Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2017 22:28 - Разплака ме. Проклети да сте всички идиотски седесари, продажни копелета гадни!
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 4557 Коментари: 11 Гласове:
10

Последна промяна: 08.02.2017 22:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Дано горите в Ада! Убихте един добър и щастлив народ.

Branimir Yankov

КЮСТЕНДИЛ - МРАКЪТ НА ДЕМОКРАЦИЯТА КЪНТИ В ЗАГАСЕНИТЕ ПРОЗОРЦИ

В нашата първата разходка на ледената февруарска нощ ни смрази още повече натрапчивата гледка от стотиците загасени прозорци на десетките домове, забулени в мрака на пустотата, която обгръщаше целия град в смъртната хватка на обезлюдяването.
Отъпканите снежни пътеки на затрупания централен площад, потъващи в тъмните и пусти улички наподобяваха огромна паяжина, която паякът на отчуждението и самотата затяга вече 27 години организма на един град, преминал и оцелял през повратностите на времето още от древността като Пауталия, но бавно и необратимно гаснещ като Кюстендил в демокрацията, въпреки живителната вечност на лековитите минерални извори, бликащи тук от хилядолетия...
По целия център малкото бледи светлинки в прозорците загатваха, че в тези домове все още пулсира живот и че там има радост, надежда, семеен уют или поне надежда за щастие. Но повечето прозорци хладнееха в мрака на изоставените родни огнища. Очудващо в тъмнината мръзнеха и чисто нови безлюдни четириетажни сгради. Въобще, самотата кънтеше като камбана, изпращаща покойник в последния му път към вечността.
Нямах или по-скоро не исках да приема смисленото обяснение за раковите метастазите в картината от повсеместна разруха и разпад в България, макар че скелетите на разкостената индустрия на десетки градове като Кюстендил те посрещат от всички входни пътища като осакатени символи на социализма. 
По-късно разбрах, че от 80-хиляден градът се е стопил до 28 000 днес, като само 15 000 са поели „До Чикаго - но без нагласа за - назад”!





Тагове:   бранимир Янков,


Гласувай:
14



1. apostapostoloff - Отново врели- некипели...
09.02.2017 06:07
Никога българската индустрия и българското селско стопанство не са били на такава висота.

Фактите, ФАКТИТЕ говорят, че през последните 20 години сме увеличили нашия БВП цели ЕДИНАДЕСЕТ ПЪТИ! Това икономическо чудо се дължи на факта, че се отървахме от ТКЗС и безбройните губещи предприятия, които произвеждаха метли, вилици, лъжици и тем подобни идиотщини.

Само идиотите като теб и тоя шапшал, продължават да драскотят идиотщини за някаква разруха, упадък и пр.
цитирай
2. kuschel - Шарли, твоето заболяване са нарича АНОЗОГНОЗИЯ.
09.02.2017 07:05
Ако човек проявява неоправдан оптимизъм, много лесно може да се върне на земята. Необходимо е да се промие левият му слухов канал с малко количество студена вода. След тази безопасна и безболезнена процедура човек започва да оценява ситуацията по-реалистично.
И нещата не опират до изпитвания дискомфорт – промиването на дясното ухо не дава такъв резултат. Възприемането на околния свят се променя от стимулацията на дясната долна предна гънка. Вливайки вода в лявото ухо, вие стимулирате някои зони от дясното полукълбо на мозъка (и обратното).
Такъв експеримент са провели учени от Лондонския университет съвместно с техни колеги от университетите в Базел и Цюрих.
Някои болни в резултат на неврологични нарушения напълно игнорират едната половина от пространството. Ако им предложите да нарисуват циферблат на часовник, те ще начертаят окръжност, но ще я запълнят с цифри само от едната страна – да речем 12;1-2-…6. След калорични проби в лявото ухо те рисуват циферблат в напълно нормален вид. Игнорирането временно изчезва, възприеманият свят се разширява двойно.

Това е положението, шарли. Ти виждаш само половината истина. Така че, иди да ти промият лявото ухо.
цитирай
3. kuschel - Ваня Христова Сякаш описваш моя ...
09.02.2017 07:51
Ваня Христова Сякаш описваш моя някога 100 хиляден град. Признат от Гробарите за сега 30 хиляден, вероятно е и по-малко, значи..
Margarita Dimitrowa В Габрово е същото-цял комплекс-призрак!
Lilia Mihailova И Плевен опустя, гонехме 200 000, сега сме около 70 000, за околните села да не говоря, само циганорът се развива с бързи темпове!
Svetoslav Tabacoff Същите мисли ме връхлитат и когато пътувам с късен автобус или влак в провинцията. Минаваш през села, градчета - тъмни, пусти. Тук-там някое самотно прозорче самотно свети. От тая гледка някакъв метафизичен студ усещаш вътре в себе си. Навсякъде - пустош, мъртвило. Села и градчета, превърнали се в призраци.

