Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2016 21:05 - Обама се изложи като изключително неосведомен непукист.
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 3504 Коментари: 6 Гласове:
15

Последна промяна: 11.07.2016 07:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image

8 юли 2016 | 12:50 Агресията на Русия против Украйна заплашва нашата визия за единна, мирна и свободна Европа, подчертава американският президент
Президентът на САЩ призова НАТО да мобилизира политическата си воля и да предприеме мерки за противостоене на такива предизвикателства като терористичната групировка "Ислямска държава" и Русия.

"При пристигането ми във Варшава за срещи с лидерите на НАТО и ЕС, мисля, че нашите страни трябва да поемат конкретни задължения, за да противостоят на тези извънредни предизвикателства", пише Обама. 
Той допълва, че дори когато страните от НАТО остават открити за по-конструктивни отношения с Русия, санкциите срещу Москва трябва да останат. "Ние сме длъжни да се съгласим, че санкциите срещу Русия трябва да останат, докато Москва не изпълни своите задължения по Минските споразумения", отбелязва Обама.


  *с жълто съм показал ярки примери не клиширан кретенизъм, много присъщ и на нашите управляващи.
На всички, които сляпо вярвате на американците и на техните локуми за свобода и демокрация искам да покажа нивото на неграмотност и неосведоменост на американските управници. Черният Обама не е първият американски президент, който говори врели некипели, без дори да си направи труда поне да се осведоми за какво става въпрос. САЩ са страна, която се отнася с брутално презрение към другите народи и това е очевидно за президенти като Орбан и Земан, които неведнъж дърпат ушите на американските посланици. За нашите не говоря. Те са жалки марионетки. Гнус ме е дори да им произнасям имената. Та, да си дойдем на думата. Обама ще САНКЦИОНИРА Русия, докато не "ИЗПЪЛНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ ПО МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ". Какво означава това - кретенизъм, невежество, неосведоменост или злонамереност, м?! Явно, всичко взето заедно. Как може президентът на САЩ да не знае, че Русия е само наблюдател на мирния процес, каквито са и Германия и Франция. Тя не е страна по тия споразумения и съответно няма никакви задължения свързани с тях. Как е възможно, кажете ми!? И тоя човек има правомощията да натисне ядреното копче и да ни прати всички по дяволите. Замислете се малко. Ето ви по-долу и "Минските споразумения" и вижте дали някъде изобщо се споменава Руската федерация. Аман от кретени от които зависи живота ни!
Ето всичките 13 точки от споразумението за Украйна Минск узакони специалния статут на Донбас image

Документът бе подписан след 17-часови преговори. Снимка БГНЕС

КЛУБ Z

Донбас, където се намират Донецка и Луганска области в Украйна, на практика получи специален статут.

Това става ясно от подписания днес в Минск документ, наречен "Комплекс от мерки за изпълнението на Минските споразумения". Той се състои от 13 точки.

По-рано украинският президент Петро Порошенко заяви, че не са водени никакви преговори нито за автономия на Донбас, нито за федерализация на страната.

Документът обаче дава малко по-различна интерпретация.

Ето и неговите точки, придружени с бележки.

1. Незабавно и всеобхватно прекратяване на огъня в отделните райони на Донецка и Луганска области и стриктното му изпълнение, смятано от 0,00 часа на 15 февруари 2015 г.

2. Изтегляне на всички тежки въоръжения от двете страни на равно разстояние с цел създаване на зона за сигурност с ширина най-малко 50 километра една от друга за артилерийските системи калибър 100 милиметра и повече, зона за сигурност с ширина 70 километра за реактивните системи за заплов огън (РСЗО) и с ширина 140 километра за РСЗО "Торнадо-С", "Ураган", "Смерч" и тактическите ракетни системи "Точка" ("Точка У"):

- за украинските войски - от фактическата допирателна линия;

- за въоръжените формирования на отделните райони на Донецка и Луганска области - от допирателната линия съгласно Минския меморандум от 19 септември 2014 г.

