Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2016 19:10 - Аванти пополо! Л'Америка ва. Евива ла! (3) Америка напуска Източна Европа. Дочакахме свободата. Ура!
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 6649 Коментари: 18 Гласове:
10

Последна промяна: 18.11.2016 18:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От последните минути: САЩ СЕ ИЗТЕГЛЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ!, заяви Джонатан Галвис – първи съветник на Доналд Тръмп по БНР! Тръмп и Путин обсъждат Нов Световен Ред! 

„САЩ се изтеглят от България и цяла Източна Европа. Америка трябва да погледне към себе си и да се погрижи за себе си. САЩ има 20 трилиона дълг, у нас има наистина голяма безработица и много социално-икономически проблеми вътре в страната. Тези проблеми трябва да се решават. Щатите нямат пари, с които да продължават да осигуряват военно присъствие по света“. Това заяви Джонатан Галавис – първи стратегически съветник на новия американски президент Тръмп, дадено за програма „Хоризонт“ на Българското национално радио. 

imageНовоизбраният президент на САЩ  Доналд Тръмп още в хода на предизборната си кампания и след нея заяви многократно, че нормализирането на връзките с Русия ще бъде първата задача на неговата администрация.

На форум, организиран от телевизионния канал NBS NEWS през октомври 2016 г., Тръмп каза следното: „Путин е истински световен лидер. Аз мисля, че мога да установя много добри отношения с него и Русия.“

Още по време на дебатите между кандидатите на Републиканската и Демократическата партия, пък Тръмп заяви: „Аз не познавам Путин. Не съм се срещал с него. Но ако САЩ успеят  да се разберат с Русия, това ще е много хубаво.“

Като продължение на тези думи, само преди два дни Доналд Тръмп проведе телефонен разговор с Владимир Путин, основна тема на който беше нормализирането на отношенията между двете велики държави.

Буквално преди минути пък изтече новината, че високопоставен източник от Републиканската партия е заявил, че първата държава, в която новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп ще отиде след встъпването си в длъжност на 20 януари 2017 г., ще е Русия.

По мнението на медиите в Европа и света, започва нова ера в отношенията между Русия и САЩ, и разведряване на милитаристичната обстановка в целия свят.

От години  Владимир Путин призовава за конструктивен, взаимноизгоден и приятелски диалог между Русия, САЩ и ЕС, но ястребите на войната от командата на Хилари Клинтън и Обама, не искаха и да чуят за диалог или „не дай си Боже“, за някакво партньорство с Руската федерация.

А харизматичният руски лидер неведнъж е заявявал, че негово кредо във външната политика са равноправните и взаимноизгодни отношения между суверенни държави, които сами вземат решения за своето бъдеще.

Като потвърждение и конкретизация на думите на Доналд Тръмп, дойде и интервюто на Джонатан Галавис – първи стратегически съветник на новия американски президент Тръмп, дадено за програма „Хоризонт“ на Българското национално радио.

Това интервю е знаменателно с факта, че не е правено пред американска, английска или западно-европейска медия, а пред нашето национално радио. Което на практика означава, че думите в него са отправени директно към нас, българите!!!

Резюмирани накратко, посланията бяха следните:

Галавис заяви  първо: че сега Америка трябва да погледне към себе си и да се погрижи за себе си. Второ: че САЩ, по неговите думи, има 20 трилиона дълг, има наистина голяма безработица и много социално-икономически проблеми вътре в страната. Тези проблеми трябва да се решават.  И  трето: Щатите нямат пари, с които да продължават да осигуряват военно присъствие по света.

Нека се опитаме да преведем тези дипломатически слова на езика на обикновената човешка реч:

Първото послание, че Америка трябва да се погрижи за себе си, означава отказ от експанзионистичната и глобалистична  политика в света, която САЩ водеха досега. Джонатан Галавис ни каза на нас, българите в прав текст, че американско нахлуване в България повече няма да има, нито във военната, нито в политическата и пропагандната сфера.

С други думи, САЩ се изтеглят от България.

