Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2017 20:11 - Хубаво е всички, дори неизкушените от геополитика да прочетат това интервю. Ще останат много доволни.
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 5045 Коментари: 13 Гласове:
8

Последна промяна: 13.01.2017 20:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
За сега без мой коментар.


image

Фотография: Антоанета Киселинчева

Тенко Славов: Как е възможно американците изведнъж да полудеят? От a-specto публикувано на 13.01.2017 Всяка една бомба, хвърлена от НАТО на сирийска територия, е военно престъпление

Интервю на Десислава Пътева с Тенко Славов, музикант, продуцент и инвеститор, живял 22 години в САЩ, артистична и творческа личност с интереси в областта на политиката, психологията и международните отношения.

Последната провокация, която беше отправена към Доналд Тръмп от мейнстрийм медиите, бе, че той има връзка с руските разузнавателни служби, които го държат на мушка с компрометираща информация. Защо се стигна дотам истаблишмънтът с помощта на службите да обявят война на легитимно избрания президент?

Това, последното, е вярно. Хилъри Клинтън трябва да я забравите. Тя е само представител на един много агресивен истаблишмънт. Неговите представители имат доктрина за елитарност, за абсолютност. Смятат, че единствено Америка е в състояние да въдворява ред в света. Но има едно много важно нещо, което хората не знаят, а то е в основата на всички външнополитически решения на този елит. Истаблишмънтът твърдо е решил да се намали населението на земята. Това е неудобен за дискутиране политически въпрос, а проблемът е голям и съществува отдавна. Досега не е намерено нито едно интелигентно решение. Може да има глобална система, която да координира всички държави, да ги насочва как да оперират на базата на общ принцип. Като например да се въведе едно семейство да има определен брой деца, особено ако разполага с малък доход. Виждам, че някъде в бъдещето това ще се случи, защото положението е катастрофално.

В момента в света тече нова индустриална революция, която е свързана с нови технологии, с роботизиране на производителните сили. Много малко хора ще бъдат необходими, за да се произвеждат благата, които до този момент са произвеждани от милиони хора. Въпреки че има такова огромно население, Китай все повече и повече въвежда роботиката в производството. Формулата за това едно общество да има икономически ръст е предприятията да имат повече и по-големи печалби. Но тъй като това е свързано с покачване на цените и с намаляване на себестойността на стоките, се получава един парадокс. По силата на тези икономически правила, цените трябва да се вдигат, а хората ще имат по-малка възможност да получават адекватен доход. С други думи, оказва се, че покупателната способност на населението навсякъде по света се намалява. Има икономики, които имат изключително висок ръст – Китай, Виетнам и някои типично азиатски страни. Тук вече настъпва най-големият гаф на модерното общество – то работи срещу себе си. Единственият начин за промяна е, когато се вземат големи, геополитически решения, да се има предвид това.

Забележете, че американците хвърлят бомби, избиват хора, но не вземат нещата присърце. Всъщност това е дълбоко вкоренено в техния план за глобална рестрикция. И използват всякакви средства – джихадисти, талибани, „Ислямска държава”. Там има хора, които са консуматори на ресурси, но с нищо не допринасят, а дори и да допринасят, са твърде много. Това звучи ужасно зловещо. Ако погледнем прагматично, ако нямахме морал и чувство към ближния, и трябваше да решим проблема все едно сме машини, би имало някакъв резон това да се случва. Всички проблеми, които човечеството има в момента, са резултат най-вече от пренаселването на Земята. Цивилизованите страни нямат такъв ръст на населението. Ръст имат все третокласни страни, които са големи консуматори на ресурси, големи замърсители на природата, а не допринасят с нищо. Преди 15 години имаше една статистика за Иран, според която около 70% от населението на страната е под 30 години. А през последните 25 години са удвоили населението си, тоест те се размножават с много бързи темпове. Планетата няма как да издържи. Спомням си, че още преди 20 години един английски университет беше направил изследване, в което се посочваше, че ако стандартът на живот на цялата планета бъде като този в Англия, то тогава три планети като Земята няма да са достатъчни, за да се набавят необходимите ресурси. А Англия дори не е с най-високия стандарт в света, а е някъде в първите десет. Говорим за период, когато населението на планетата беше с 150- 200 млн. души по-малко. Защо казвам всичко това? Всичко идва оттам. Ние виждаме, че американците правят ужасни злини, избиват хора. Това е включено в тяхната формула как да управляват тази планета. Никой не им дава това право, но те казват: „Ние сме се сетили първи. Освен това самите ние няма как да оцелеем, ако черпим от всички ресурси на тази планета, както досега сме го правили последните 70 години”. САЩ са най-големите консуматори на природни ресурси и най-големите замърсители. И те казват: „Единственият начин е ние да налагаме своята воля”.