Това е истината, шарли, която ти не си в състояние да видиш. Лекувай се.
цитирай
4. chavdar01 - НЕ Е САМО КЮСТЕНДИЛ.
09.02.2017 09:23
АМИ ДОБРИЧ?
ОТ 120 000 В МОМЕНТА СА ОКОЛО 30-35 000 ЖИТЕЛИ.
ВЪВ В.З.ЗЛАТНА РИБКА ДО К.К.АЛБЕНА ИМА 1200 КЪЩИ И ПОСТОЯННО ЖИВЕЕЩИ ВЕЧЕ САМО ОКОЛО 30 ДУШИ,ОТ КОИТО 8-10 ЧУЖДЕНЦИ?!
ТАЗИ ЗИМА ДОЙДЕ ЕДИН НОВ "ЗАСЕЛНИК",А УМРЯХА 5 ОТ СТАРИТЕ!!!
ТАКА Е В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ САМО ЧЕ ПРОПОРЦОИНАЛНО НА БРОЯ НА ЖИТЕЛИТЕ.
ВЕЧЕ ГРАДОВЕТЕ НИ УМИРАТ,А СЕЛАТА ОТДАВНА УМРЯХА!!!
цитирай
5. kuschel - Така е, но седесарите са слепи и г...
09.02.2017 09:47
Така е, но седесарите са слепи и глухи. Те вярват в някакви митични илюзии за европейски ценности, демокрации и тем подобни глупости. Просто трябва да се вкарат в лудниците, защото са опасни.
цитирай
6. krumbelosvet - Да беше само Апоапо...
10.02.2017 10:59
Психотронното подскачане по сините митинги е увредило не един мозък. Дай Боже да се намери лек.
цитирай
7. kuschel - Няма лекарство и идиоти.
10.02.2017 12:03
Няма лекарство и идиоти.
цитирай
8. dimat - Кушел,всичко описано е така,НО,
10.02.2017 18:47
погрешно се посочва причинителят му!

Не е нито демоНокраДцията,нито ЕС,нито ФАЩ,или,който и да е друг!!!

ПРИЧИНИТЕЛИТЕ НА ВСИЧКО ТОВА СМЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО,НИЕ,ЦЕЛОКУПНИЯТ "НАРОД",проявяващ се вече 27 години,като една сбирщина от малоумници,страхливци,хленчела,наивници до безсъзнание,бегълци по света поединично,обединени от тоталното си разделение,ЕДИН ПЛАСТЕЛИН ГОТОВ ЗА ВСЯКАКВО ОМЕСВАНЕ В КАКВИТО И ДА Е ФИГУРИ,от политико-олигархичната каста!!!

Такива хора не трябва да бъдат жалени!Държейки се по описаните начини,те изпитват неистово ,даже перверзно желание да преживяват собственото си унищожение и са готови да разкъсат всеки,попречил им за постигането на тази заветна цел.

Искаме,или не и ние принадлежим към "този народ" и ние ще преживеем неговата съдба - съдбата на самоубийци!

Даже и тези,които вече са избагали,с мисълта за да не се връщат,уж за да се спасят(себе си и децата си),ще преживеят собственото си унищожение,като се лишат от духовността си,а децата им,изобщо няма и да се докоснат до нея!!!
цитирай
9. bojinkata - Всички градове, малко или много са с ...
11.02.2017 21:12
Всички градове, малко или много са с тъмни прозорци! Това касае най-вече малките като Наречен, Хисаря/курортни?????/, Казанлък, Чирпан и тн. България си отива! Тъжно, но факт. Пък шарлито нека си рисува розови облаци! Постоле, демографията е критерий, а не измислените ти проценти!
цитирай
10. krumbelosvet - Димат не издържа критика.
14.02.2017 10:44
НИКОГА в България не е имало 27 години криза. А СЪЩИЯТ народ е бил и по-беден и по-необразован. 7 години след турско, побеждаваме БЛЕСТЯЩО в Сръбско-българската война. Не само с героизъм и "на нож". И маме ВЪОРЪЖЕНА И ОБУЧЕНА армия, имаме ПОВЕЧЕ артилерия и по-обучени артилеристи. А 27 години след 9-ти, страната беше неузнаваема - вместо волове - трактори, вместо газени лампи - електрически, вместо суша - язовири, вместо градушка - ракети. Какво ли не произвеждаха заводите ни! Наскоро купувах петкин от Полша. А още през 50-те години в Перник имаше завод за пектин... Нашите "лоши" кари се продаваха в цял свят от НАЙ-ГОЛЯМАТА ФИРМА за целта. Знаменитеят "Завод за металорежещи машини" също изнасяше за цял свят, а сега е пястош, КАТО ЦЕЛИЯ ИНДУСТРИАЛЕН КВАРТАЛ НА СОФИЯ...
цитирай
11. bojil - Вие също проклети да сте- всички ...
22.09.2018 10:10
Вие също проклети да сте- всички идиотски комуняри, продажни копелета гадни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2376863
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031