Това е новина, която ние, българите, отдавна чакахме и тя стана възможна единствено и благодарение на твърдата непреклонност на великия руски лидер Владимир Путин. И Русия, която показа непоколебима готовност да влезе, ако се наложи, във всякакъв конфликт със САЩ, дори и военен, но да защити своя суверенитет и независимостта на своите братски славянски страни.

Второто послание е на Галавис, е че огромният дълг и икономическите проблеми на САЩ не позволяват повече да се хвърлят стотици милиони и милиарди долари за издръжка на неправителствени организации и марионетни режими в зависимите от САЩ държави, които Режими и НПО-та не вършат нищо, а доларите потъват в бездънните джобове на малцината държащи ги олигарси и политици.

Тоест, официалният говорител на САЩ обяви края на фондация „Америка за България“, край на огромните пари, които се лееха като дъжд върху улични псевдо-протестъри,  и „големите“ телевизии  btv, NOVA и БНТ, за да манипулират народа и да му говорят непрестанно колко е хубав Борисов и колко са лоши социалистите. Край на парите, с които партийката на Борисов купуваше социологически агенции, медии и избори, и по тая причина клиентелистката му партийка ГЕРБ все ставаше първа политическа сила.  

С други думи: Край на далаверата, наречена „демократична и просперираща гербаджийска България“. Да му мислят соросоидите.

От третото послание на Галавис лъха още по-голямо отчаяние за протестъри, соросоиди, псевдо-десни министри и всякакви лапачи, защото техните кумири от задокеанската държава, вече нямат пари да осигуряват военно присъствие по света, включително и в България.

Администрацията на Тръмп разбра думите на Владимир Путин, че на Русия не са необходими военни бази. Защото с новите си военни технологии руската армия и руското оръжие и без бази могат да достигат ефективно всяка точка на света.

Защо тогава на  САЩ  са нужни военни бази? Нима нямат подобни на руските военни технологии и оръжия? Определено за фалиращата американска икономика военните бази са излишен лукс и бреме, а  и финансово така закопават държавата им, че тя от войнолюбиви напъни вече няма възможност да реши най-наболелите си социални проблеми.

И тъй, новото затопляне на отношенията между двете суперсили не предвещава нищо добро за личната партия на Борисов, чиято реална подкрепа е някъде около десетина процента, които все по-бързо се стопяват.

Защото налагат най-напред САЩ да се изтеглят окончателно от България, а най-вероятно и от Прибалтийските държави, от Украйна и цяла Източна Европа.

Почти усещам как мнозина свиват скептично рамене и си казват, че това едва ли е възможно. НАПРОТИВ! Не просто е възможно! ТО ВЕЧЕ Е ФАКТ! Защото САЩ се опитаха да уплашат Русия, да я раздробят и подчинят, за да решат някак икономическите си проблеми за нейна сметка. И в преследване на тази цел, те хвърлиха целия си останал финансов и икономически резерв „Ва Банк“. Тоест, играха на принципа „Всичко или нищо“. И понеже не съумяха да бутнат Русия за предвидения от тях срок, (Точно както Хитлер не успя да я превземе за предвидените 3 месеца блицкриг), сега  им трябва време, за да оправят рухналата икономика в собствената си къща, която е пред разпад, ако прибавим и нееднократно изявеното желание на много от американските щати да се откъснат от Вашингтон.

А за да имат САЩ време, им е нужно споразумение с Русия.

На Русия, на България и на останалите народи по света, пък им трябва Нов световен ред. По-справедлив и по-човечен от досегашния американски режим на тоталния диктат.

Световен ред, в който, по думите на руския президент Владимир Путин, суверенни държави общуват на равноправна основа помежду си и народите сами вземат решения за своето бъдеще.

Сбогом, САЩ! Върви на бунището на историята! Ще липсваш само на недостойните мерзавци и боклуци! Да живее България!