Обикновените американци усещат ли какво се случва в действителност? Каква е ролята на новоизбрания президент в тази ситуация? 

Тръмп въобще не участва в този формула, дори и да е чувал за нея. Той е маниак като всички успешни хора. Вярва си, така е постигнал всичко. Тръмп много добре разбира какъв е проблемът на икономиката на Америка, дори по-добре от икономистите, защото е емпирик. Той е човек, който разбира как се работи на фундаментално ниво. Това, което иска, е да спаси Америка, само че по правилния начин – като върне отново производството в страната. Така хората ще имат възможност да работят за добри пари. Трябва да бъдат вдигнати заплатите и себестойността на всички продукти, които в момента са по-евтини заради това, че се внасят от Китай, Виетнам и Индия. Има и друго нещо, има транспортни разходи, има един куп други разходи. Като теглиш калема отдолу, виждаш, че цената е 25%-30% по-ниска, а средствата могат да бъдат спестени. Но, ако ти вдигнеш заплатите и вдигнеш общия стандарт, икономиката ще може да издържи. Въпросът е колко умело можеш да го приложиш. Тъй като това е изключително сложно и трудно, досега никой не се е наел да се занимава с него. Но Тръмп е маниак, той иска, той обича да прави това. Той винаги е преодолявал неща, които са сложни, трудни и странни от гледна точка на един нормален човек. Но винаги действа със замах. Той намира най-добрите за всяка една длъжност, съветва се само с такива, които знаят повече от него, оставя ги те да вземат решения. Той е просто един арбитър между различни идеи. Проблемът на Тръмп всъщност е неговият маниер. Това дразни и обикновените хора, и либералите. Все още нищо не е направил, за да го съдим. Дайте да го оставим малко, да видим какво ще направи.

В Америка не можеш да говориш на хората прекалено философски. Те са прости хора, дори и тези, които са по-отракани. Искат да им обясняваш нещата по прост начин, а Тръмп е намерил формулата. Той говори точно и ясно пред масите. Преди около месец имаше едно интервю с него и семейството му в предаването „60-minutes” на CBS. Толкова интелигентно и толкова умерено говореше. Защо? Защото средата е такава. Той се напасва невероятно спрямо средата, има отличната способност да се адаптира към всичко. И ако трябва да говори с някого, с когото нещата да се разгледат наистина философски, той я прилага веднага. Но когато говори на масите, той използва терминология, която никога не би използвал в разговорите си с близки хора. Той е изключително умел. Малко прилича на Наполеон заради своя замах. Далеч съм от мисълта да сравнявам единия с другия. Онзи е бил гений, можел е да чете 4000 думи в минута, да диктува едновременно четири писма на четирима души. Но Доналд Тръмп прилича на него като порив, като личност, фокусирана върху цели, които си е поставил на базата на своите емпирични изследвания. Знае какво е необходимо да се промени, за да работят нещата. 

Би ли могла тази атака, която цели да дискредитира Тръмп, реално да попречи на нормализацията на отношенията с Русия?

Тръмп отрече твърденията, че има нещо общо с Русия. „Ако Путин ме харесва, това е плюс”, казва той. Путин презира Обама, защото го смята за марионетка на определени среди, да не говорим, че е и кухавел по отношение на външната политика, нищо не разбира от нея. Така се оказа накрая. Путин говори с Обама с презумпцията, че отиващият си президент е един глупак. Как тогава Америка ще спечели от подобни взаимоотношения? Докато Тръмп е уважаван от Путин. Естествено, че ще има много повече предимства от гледна точка на американските интереси. Тези доклади дори не идват от американското разузнаване, кой знае от кого са пуснати. Нищо не е доказано. Освен това Тръмп каза нещо много важно: „Аз съм говорил с всички експерти по национална сигурност. Аз нямам право, никой няма право да говори по този въпрос. Това са неща, които ние разискваме при определени обстоятелства. Това са смехотворни неща”. Тук някакви журналисти се опитват да създадат истерия, да създадат сензация. Той много добре използва паралела с нацистка Германия. Каза, че е фен на германската система заради предците си, заради германското си потекло. Той каза колко е било опасно да използваш пропагандата. Още преди Втората световна война националсоциалистите започват да изкривяват информацията с някаква цел, да създадат имиджа на враг на някой, който трябва да бъде ликвидиран. Да не говорим, че по времето на Втората световна война Чърчил е допуснал един немалък град в Англия умишлено да не бъде защитен от германската авиация. Той е бил бомбардиран и са избити около 60 000 души. Това се прави с цел да се вдигне бойният дух на Англия. Това са стари трикове, които се използват – да пуснеш кръв, както се казва, за да можеш да мотивираш една общност да тръгне срещу злосторниците. В случая Тръмп е анатемосан от онези, които са засегнати и икономически, и емоционално от неговата победа. Той ги презира и показва това. Американците повече от всичко мразят да ги изкарваш глупаци, некадърници. Отиди и открадни от американец 1 млн. долара, той няма да се ядоса толкова, колкото ако го дискредитираш публично.

