Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2017 22:33 - Колкото и да мразя Щатите и НАТО, дано това не се случи никога, защото ще бъде пирова победа, напълно безсмислена.
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 7621 Коментари: 6 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Западният свят е в ръцете на хора, на които нямам никакво доверие. Грандоманията и чувството им за превъзходство могат да ги подтикнат към стъпки, които ще бъдат пагубни за тях, но и за целия свят.

Реалистичният сценарий на руския учен Сивков предизвика паника на Запад



image


/КРОСС/ Преди няколко дни САЩ съобщиха, че успешно са преминали тестовете на супермощна противобункерна бомба, способна да унищожи всеки ядрен обект на противника, колкото и надеждно да е защитен. Формално това изпитание е послание към Иран, за да бъде последният по-сговорчив на преговорите по ядрения проблем. Всъщност обаче, това е заплашителен намек към Москва за това, че янките във всеки един момент могат да атакуват руските АЕЦ, и военните атомни обекти ще превърнат Русия във втори Чернобил.
Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия няма да се впуска в надпревара във въоръжаването, а ще приеме „асиметрични мерки“. Напълно очевидно е, че става дума за изцяло нови системи за оръжие, основани на идеи, напълно различни от вече съществуващите.
Именно на това оръжие е посветил докторът на военните науки Константин Сивков своя сензационен доклад, публикуван неотдавна във „Военно-промишлен куриер“. Докладът носи простото заглавие: „Ядреният спецназ. Ще оцелеят само страните от БРИКС“.
Западните експерти и медиите обсъждат доклада с тревога. И още как! Сивков е открил „ахилесовата пета“ на САЩ – това, което преди се считаше за преимущество на янките, а именно географското положение. Две световни войни американците си седяха зад океана, далеч от театъра на бойните действия. И спечелиха милиарди, доставяйки на воюващите страни оръжие, техника, муниции, продукти и др.
Сега просто да си седят няма да им се получи. Сивков предлага те да бъдат ударени точно по тази „пета“.
Как? Това ще покажат извадките от доклада.
„Русия е разположена в Евразийския континент. Основната, коренната част от нейната територия, на която е разположена голяма част от населението, е отдалечена от океанските и морските пространства, – пише Сивков. – Средната надморска височина гарантира защита от наводнение дори и при мащабни катастрофални явления, съпроводени от мощни цунамита (мегацунами).
Картината в САЩ е съвсем различна. Повече от 80 процента от населението там живее в крайбрежните райони, които са на незначително малка височина над океана. Именно на такива места са разположени основните производствени мощности на страната. Дори относително слаби цунамита с височина няколко десетки метра могат да причинят катастрофални последствия за САЩ. Ураганът Катрина демонстрира това достатъчно нагледно. Ню Орлиънс, десет години след като бе ударен от Катрина, все още не се е възстановил от последствията на катаклизма.
Друга геофизична особеност на Русия е, че основната част от територията й в Сибир почива на дебели (няколко километра) пластове базалт. Предполага се, че тези платформи са се образували в резултат на изригването на супервулкан преди около четвърт милиард години. Затова удари, дори и изключително мощни, няма да доведат до катастрофални геофизични последствия.
Гарантиран източник на такива обаче би бил удар по вулкана Йелоустоун, чийто период на активизиране приближава и той може да изригне всеки момент. Признаците за нарастването на активността му са налице. Затова, достатъчен е само малък тласък, за да се провокира изригването. Последствията ще бъдат катастрофални за САЩ – държавата просто ще изчезне и цялата й територия ще се покрие с дебел (няколко метра или дори десетки метри) слой пепел.
Друг вариант за мегаудар е иницииране на гигантско цунами. Това е идея на покойния академик Сахаров.
Същността на тази идея се състои в това, да бъдат взривени няколко боеприпаса в определени точки в атлантическите и тихоокеанските разломи ( около 3-4 във всеки) на дълбочина километър и половина – два. В резултат на това, според Сахаров и други учени, ще се образува вълна, която ще достигне височина от 400-500 метра и нагоре в крайбрежието на САЩ! Падайки върху континента, тя ще разруши всичко на разстояние 500 километра. Ако взривовете бъдат произведени на по-голяма дълбочина, по-близо до дъното, където земната кора е най-тънка, тя може да бъде локално разрушена. Магмата, встъпвайки в контакт с океанската вода, многократно ще увеличи силата на взрива. В този случай височината на цунамито ще достигне над километър и половина, а зоната на разрушенията ще обхване повече от 1500 километра от брега. Това ще бъде изключително „чисто“ оръжие!
Ядрена зима няма да настъпи, тъй като не се образуват гигантски облаци прах, а изпаренията от водата ще паднат на земята във вид на чудовищни радиоактивни порои в близост до мястото, където са се образували, тоест на същите тези САЩ. Такъв удар несъмнено ще предизвика тектонична активност в целия регион, включително и изригване на вулкана Йелоустоун. Обратната вълна ще залее Европа. Тоест целия блок на НАТО. Ще настъпи чудовищен катаклизъм! Това е асиметричната заплаха за последната граница! В резултат от предизвикването на цунамито Русия може да загуби част от своите региони, а западната цивилизация ще изчезне напълно“.