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net


skandalno.net/%D1%81%D0%B0%D1%89-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D1%8F%D0%B2%D0%B8-%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D0%BD-172663/



Хайде сега малко линкове за психодесните от блога... хахахаха:

Globalization :: Джонатан Галавис: При администрацията на Тръмп ... meto76.blog.bg/.../djonatan-galavis-pri-administraciiata-na-trymp-dominaciiata-.1491...
  1.  
Преди 3 часа - Джонатан Галавис: При администрацията на Тръмп ще има преразглеждане на баланса по въпросите на световната сигурност.
I LIVE :: САЩ СЕ ИЗТЕГЛЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ!, заяви Джонатан ... varg1.blog.bg/.../sasht-se-iztegliat-ot-bylgariia-zaiavi-djonatan-galvis-pyrvi.1490960
  1.  
Преди 22 часа - Това заяви Джонатан Галавис – първи стратегически съветник на новия американски президент Тръмп, дадено за програма „Хоризонт“ ...

Съветник на Тръмп обяви съдбата на Източна Европа и НАТО при ... https://www.24chasa.bg/Mobile/Index/true?path=/Article/c/5864004
  1.  
9.11.2016 г. - Това каза за БНР Джонатан Галавис, стратегически съветник в кампанията на Доналд Тръмп по повод разминаването между ...

Джонатан Галавис: При администрацията на Тръмп ще има ... radar.bg/.../24793766_Боян_Чуков__Не_би_трябвало_да_си_въобразяваме__че_....
  1.  
9.11.2016 г. - Джонатан Галавис: При администрацията на Тръмп ще има преразглеждане на баланса по въпросите на световната сигурност.

избранополитика » Джонатан Галавис: При Тръмп ще има преразглеждане на баланса по въпросите на световната сигурност [10 Ное. 2016 | No Comment | ]

Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ Джонатан Галавис, стратегически съветник в кампанията на Доналд Тръмп, по повод разминаването между резултатите и предварителните проучвания за изборите в САЩ. Той обясни и разочарованието на американците от администрацията на Обама.
 

Боян Чуков: Не би трябвало да си въобразяваме, че ще настане ... www.cross.bg/chykov-klintun-trump-1525315.html
  1.  
10.11.2016 г. - КРОСС/ Стратегическият съветник в кампанията на Доналд Тръмп Джонатан Галавис много елегантно каза всичко, което трябва да ...
The Bulgarian Media Portal in Chicago » САЩ www.eurochicago.com/tag/sasht/
  1.  
  2.  
Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ Джонатан Галавис, стратегически съветник в кампанията на Доналд Тръмп, по повод ...

СЕГА - При Тръмп ще има преразглеждане на баланса по ... www.segabg.com/article.php?id=830192
  1.  
10.11.2016 г. - Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“.Джонатан Галавис, стратегически съветник в кампанията на Доналд Тръмп по ...

Списание ЗОРА www.spisaniezora.com/
  1.  
  2.  
Стратегическият съветник в кампанията на Доналд Тръмп Джонатан Галавис много елегантно каза всичко, което трябва да разбере всеки един, който ...

Нищо успокоително за вас, кретени. Нищо!


Това казва в интервю за БНР 

съветник в кампанията на новоизбрания президент на САЩ

image

 

Джонатан Галавис. Снимка: БНР

Проучванията бяха погрешни, защото те не отразяваха гледните точки на повечето американци за промяна в лидерството на страната и по-скоро на начина, по който то работи по отношение на икономическата, вътрешната и външната политика. Агенциите не си свършиха добре работата – те не разбраха, че част от американското население изпитва сериозна загриженост за бъдещето на страната, ако не започне процес на промени към по-добро. 

Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ Джонатан Галавис, стратегически съветник в кампанията на Доналд Тръмп, по повод разминаването между резултатите и предварителните проучвания за изборите в САЩ. Интервюто е на Ангелина Пискова. 

Той обясни и разочарованието на американците от администрацията на Обама: 

Тук има две страни на въпроса. От една страна, много американци бяха разочаровани от това, че нямаше реален прогрес в законодателството и обществената политика. И макар повечето американци да имаха положително отношение към президента Обама, истината е, че те искаха драматични промени. И сега е време Америка да погледне себе си и да се погрижи за себе си. Администрацията на Обама не оправда очакванията на американската работническа класа. А тя търсеше решения, а не просто приказки. С избора на Доналд Тръмп тя показва, че търси някой, който да действа, а не просто да приказва. 