Изтеглянето на гореизброените тежки въоръжения трябва да започне не по-късно от втория ден след прекратяването на огъня и да завърши в продължение на 14 дни.

За този процес ще съдейства Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) с подкрепата на Тристранната контактна група.

3. Да бъде гарантирано ефективно наблюдение и потвърждаване на режима на прекратяване на огъня и изтеглянето на тежкото въоръжение от страна на ОССЕ от първия ден на изтеглянето, с прилагане на всички необходими технически средства, включително спътници, безпилотни летателни апарати (БЛА), радиолокационни системи и други.

4. В първия ден след изтеглянето да започне диалог за модалностите* на провеждането на местни избори в съответствие с украинското законодателство и украинския Закон "За временната организация на местното самоуправление в отделни райони на Донецка и Луганска области", а също така и за бъдещия режим на тези райони н основание на посочения закон.

Незабавно, не по-късно от 30 дни от датата на подписването на дадения документ, да се приеме постановление на Върховната Рада на Украйна с посочване на териториите, върху които се разпростира специалният режим в съответствие с украинския Закон "За временната организация на местното самоуправление в отделни райони на Донецка и Луганска области", на основание линията, установена в Минския меморандум от 19 септември 2014 г.

5. Да бъдат гарантирани помилване и амнистия чрез влизане в сила на закон, забраняващ преследването и наказанието на лица във връзка със събитията, случили се в отделни райони на Донецка и Луганска области в Украйна.

6. Да бъдат гарантирани освобождаването и размяната на всички заложници и незаконно задържани лица на принципа "всички за всички". Този процес трябва да завърши най-късно на петия ден след изтеглянето.

7. Да бъдат гарантирани безопасният достъп, доставката, съхраняването и разпределянето на хуманитарната помощ за нуждаещите се въз основа на международния механизъм.

8. Определяне на модалностите на пълното възстановяване на социално-икономическите връзки, включително социалните преводи като изплащането на пенсии и други плащания (постъпления и доходи, навременно плащане на всички обществени услуги, възобновяване на данъчните облагания в рамките на правовото поле на Украйна).

С тази цел Украйна ще възстанови управлението върху сегмента от своята банкова система в районите, засегнати от конфликта, и вероятно ще бъде създаден международен механизъм за облекчаването на такива преводи.

9. Възстановяване на пълния контрол върху държавната граница от страна на правителството на Украйна в цялата зона на конфликта, което трябва да започне в първия ден след местните избори и да завърши след всеобхватното политическо разрешаване (местни избори в отделни райони на Донецка и Луганска области на основание на украинския закон и конституционната реформа) към края на 2015 г. при условието за изпълнение на точка 11 - в консултациите и по съгласуването с представителите на отделните райони на Донецка и Луганска области в рамките на Тристранната контактна група.

10. Изтегляне на всички чуждестранни въоръжени формирования, военна техника, а също така наемници от територията на Украйна под наблюдението на ОССЕ. Разоръжаване на всички незаконни групировки.

11. Провеждане на конституционна реформа в Украйна с влизане в сила към края на 2015 г. на нова конституция, предполагаща в качеството на ключов елемент децентрализацията (с вземане предвид на особеностите та отделни райони на Донецка и Луганска области, съгласувани с представителите на тези райони), а също така и приемане на постоянно законодателство за специалния статут на отделни райони на Донецка и Луганска области в съответствие с мерките, посочени в бележка [1], до края на 2015 г. (Виж бележките.)

12. На основание украинския Закон "За временната организация на местното самоуправление в отделни райони на Донецка и Луганска области" въпросите, засягащи местните избори, ще бъдат обсъдени и съгласувани с представителите на отделните райони на Донецка и Луганска области в рамките на Тристранната контактна група. Изборите ще бъдат проведени със спазване на съответните стандарти на ОССЕ с мониторинг от страна на Бюрото за демократични институции и права на човека (БДИПЧ) към ОССЕ.

