Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2017 19:07 - Окупираният Париж 1941-44 година. Поразяващи фотографии.
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 4801 Коментари: 12 Гласове:
8

Последна промяна: 29.01.2017 20:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ВЗЕМЕТЕ СИ ТОРБА ЗА ПОВРЪЩАНЕ!

 Съвсем неотдавна ми попадна една фотография, на която се вижда как френски жандарми показват на германските войници пътя към Париж и помагат на окупационната армия да вземе под свой контрол столицата на собствената им държава. А по същото време, войниците на два съветски фронта пробиват в зверския студ блокадата на Ленинград, за да достигнат умиращите от глад, но непредаващите се защитници на града...


image


image


Фотографии из альбома Андре Зукка (Andrй Zucca) корреспондента немецкого журнала "Сигнал" в Париже 1940-44 годов, «Парижане под оккупацией» («Les Parisiens sous l’Occupation») . Это единственные цветные фотографии, сделанные в Париже в тот период. Цветная пленка, солнечные дни, улыбки французов, приветствующих оккупантов.

Французы не любят эти фотографии, так как на них показана беззаботная жизнь Парижа и принятие парижанами власти немцев. Мэрия Парижа категорически запретила рекламировать выставку этих фотографий, проходившую летом 2008 года, на улицах и потребовала сопроводить ее специальными объяснениями о том, как парижанам приходилось терпеть нацистов.

Говорят существует давняя история, случившаяся во время подписания немцами акта о капитуляции:

Плененный фельдмаршал Вильгельм Кейтель, увидев французского генерала Тассиньи, спросил у Жукова: " Мы проиграли войну России, Англии и Америке. Но оказывается нас ещё и Франция победила. Где и когда ? "...

Снимките са от албума на кореспондента на немското списание "Сигнал" Андре Зука - "Париж под окупация". Това са единствените цветни снимки от Париж по това време.
...
Французите на обичат никак тези снимки, защото показват безгрижния живоот на парижани по време на окупацията.
...
По
време на подписването на капитулацията на Райха, фелдмаршал Кайтел, виждайки френския генерал Тасини, попитал Жуков: "Ние загубихме войната срещу Русия, Англия и Америка. Но се оказва, че и Франция ни е победила. Къде и кога?"
Тия думи са убийствени за французите, които искат да се изкарат герои като останалите членове на антифашистката коалиция, но фактите говорят друго. Въпреки непробиваемата линия "Мажино" и многобройната армия, профашистките френски генерали просто подаряват страната си на Хитлер. Това е жестоката и нелицеприятна истина. Впрочем погледайте снимките и се порадвайте на уж окупационната "долче вита" на парижаните.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

ПАРДОН! Дезес зинд ди Ферайдигер фон Ленинград

image

image

image

image


И т.н.т. Колекцията съдържа стотици снимки, които недвусмислено показват, че мита за "героичната френска съпротива" е силно преувеличен. Но показва и нещо още по-важно. Западняците, които ни сочеха като образец на честност, неподкупност и демократичност са най-обикновени, долни лицемери, сервилни нагаждачи и хора без никакъв морал и скрупули. В мен презрението към тия ояли се демагози расте непрестанно през последните 25 години, както към тях така и към техния грозен инструмент за подисничество и експлоатация, наречен "Европейски съюз".
Целият материал с всички фотографии и поясненията под тях вижте на тоя линк.

belayaistoriya.ru/blog/43331769866/Parizh-v-okkupatsii-1941-44g.-Eti-foto-porazili-mnogih!

Тук се намира целият албум на Зука. Насладете се.

www.google.bg/search

https://www.google.bg/search?q=photographies+en+couleurs+d%27Andre+Zucca&rlz=1C1NHXL_enBG722BG722&espv=2&biw=
1155&bih=519&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwinz4-x-efRAhVLuhoKHX8hCBEQsAQIIA

image

И САЩ не са били безгрешни в началото на войната. Трайкали са си, да не кажа нещо друго...