Твърденията, че Тръмп е подкрепян от Владимир Путин, стратегическият съветник коментира:

Новоизбраният президент Тръмп много пъти е споделял идеята, че е важно Америка да има добри отношения с всички световни сили и суперсили – с Китай, Русия. А това е много важно за стратегическите интереси на Съединените щати. Има възможности да се работи позитивно с Русия и като партньори, които помагат на света, можем да постигнем това. Според мен, това е положително послание и положителна идея, а медиите просто изопачиха думите на Тръмп. Той просто каза, че Америка първо трябва да се погрижи за своите интереси и после за интересите на партньорите си.

Съединените щати имат много ясен ангажимент към сигурността на Европа и съюзниците си. По-добрите отношения с Русия не означава да бъдат изоставени съюзниците ни или стратегическите партньорства, особено с Източна Европа. Съединените щати ще продължат да поддържат съюзниците си в Европа, особено в източната част. Истината е обаче, че едното не може да бъде за сметка на другото. 

По отношение на изказването на Тръмп, че другите страни също трябва да плащат повече за сигурността си, той обясни:

По отношение на стратегическите съюзи и отношения, които съществуват между Европейския съюз и Съединените щати, както и много въпроси по сигурността в рамките на НАТО, президентът Тръмп просто каза, че Америка трябва много да внимава, тъй като средствата, които плащаме за военни програми, предизвикват опасения заради реалността. Американската икономика не е толкова силна, колкото трябва или може да бъде. Просто Америка няма пари за силно военно присъствие и това ще се окаже проблем. Тръмп никога не казвал, че трябва да се оттегля подкрепа или пък напълно да се отказва от отношения. Просто твърдеше, че трябва да сме балансирани в икономическия дял и разходите. Разбира се, някои страни в Европа са по-богати и със сигурност трябва да плащат повече за сигурността. Просто Съединените щати вече не могат да си позволят да плащат за цялата сигурност. Страната има дълг от 20 трилиона долара, хората си стоят вкъщи – има наистина голяма безработица. В собствената си страна имаме доста икономически проблеми и затова е трудно да плащаме и за сигурността на други страни.

Мисля, че при администрацията на Тръмп ще има преразглеждане и проучване на баланса, за който Съединените щати имат ангажимент към съюзниците си, по въпросите на световната сигурност, както и върху средствата, които се изразходват според сключените споразумения. Това не означава, че Америка се отказва от съюзници и стратегически отношения – новоизбраният президент повтаря това месеци наред. За бюджета ни обаче е важно обаче финансовата ситуация да е добра, за да можем да си позволим такива споразумения. Америка със сигурност ще продължи приноса си в подобни партньорства, но другите страни също трябва да участват в тях. Така е справедливо.

Отношенията между новоизбрания президент Тръмп и НАТО, както и страните от Европейския съюз, ще останат същите. Ако една или няколко страни в НАТО изпитват затруднения да плащат частта си от общия бюджет за сигурността, то други страни ще им помогнат. Ако дадена страна в Европа има икономическия ресурс, за да плаща, тя със сигурност трябва да го прави. Това е честно и уместно, и точно за това говореше Тръмп. Точният баланс в уравнението няма за цел да създава нестабилност или загриженост, а просто да се даде възможността на по-бедните страни в Европа да бъдат подпомагани от САЩ и други, по-богати европейски страни, ако не могат да плащат своя дял.

