Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2016 05:05 - Аслан гитти, насран гилди*
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 2983 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 30.06.2016 11:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
* В превод от турски това означава "тръгна като лъв, върна се посран". Мисля, че няма па-лаконично обрисуване поведението на кокорбашията Ердоган. Не, че същото не важи и за нашите "ястреби" Чоко, Боко и Ненчев. То не бяха "гьолове", то не бяха ехидни подсмешки, ама сега Митов бърза за Сочи да изпревари турския си аркадаш, кой първи да оближе подметките на Лавров за "Южен (турски) поток. Не зная, дали "Брекзита" даде кураж на нашите тиквеници, но изведнъж си спомниха за българските интереси, че и срокове поставят на Европейската комисия да ни разреши построяването на АЕЦ "Белене" и Южен поток". Няма да се учудя, ако Боко и Плевнята се изтърсят на "Орлов мост" да посрещнат с хляб и сол "Нощните вълци". То и ние си имаме хубава поговорка за словоохотливи ястреби, но не зная дали да я кажа, че е малко пиперлива, пък аз съм срамежлив. Абе, ще ви я кажа, ще се прежаля. Та, тя гласи: "Голям х*й лапни, голяма дума не казвай!" А сега да видим какво казва проф. Божидар Димитров по въпроса.

Проф. Божидар Димитров ексклузивно пред ПИК: Очаквам Ердоган да подаде молба за членство в Евразийския съюз!

Докато ЕС урежда правата на третия пол, става все по-неприятен, смята историкът

image

 Уникални събития се случиха в последните дни в Европа. Великобритания е напът да се разпадне, след като народът гласува държавата да излезе от ЕС. Самият съюз е в "небрано лозе", лидерите му не знаят какво да правят. Франция и Германия подготвиха проект за реформа на съюза, според който на страните участнички се забранява да имат собствена армия и сцецслужби. Най-взривяващата новина обаче дойде от Турция в понеделник, когато Реджеп Ердоган изпрати послание до Владимир Путин с молба за извинение за сваления СУ-24. Турският президент преглътна егото си и обяви, че е готов на "всякакви инициативи в името на възраждането на добрите руско-турски отношения". 

 

Какво доведе до тези събития и как ще се промени светът след тях - за това разговаряме с проф. Божидар Димитров.

Интервю на Албена Борисова
 
 

-  "По-добре с Русия, отколкото против нея" - това ли е причината, която накара Ердоган да превъзмогне егото си и както има една дума на руски, да направи "челобитная" (б. а. - писмена молба, с която до 18 век В Русия са молели господаря си за нещо) пред Путин?
 

- Аз очаквах той да сломи гордостта си. Икономиката му търпи много загуби. Ердоган видя, че на Европа не може да се разчита. Най-големият му съюзник - Великобритания, вече излиза от ЕС. Ердоган става все по-изолиран. Някои политици го третират като луд дори. И в тази ситуация да се караш с Русия е самоубийство. Никой не е прокопсал от война с Русия. Ердоган не е в добри отношения и със САЩ, които подкрепят кюрдите, защото те са противник на "Ислямска държава". 

 

 

- Какво да очакваме от тази заявка за възраждане на руско-турските отношения? 

 

- Няма да се учудя, ако Ердоган подаде молба за членство на Турция в Евразийския съюз (вероятно има предвид БРИКС, защото в ЕАС са други) В него влизат много екзотични страни - като Китай, Бразилия, Индия, ЮАР, които заслужават уважение. По-добре там, отколкото в НАТО, където той няма подкрепа.

 

 

- А ЕС как ще изглежда без Великобритания, според вас? Той досега беше една бюрократична организация. Ще съумее ли да си вземе урок от британския шамар и да се демократизира?

 

- Не преставам да се питам що е то ЕС. Не знам дали Великобритания ще излезе. Аз очаквам тепърва да има много бунтове. Но ако все пак излезе, ще се появат много нови проекти. Като този да нямаме собствени армия и спецслужби. Това е отколешна мечта на хитлеристка Германия да завладее Европа. ЕС трябва да се промени. Иначе много страни, включително и България, ще трябва да се откъснат от него.

 

 

- Вярвате ли, че ще успее лесно да се промени? ЕС е една много голяма машина, която трудно ще може да се завърти на бързи обороти. Все пак Европейският съюз е една прекрасна мечта, която досега не може да се реализира?

 

- Чиновниците от ЕС са заети да оправят положението на хомосексуалистите. Много са заети с това да нарушават Стария и Новия Завет, да мислят за третия пол и да му уреждат правата. Ядосаха дори Господ, който започна да праща порои и адски горещини. Измислят това що е трети пол, дали може мъж с мъж и жена с жена да живее и всичко да е нормално. Сигурно ще трябва и нас 70-годишните да ни накарат да пробваме. Но това вече ще е много трудно. И докато ЕС губи време да мисли за третия пол и за големината на краставиците, става все по-неприятен. Затова ще се раждат все повече инициативи от рода на Брекзит. В момента чиновниците са напът да превърнат ЕС в Еврабия.