Тръмп нападна службите, които скоро ще ръководи, заради това, че са се забавили с доклада, свързан с предполагаемите руски хакерски атаки. Той смята, че така агентите на разузнаването са имали повече време да изфабрикуват доказателства, които „уличават” именно Русия в пробива... 

Това са текущи неща. Според мен това, което той ще направи, е огромна чистка и ще реформира цялата тази система. Тръмп ще назначи свои хора на ръководните длъжности. Ще поиска те да му изготвят доклади как оперират системите и какво трябва да се подобри, за да няма такова пристрастие, такъв „лов на вещици”. Той няма да го направи така круто, както го правят диктаторите, но ще го направи достатъчно методично, професионално, ще получи търсения ефект. Тръмп няма да иска да отиде на война със службите, това е абсурдно. Той казва достатъчно, за да може да запази достойнството си, но и да им подскаже, че те не трябва да воюват с него. Едва ли има друг американец, който толкова круто да реагира, когато го настъпиш. Тръмп пише това дори в книгата си: „Ако ме ударят, удрям три пъти по-силно”. Преди 12-13 години комедиантката Роузи О"Донъл се подигра с неговата прическа, а той я направи на пух и прах. Тя е една от онези либералки в Холивуд, които в момента са срещу него. Сега се организира кампания срещу Доналд Тръмп.

Смятате ли, че известните личности се използват като инструмент от демократите, за да подсилят демоничния образ, който се създава на Тръмп? Той е обвиняван, че толерира насилието, но по времето на Обама САЩ са бомбардирали не една и две държави. Този момент обаче удобно се пропуска... 

Малко е партизанска цялата работа. Това са групички, които си влияят, разбират се. Далеч съм от мисълта, че това се координира. Но по един или друг начин, всеки се опитва да експлоатира цялата тази истерия в момента. Тя ще утихне само след около месец. Ще има далеч по-реални, актуални неща, които Доналд Тръмп ще е подел. Всичко това ще бъде пометено. Американците нямат дълга памет. Ако правиш неща, които те виждат, че са положителни, ще простят всичко. А той ще може да отстоява това, което е захванал. Само трябва да се молим да не стане някакъв голям гаф, да бъде провокиран до степен, в която наистина да доведе до лоши неща. Да кажем някъде да направят много сериозен удар, да свалят някой руски самолет. От това се страхувам най-много, защото американците са в състояние да направят такава гадост. Това ще бъде най-голямото предизвикателство за Доналд Тръмп.

Ако се започне нормализиране на отношенията между САЩ и Русия, ще се постигне ли най-после трайно решение на конфликта в Сирия?

Конфликтът в Сирия е почти разрешен. Затова се опитаха да правят какви ли не идиотщини. В момента се опитват да изкарат Русия извършител на военни престъпления в Алепо. Американците извършиха далеч повече военни престъпления в Сирия, и то без никой да ги е канил. Всяка една бомба, хвърлена от НАТО на сирийска територия, е военно престъпление. Русия е легитимно поканена от законното правителство на Сирия. Всичко е документирано, руснаците не са глупави. Всеки един полет се снима и е документирано колко бомби са хвърлени, къде са хвърлени. Бъдете сигурни, че Путин е подготвил хубави изненади за Тръмп. Става въпрос за достъп до руския пазар. И Доналд Тръмп много добре го знае. Ще се премахнат санкциите, ще се инвестират 50-100 млрд. долара. Оттук нататък, когато американските големи корпорации имат достъп до руския пазар, едва ли ще има проблеми. Естествено, става въпрос за пари. В Америка се казва: „Money talks” („Парите говорят”). Където парите говорят, всички мълчат. Има ли далавери за американските бизнесмени, всичко тръгва по мед и масло. Няма ли – става лошо. Има и нещо друго, което няма как да го знам като факт, но мисля, че руснаците са дали много сериозен ултиматум на американците. Може да са им казали: „Вижте какво, ако ни настъпите, не вие, а ние ще ви атакуваме. Да знаете, че ще ви направим живота черен.” Помислете само, как е възможно американците изведнъж да полудеят? Това е причината, която ги кара да действат по този начин, но за това не се говори официално. Затова сега вкарват и танкове в Европа. Много скоро всичко това ще приключи.