Запис на интервюто с Джонатан Галавис може да се чуе в сайта на БНР

www.eurochicago.com/2016/11/pri-tramp-shte-ima/







Гласувай:
15



1. born - Ха дано !
17.11.2016 19:23
Ама надали . Да сме живи и здрави да видим.
цитирай
2. kuschel - Не го казва филанкишията. Те наи...
17.11.2016 19:29
Не го казва филанкишията. Те наистина трябва малко да обърнат внимание на себе си. От износа на демокрация не спечелиха нищо освен световна омраза.
цитирай
3. kuschel - Шарли, ти си кретен и не заслужаваш ...
17.11.2016 19:57
Шарли, ти си кретен и не заслужаваш никакво внимание, но тъй като си забавен кретен, ти позволявам да влизаш в моя блог, да четеш и да се учиш как се пророкува, без да се дзевиш в звездите, а с хладен ум и анализ на обстоятелствата.
Много пъти съм казвал тук на лаиците-политикани, че "Най-бързо се руши това, което за глупаците изглежда непокрлатимо".
Сей ступидо е ступидо воланта риманда.
цитирай
4. raketin - ама
18.11.2016 10:59
дай линк към интервюто по БНР :)
цитирай
5. kuschel - Някакъв друг линк да ти дам не искаш ...
18.11.2016 11:04
Някакъв друг линк да ти дам не искаш ли, м?
цитирай
6. raketin - ми
18.11.2016 11:24
не, понеже никъде го няма това интервю в рубриките на БНР и програма Хоризонт.
цитирай
7. kuschel - Тайно е. Не е дадено в радиото.
18.11.2016 12:40
Тайно е. Не е дадено в радиото.
цитирай
8. raketin - Re:
18.11.2016 14:13
Тайно интервю за програма Хоризонт на БНР, което не е излъчено, няма никакви следи за него, но от някакъв измислен сайт са се докопали до него, така ли? Нещо не ми става ясно :)
цитирай
9. tera - Това е измишльотина на Скандално.нет
18.11.2016 16:12
Как може да го приемеш за чиста монета, нали си уж печен? :)
Все едно да цитираш Бъзиклийкс.

цитирай
10. apostapostoloff - Американският посланик ми каза, че
18.11.2016 17:13
те ще изчакат руските войски да окупират България и чак тогава ще се изтеглят спокойно.
цитирай
11. bojinkata - Дай боже!
18.11.2016 17:15
Дай боже!
цитирай
12. kuschel - Да, ама не е бъзиклийкс. . . хахаха.
18.11.2016 17:15
Да, ама не е бъзиклийкс...хахаха.
цитирай
13. kuschel - ти си знаеш доказателство че ...
18.11.2016 17:44
wasp написа:
ти си знаеш

доказателство че единственото нещо което ти и путкоближещата сган като теб можете да правите най-добре .......... да манипулирате и лъжете


Има достатъчно източници, КРЕТЕН, но кретените не виждат това, което не искат.
Нищо успокоително за вас, КРЕТЕНИТЕ. Нищо.
цитирай
14. raketin - Как може да го приемеш за чиста мо...
18.11.2016 17:46
tera написа:
Как може да го приемеш за чиста монета, нали си уж печен? :)
Все едно да цитираш Бъзиклийкс.


Печен с малко препържено по края... и аз не очаквах да прочета чак толкова непроверена информация тук, но... (сега ще ми изтрие коментара, понеже не може да приеме мъжки, че е сбъркал) ;)
цитирай
15. kuschel - Сбъркала е майка ти, че е родила т...
18.11.2016 17:48
Сбъркала е майка ти, че е родила такъв идиот. Изрод седераски!
цитирай
16. kuschel - Тера, теб няма да те коментирам, че ...
18.11.2016 17:50
Тера, теб няма да те коментирам, че имам някакъв респект към миналите славни времена на блога.
цитирай
17. kuschel - За всички идиоти дето бавно загр...
18.11.2016 17:57
За всички идиоти дето бавно загряват, включително Санкии (Юлето), уточнявам "Съветник в предизборната кампания". Това е правилната му длъжност. Авторът е допуснал малка грешка.
Статията е копирана. Когато аз напиша нещо, то е желязно. Това, че авторът малко се е избъзикал с протестърите и е пресолил манджата, то е за да ги паникьоса окончателно. Все пак това е авторска статия...хахаха.
цитирай
18. apostapostoloff - Да, ама не- те ви кроят капа, а
18.11.2016 18:32
вие, нали сте си абдали, слушате тъпотиите им и лапате мухите:

http://apostapostoloff.blog/politika/2016/11/18/kaka-conka-redi-slujebniia-kabinet.1491139
цитирай
19. kuschel - Шарли, ти пак си нейде в космоса. ...
18.11.2016 18:38
Шарли, ти пак си нейде в космоса. Приземи се.
Ти, въобще видя ли за какво е тоя постинг?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2377631
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031