13. Да бъде интензифицирана дейността на Тристранната контактна група, включително чрез създаването на работни групи за изпълнението на съответните аспекти от Минските споразумения. Те ще отразяват състава на Тристранната контактна група.

Бележки

Такива мерки в съответствие със Закона "За специалната организация на местното самоуправление в отделни райони на Донецка и Луганска области" включват следното:

- освобождаване от наказание, преследване и дискриминация на лицата, свързани със събития, станали в в отделни райони на Донецка и Луганска области;

- право на езиково самоопределение;

- участие на органите за местно самоуправление в назначаването на глави на органите на прокуратурата и съдилищата в в отделни райони на Донецка и Луганска области;

- възможност централните органи на изпълнителната власт да сключват със съответните органи за местно самоуправление споразумения относно икономическото, социалното и културното развитие на в отделни райони на Донецка и Луганска области;

- държавата оказва подкрепа на социално-икономическото развитие на в отделни райони на Донецка и Луганска области;

- съдействие от страна на централните органи на властта за трансграничното сътрудничество в в отделни райони на Донецка и Луганска области;

- създаване на отряди на народната милиция с решение на местните съвети с цел поддържане на обществения ред в в отделни райони на Донецка и Луганска области;

- пълномощията на депутатите от местните съвети и длъжностните лица, избрани на предсрочни избори, назначени от Върховната Рада по този закон, не могат да бъдат предсрочно прекратявани.

Документът е подписан от участниците в Тристранната контактна група:

Посланик Хайди Талявини

Леонид Кучма - втори президент на Украйна

Посланикът на Руската федерация в Украйна Михаил Зурабов

Александър Захарченко - лидер на Донецката народна република                                           

Игор Плотницки - лидер на Луганската народна република

------------------------------------------------------

* Модалност - начин на възприемане на информация за действителността - реална или виртуална.




Гласувай:
17



1. kuschel - Бойко Борисов, по повод на милиа...
10.07.2016 22:20
Бойко Борисов, по повод на милиардната глоба, която трябва да платим на "Росатом" заради твоята сервилност към краварите, искам да ти припомня една народна мъдрост - "Като тръгнеш след муха, ще те закара на лайно". Чат ли си? Хайде сега, продължавай по същия начин.
цитирай
2. pando - PRIVET
10.07.2016 22:57
Camarade!
цитирай
3. debeloto - малоумните троглодити непрекъ...
11.07.2016 11:33
малоумните троглодити непрекъснато повтарят за провокации от страна на русия и какво ли не още, свързано с военни действия, но не могат да извадят нито един факт или изказване от руска страна за подобен акт. ако имаха, със сигурност щяха да го изтъпанчат отпред. и нефелните подлизурковци от разните му там страни членки на недъгавия алианс също се таралежат. не мога да разбера от какъв зор го правят?!?! не мога и да се представя някой бг политик да се държи като земан и орбан.
цитирай
4. kuschel - Именно. Всичко е празни приказки, ...
11.07.2016 14:16
Именно. Всичко е празни приказки, но пред баламурниците минават.
цитирай
5. krumbelosvet - Значи, за Обама ИДИШ и Русия са равни заплахи.
11.07.2016 19:19
Всъщност, за щатите Русия е много по-опасна. Страхувам се, че целта им е унищожение и се съмнявам, че Русия ще приеме ролята на жертвена овца, без да пусне МБР. Истинските господари на САЩ сигурно са взели мерки за своята безопасност.
цитирай
6. kuschel - Американците правят опасни, макар ...
11.07.2016 19:51
Американците правят опасни, макар и безпочвени внушения и нашите марионетки охотно им пригласят. На народа му еби майката, никой не го пита.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2377426
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031