Гласувай:
8



1. kuschel - П О Г Н У С А Митовете за френския ...
29.01.2017 19:14
П О Г Н У С А
Митовете за френския героизъм през ВСВ се оказаха много силно преувеличени. Отвратен съм. И тия хора са сред основателите на "великолепния" ЕС, които ни стиска държавичката за гушата на фона на сладки шансончета за благоденствие.
цитирай
2. vladtepes - За френската съпротива
29.01.2017 19:44
За френската съпротива има поучителен филм "Ало, ало". От него човек може да научи как се води съпротива срещу окупатор.mmmj
цитирай
3. kuschel - За френската съпротива има поуч...
29.01.2017 19:49
vladtepes написа:
За френската съпротива има поучителен филм "Ало, ало". От него човек може да научи как се води съпротива срещу окупатор.mmmj


Първоначално гледах тоя филм потресен, за щото е явна подигравка от страна на англичаните. По-късно си дадох сметка, че са били напълно прави.
цитирай
4. merlin68 - Хитлер е воювал на запад по коренно ...
29.01.2017 20:09
Хитлер е воювал на запад по коренно различен начин отколкото на изток. Не само снимките, показва го статистиката на жертвите сред населението. Така наречената арийска раса не е включвала само германците, а въобще западния човек, нещо което днес на запад не обичат да изтъкват. С останалите Хитлер е воювал не за политическо господство, а на унищожение.
цитирай
5. kuschel - Хитлер е воювал на запад по коренно ...
29.01.2017 20:24
merlin68 написа:
Хитлер е воювал на запад по коренно различен начин отколкото на изток. Не само снимките, показва го статистиката на жертвите сред населението. Така наречената арийска раса не е включвала само германците, а въобще западния човек, нещо което днес на запад не обичат да изтъкват. С останалите Хитлер е воювал не за политическо господство, а на унищожение.


Eles Dadashov
А вы чего ожидали?Тоскующих по мужу францужанок? Да,они тоже воевали-только в постеле с врагом!

Сергей Вершинин
С детства помню французский фильм о Второй Мировой войне, где упитанный французский младший чин сидит в фашистском лагере для военнопленных и мечтает похудеть! Не помню название фильма, но сцену неуклюжего отжимания, чтобы скинуть вес в концлагере! Я запомнил на всю жизнь. Нам, потомкам прошедших через Великую Отечественную войну, этого никогда не понять.

Мечтае да отслабне?!?
цитирай
6. kuschel - Естествено, има и французи, които ...
29.01.2017 20:50
Естествено, има и французи, които самоотвержено са се борили с нацистите, като знаменитите героини от ескадрилата "Нормандия Неман", но това са по-скоро изключения. Има война и война, както и окупация и окупация. Аршинът е различен, а сметката винаги плаща ВЕЛИКИЯТ РУСКИ ЧОВЕК. Поклон!
цитирай
7. flymore - Адмирации за постинга!!!
30.01.2017 09:36
Истината е неудобна за онези среди, опитали се да изопачат фактите. Този материал, подкрепен със снимков материал е запечатал историята такава, каквато е в действителност. За това, преди да хулим и издигаме в култ личности, нека се запознаем с истинските исторически факти и едва тогава да коментираме.
Благодаря, Куш!!!

цитирай
8. kuschel - Едно по едно нещата излизат наяве. ...
30.01.2017 11:15
Едно по едно нещата излизат наяве. Дано помогнат на някои силно заблудени да прогледнат.
цитирай
9. bojinkata - Родените да пълзят не могат да ле...
30.01.2017 22:09
Родените да пълзят не могат да летят!
цитирай
10. kuschel - А ние защо сме с тях?
30.01.2017 22:14
А ние защо сме с тях?
цитирай
11. morskipesni - Който обича да чете Роже Борниш (в оригинал, разбира се)
03.02.2017 20:18
Той естествено знае, че голяма част от франчушките ситоайени с удовольствийе сътрудничат на Гестапо, за да направят яка пачка, а франчушойките "девици" се шибаркат основно с фрицове. Точно тогава се създава и организираната престъпност във Франция, с немско оръжие и протекции, коли, неограничена власт за рекет и насилие. Тия банди действат до около '55 та. Повечето бандити арестувани от Борниш и пратени впоследствие на гилотината са от това котило. Хубав постинг!
цитирай
12. bojil - Фотографиите са супер хубави- спор ...
04.02.2017 22:24
Фотографиите са супер хубави- спор няма!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2378948
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031