Гласувай:
14



1. ramone - ...
19.04.2017 00:27
Аз имам по-добра идея - да им пратим Годзила
цитирай
2. larryone - Драги Кушел, заинтересувай се, ...
19.04.2017 04:18
Драги Кушел, заинтересувай се, какво би се случило при изригване на супервулкан като този в Йелоустоун.Подобен катаклизъм, означава глобално унищожение на живота и руснаците губят наравно с всички.
цитирай
3. kuschel - Не се знае точно, но вероятно и Ев...
19.04.2017 09:54
Не се знае точно, но вероятно и Европа частично ще пострада. Чел съм за супер вулканите. Един тъкъв има в Неаполитанския залив. Там брега също мърда. Въпросът не е в щетите, а в това, че веднъж задействан механизмът на унищожениато, няма кой да го спре. Щатите ще изчезнат внезъпно, а ние няколко месеца или години по-късно. Това не е победа. Вярвам, че Русия няма да започне първа, но Щтатите имат такава доктрина - внезапен залп с 9000 крилати ракети. Естествено руснаците за взели мерки за ответен удар. А почне ли веднъж...
цитирай
4. anin - Пази Боже!
19.04.2017 11:59
Хитър сценарий, но не трябва да се стига до там, дори да има оцелели, въздуха ще стане вреден, вероятно и водата...
цитирай
5. blackpredator - да бе
19.04.2017 14:00
ще слагат взрив у рифтовите зони
ама какви ли не дивотии могат да се прочетат у нета :))

Йелоустоун е стара калдера на вече бил вулкан
условията за "изригване" са други
от друга страна там магмата е базична - базалтова
вискозитетът й е малък, т.е. "бумът" на ерупции може да бъде само като днес на Хаваите
цитирай
6. pando - PRIVET
19.04.2017 15:09
Camarade!
цитирай
7. apostapostoloff - Другата любима тема на Кухеля:
19.04.2017 19:04
В изтеклите стенограми „АРГО“ лъсна цялата истина за влиянието, което имат Прокопиев, Христо Иванов, Антоанета Цонева и цялата група грантово зависими „бизнесмени“, „политици“, „политолози“, „социолози“, „протестъри“ и прочие захранвани от Сорос вредители в обществото. Коментирайки със смях възможностите, които имат за медийно влияние, очевидно имайки предвид подчинените им журналисти, редактори, продуценти и директори на новините във водещите национални телевизиите - на които според Прокопиев и компания трябва да бъде казвано „кого и какво да питат“, всъщност става кристално ясна цялата подмолна схема за манипулация. Дарина Сарелска обаче е само върхът на пирамидата, която е окупирала редакционната политика на Нова телевизия, в услуга на олигархичния кръг "Капитал". Макар Прокопиев да дърпа чрез нея конците в телевизията, ключова роля в този кръг играят подчинените на Сарелска Миролюба Бенатова, Генка Шекерова, Ани Цолова, Виктор Николаев, Валерия Чанкова, Марина Цекова, Лора Крумова и Галя Щърбева. Последните две са сред бенефициентите на Фондация "Америка за България". Ани Цолова и Миролюба Бенатова вече изтриха постовете си във фейсбук от вчера, в които яростно защитаваха Сарелска, очевидно в опит да се разграничат от вече компрометираната си шефка. Самата Сарелска постъпва в БТВ и започва работа в предаването на ченгето от Държавна сигурност Иво Инджев. От 2012-2013 година, първоначално в БТВ, а после и в Нова телевизия, Сарелска продължава неприкрито да обслужва и да прокарва интересите на олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев. Като директор на Новините и публицистичните предавания в двете телевизии, тя редовно пробутва гости на актуалните студиа да бъдат "граждански" активисти от НПО-та, финансирани от Фондация "Америка за България" и Институт „Отворено общество“. Примерите са неизброими, а в сутрешния блок на Нова телевизия един през друг се прескачат Христо Иванов, Радан Кънев, Антоанета Цонева, самият Иво Прокопиев, както и цялата кохорта гра
цитирай
8. bojil - Русия няма да се впуска в надпревара ...
21.04.2017 15:59
Русия няма да се впуска в надпревара по въоръжаването,защото няма ресурси за това. Докато Америка отделя няколко хиляди милиарда долара годишно за въоръжаване,Русия може да отдели само 100-200 милиарда което за нашите възможности изглежда много,но на фона на американските е направо смешно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2384077
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930