръщението към организаторите на „Евровизия“ е подписано вече от повече от 47 хил. души. За автор на петицията се сочи жителя на Ереван Артур Оганесян, но тя е подкрепена от граждани на Великобритания, Франция, Германия, Испания, Австралия, Сърбия, Швеция, Русия, Украйна и други страни.

„Ние разбираме, че гласуването на жури и аудитория – това е тежък и емоционален процес, но броят на подписалите се под тази петиция показва, че мнозина са убедени в това, че победител тази година в конкурса стана не този, който трябваше да спечели“, казва авторът на обръщението.

Нашият участник Поли Генова, която завоюва рекордното за страната ни 4-то място, беше посрещната като победител след завръщането ѝ от конкурса. Припомнете си какво каза тя тогава с видеото горе.

Испанецът Кристиан Гаридо от Мадрид също направи своя петиция в сайта Change, в която призовава

Испания да се откаже от участие в „Евровизия 2017“.

По думите му тази година финалът на конкурса в Стокхолм е бил „подигравка“ и на половин Европа е станало ясно, че резултатите се определят от „политически интереси“.
цитирай
25. apostapostoloff - Откажи се от шпионажа!
17.05.2016 08:04
Не шмъркай кокаин! Преустанови и престъпната си дейност!

Пенсионирах се като полковник от ВКР и ще те държа под око, защото си враг на народа!
цитирай
26. kuschel - Е, то на всички е ясно, освен на бъ...
17.05.2016 08:06
Е, то на всички е ясно, освен на българските седерунгели, които са тялом и духом предани на фашизма. Това е положението.
цитирай
27. apostapostoloff - Свирил бил!
17.05.2016 08:06
Свириш на дудук ти, по време на гей- парадите, които организираш!
цитирай
28. kuschel - Не шмъркай кокаин! Преустанови и ...
17.05.2016 08:08
apostapostoloff написа:
Не шмъркай кокаин! Преустанови и престъпната си дейност!

Пенсионирах се като полковник от ВКР и ще те държа под око, защото си враг на народа!


Недей така бе, шарли, ще ме умориш от смях!!! :))) Ти и ВКР. Ха-ха-ха-ха-хааааа !!! :))) Ще ти идва ДАНС на гости май!!! :)))
цитирай
29. kuschel - Мога да изсвиря солото от "...
17.05.2016 08:10
Мога да изсвиря солото от "Машин хед" със затворени очи. Ферщейст ду?
Квак, аз съм свирил и със "Щурците" бе.

Виж в края на постинга!
цитирай
30. jelezov - Първото място на украйнската пе...
17.05.2016 13:57
Първото място на украйнската певица Джамала на конкурса на Евровизия направи отново пропагандно актуален проблема за депортацията на кримските татари през май 1944 г. На читателите, които могат да ползват руски език и са психично здрави, т. е. не са кретени като някои от тук проявилите се коментатори, препоръчвам да прочетат следните три статии:
Почему правда о войне до сих пор ссорит нас с крымскими татарами?
Галина САПОЖНИКОВА
http://m.kp/daily/26093/2993195/

http://jelezov.blog/politika/2014/07/19/krimska-kaliforniia.1282149

http://zavtra/content/view/deportatsiya-po-evropejski/
цитирай
31. kuschel - Линкове, които не са в заглавния ред ...
17.05.2016 14:25
Линкове, които не са в заглавния ред не се отварят.
цитирай
32. kuschel - Чел съм тая версия за създаването на ...
17.05.2016 14:32
Чел съм тая версия за създаването на еврейска държава в Крим, но честно казано не ми звучи никак убедително, както и всичко, което е свързано с еврейството.
Едно е безспорно. Татарите са служили вярно на султаните и са извършвали стотици години зверства на руска територия. Продавали са на турските пазари рленени славяни, включително и поляци т.е. заслужили са си да бъдат не само депортирани, но направо избити. Толкова по въпроса
цитирай
33. kuschel - http://bgr.news-front.info/2016/05/17/krimsko-tatarskiyat-polk-na-ss/
17.05.2016 19:42
Кримско-татарски СС полк.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2378381
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031