a-specto.bg/tenko-slavov-kak-e-vzmozhno-amerikancite-izvednzh-da-poludeyat/



Тагове:   тенко славов,


Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - Иде нова ера, това дори може да се помирише.
13.01.2017 20:36
Точно затова капиталистите грабят народите си като бесни. Дори и моят немски шеф е обезумял за луди печалби- а уж са умерени хора. Всъщност, той си дава сметка че граби от немския народ, което се отразява безусловно на психиката му - във всеки наш разговор все по ясно проумява, че аз съм нормалният, а той все повече пропада морално. Ако очакваната промяна настъпи от отношенията Путин-Тръмп това ще се усети от целия свят с огромно облекчение. Достатъчно е да се включат силите на Русия, Индия, Китайв обща миротворческа доктрина към ООН и да се разпусне НАТО-като начало на Новия ред.. войните ще спрат.
цитирай
2. kuschel - Всеки, който се занимава с геопо...
13.01.2017 21:12
Всеки, който се занимава с геополитика усеща от три-четири години, как в света назряват огромни промени и времето за тях вече дойде. 2017 ще е историческа.
цитирай
3. wilim - ....не съм убеден, че е така....
13.01.2017 21:30
Аз също съм зареден с оптимизъм по отношение избирането на Тръмп. Обаче изобщо не съм убеден, че нещата ще са лесни и прости. Финансовите елити вече са по-богати в пъти от реалните бизнес елити. И това е страшно. Да не говорим за такива факти, като пазармната каптализация на Фейсбук, например. Тя е 350 000 000 000 /милиарда/ долара. На Бойнг е 94 000 000 000 /милиарда/.... тоест - няколко пъти повече. Ето това вече е тревожно!
цитирай
4. kuschel - Неолиберализмът с неговата нео...
13.01.2017 21:47
Неолиберализмът с неговата неограничена безконтролност доведе всичко до крайности, като започнем от финансовите спекулации и свършим с мултикултурализма и сега здравите консервативни и социалистически сили трябва да поставят нещата по местата си. Съпротивата ще е голяма и може да има серия от политически убийства.
цитирай
5. andrei - Всичкото казано може да е вярно,
14.01.2017 07:29
ако след седмица неолибералите в САЩ не предприемат масови протести по схемата на "Арабската пролет"(което усилено подготвят)-тогава всичко казано от автора ще стане несъстоятелно,а САЩ стремгляво ще навлязат в гражданска война,която ще изуми и разруши САЩ!!!Този финал е много близо до реалността!!!Неолиберастващата върхушка не може да преглътне загубата си на президентските избори и е готова да потопи в кръв САЩ!!!
цитирай
6. kuschel - Това е много възможно, защото ли...
14.01.2017 07:41
Това е много възможно, защото либерастите изтерясват в безпомощността си, но има един фактор, който не отчетатат. Зад Тръмп стоят милиони унизени от тях хора. И не само в Америка, но и по целия свят. Интересно, но абсолютно същите процеси вървят и в малка България. И тук стискат кокъла до посиняване.
цитирай
7. zaw12929 - ВЯРВАМ, ЧЕ И ДВЕТЕ СТРАНИ ИМАТ СЕ...
14.01.2017 08:25
ВЯРВАМ, ЧЕ И ДВЕТЕ СТРАНИ ИМАТ СЕРИОЗНИ ПРИЧИНИ ДА СЕ РАЗБЕРАИ И ТУК СЕ ПОДКРЕПЯ
Те ще се разберат, а искат ли да приберат тъпите европейци в частност начело с пудела Екс президент- дал акъл на Тръмп за Русия.
цитирай
8. kuschel - Роско държи извънредно много да ...
14.01.2017 08:52
Роско държи извънредно много да остане в историята на България като президентът-чучело, най-комичната фигура в световната политика.
цитирай
9. pando - Много интересна статия
14.01.2017 11:54
Привет.

Виж ако обичаш по тубата: "Revelation choc: Les astronautes morts dans l'explosion de Chalenger seraient toujours en vie."
На френски и немски език.
"Разкритие скандално-Астронавтите умрели при експлозията на Чаленджер са си живи и здрави" .Анкета струва ми се на немско говорящи журналисти...
цитирай
10. pando - Предполагам
14.01.2017 12:05
Че Тръмп ще започне прането на кирливите ризи на НАСА....
цитирай
11. kuschel - Пандо, сложи един линк в команден ...
14.01.2017 15:20
Пандо, сложи един линк в команден ред или разкажи какво си видял.
цитирай
12. pando - Не знам как да включа видеото
14.01.2017 16:49
Но ще се опитам.
Накратко,астронавите от експлоадиралата Чаленджър са живи и здрави.Това означава,че в совалката е нямало астронавти. 30 години по късно журналистите намират 6 от 7 астронавти в чудесно здравословно състояние. Супер шашма на НАСА.
Работя по техническите подробности.
цитирай
13. kuschel - То при тях май всичко са холивудски ...
14.01.2017 17:07
То при тях май всичко са холивудски продукции, а най-голямата беше кацането на Луната с ония примитивни средства.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2379129
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031