 

 

- И на този фон Ердоган излезе по-мъдър или поне по-хитър политик от европейските, които продължават да настояват за санкции срещу Русия?

 

- Не, не е по-мъдър. Той просто няма друг изход. Турската армия води четири войни, включително и гражданска срещу кюрдите. В самата страна има много силна опозиция в лицето на младите хора, които мислят европейски, облечени са по европейски... Турция е в международна изолация. Както казах, в САЩ и Европа го смятат за полулуд. Тогава какво да прави? Освен да удари чело пред Путин и да каже "Аман заман, подкрепи ме в този труден момент". Руснаците излязоха много мъдри в този момент, оставиха нещата сами да се случат. 

 

 

- Европа страда от криза на лидери...

 

- Европа се тресе от чудовищна криза на лидери. Кога сме гласували за Жан-Клод Юнкер, например? А той управлява. Та той е бил премиер на Люксембург, който е голям колкото Созополската община. Несебърската вече може да го е минала. Той разсъждава на ниво Люксембург. Кой е избирал Мартин Шулц? Знае ли някой имената на всички български евродепутати? Не. Но те си взимат големите заплати и управляват. А лидерите на европейските страни са просто хора с розови бузки. Може ли да се сравняват с великани като Шарл де Гол или Конрад Аденауер? Римската империя, която е първият ЕС, загина. Сега са необходими 7-800 хил. бежанци и всичко отива по дяволите. 

 

 

- Европейската цивилизация ще бъде унищожена... 

 

- Да. Това е горчивата истина.

 

 

- Живеем в интересни времена - империи се разпадат, свидетели сме на ново велико преселение на народите...

 

- Като историк се радвам, че живея в интересно време. Но пък, както се казва, недай си боже да живееш в интересно време, защото не знаеш какво ще се случи.

 

 

- Ердоган се прекори и поиска милост от Путин, а нашият президент Плевнелиев няколко пъти обявява война на Русия, без никой да го пита. Имаме късмет, че никой не му обръща внимание май?

 

- Добре е, че и ние не му обръщаме внимание. Като му се воюва, да се запише войник. Поведението му е неизживяна детска мечта. 

 

 

- По-скоро май иска да си осигури място в НАТО, а защо не и в САЩ?

 

- Сигурно. Но и там не обичат нагаждачите.

 

- Ако се върнем към Великобритания - какво ще стане със стотиците британци, които живеят в България? 

 

- Хиляди англичани, заселени в нашите села, искат българско гражданство. Много от тях са сравнително млади. Защото са бивши военни. Пенсионират се млади с добри пенсии. Някои са се оженили за работливи циганки. Те нямат тази расистки настроения като нас.  А и нашите циганки им приличат на пакистанки, на индийки... Затварят си буркани за зимата. Просто са си българи. Защо да не им дадем гражданство?! 

 


pik.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B1%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B2-%D0%B5-news551680.html 




Гласувай:
10



1. pando - Рано или късно
30.06.2016 08:59
Ще видиш Г-жа Пискова, разплакана от щастие да вика "Здравствуйте братушки" на Орлов мост с голям букет цветя .
Интереса клати феса.
Тука му е мястото да се припомни историята на "Нощта на дългите ножове". За 24 чака Хитлер решава да се освободи от своите помощници/и ибрикчии/...
Така,че съдбата на ибрикчиите не е много за завиждане...Да му мислят.
цитирай
2. pando - Кьор софрата ,наречена ЕС
30.06.2016 09:06
Е вече обран бостан. Златните резерви на тези страни са отдавна на "сигурно място"/ФАЩ/. Ислямизирането на Европа е безспорен успех за ФАЩ. От тук натам ЕС не е конкуретно способен,т.е. изобщо няма никакво значение какво ще става.
Колкото по рано ЕС се разпадне,толково по добре. Разбира се,евро търтеите и паразитите веднага ще почнат да приписват всички неудачи със разпадането на ЕС.
Сега ги приписват на Путин и Русия....
цитирай
3. kuschel - Заплатата на един еврочиновник е ...
30.06.2016 12:01
Заплатата на един еврочиновник е около 18 000€. Това е едно гнездо на мерзавци, които богатеят от нищоправене. Докога ще продължава това безобразие?!
цитирай
4. pando - Заплатите са нищо
30.06.2016 14:30
Те имат право на сътрудници/роднини и приятели/,разработки на теми "Европейски проекти",служебни пътувания навсякъде,хотели,масрафи...И никаква отчетност и отговорност.И всико идва от бездънната каца Брюксел.
В същото време в България главен асистент в технически ВУЗ е със заплата 350 лева!!!
Даже навремето партийната номенклатура имаше някаква отчетност и отговорност...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2377323
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031