Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2017 10:13 - Правителството освобождава милиони изкуствени комари, които причиняват "мъжки безплодие"
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 5711 Коментари: 4 Гласове:
-12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Правителството освобождава милиони изкуствени комари, които причиняват "мъжки безплодие"

17 ноември 2017 г. Шон Адл-Табатабай Новини , САЩ 1

image

http://yournewswire.com/man-made-mosquitoes-male-infertility/

Милиони генетично модифицирани генетично модифицирани комари, пуснати в САЩ, вероятно ще причинят безплодие при мъжете, според учените. 

Страховете са нараснали, че лабораторните комари  не само са насочили насекоми, носещи болести, но също така могат да бъдат част от тайна правителствена операция, за да изкоренят населението.

Express.co.uk съобщава: Въпреки че е безопасно за хората, има и някои опасения, може да засегне и други артроподи, като паяци, които се молят за комари, поради което увеличават популациите в дългосрочен план или дори хора, да се размножава.

В решение, което не е официално обявено, Американската агенция за опазване на околната среда (EPA) ще позволи освобождаването на убийствените насекоми в 20 държави и във Вашингтон.

Те са били развъждани от компанията MosquitoMate в опит да намалят драстично населението на азиатския тигров комар (A aegypti), който е отговорен за заразяването на хора с вируси като денга, жълта треска и Зика, което е причинило раждане дефекти при бебета.

Фирмата създава комари, заразени с бактерията Wolbachia pipientis, която предотвратява размножаването на естествени комари.

Тези рискове от човешки или други артроподи, които са засегнати, се смятат за изключително ниски, но цялостното въздействие няма да бъде известно, докато не се случат масови изхвърляния, според учените.

Канадският блогър Роуз Уебстър е зад кампанията за спиране на изданията.

Тя прекарва месеци в реч пред учените и се опасява, че може да е възможно за Wolbachia да зарази хората и да предотврати размножаването на индивидите.

Тя също така е убедена, че освобождаването на Wolbachia действително е помогнало за разпространението на вируса Zika.

Тя каза: "Уолчакия е отговорна за най-разпространените пандемии в животинското царство.

"Тестовете за безопасност не са били проведени върху видовете гръбначни преди да бъдат заразени с Wolbachia комари, извършени в Бразилия, Колумбия, Индия, Индонезия, Виетнам, Китай, Австралия, Калифорния и Флорида.

"Това е подобно на поставянето на генетичен динамит в даден вид.

"Уолчакия може да оцелее около седмица в мъртва домакин. Бяха извършени странични трансфери към други видове.

- Това би могло да бъде причината Зика да се измъкне от контрол.

"Уолчакия не само изчезва магически, когато тези комари умират естествено или се консумират.

"Ето какво съм сигурен в това:

"CDC и СЗО (и Health Canada) са пренебрегнали критичните научни факти и солидни доказателства от етичните учени.

"Защо? Не знам. Може би защото някои региони на света са толкова пренаселени, че дори някои правителства са готови да финансират нещо, което вероятно ще предизвика стерилитета на мъжете (Wolbachia) и е неизказаният кофактор, който увеличава Зика ".

Статия за риска от уебсайта "установяване на истината" Courtofrecord.com заяви: "Преди години лабораторният експеримент за заразяване на мишки с Wolbachia не успя.

"Скот О"Нийл от Медицинското училище в Йейл посочва, че бактериите са непоносими към основната телесна температура на бозайниците.

"Въпреки това, Werren посочва, че е твърде рано да се отхвърли възможността Wolbachia заразяване на гръбначни животни.

"Поне някои учени смятат, че понятието за Wolbachia при хората не е абсолютно абсурдно."

На февруари 2015 г. е публикувано научно изследване на пациент с неходжкинов лимфом, за който е установено, че има гени от wolbachia, публикуван на клинична микробиология и инфекция.

В него се стига до заключението, че съществува потенциал за заразяване на хората с бактериите.

В доклада се казва, че "Wolbachia spp трябва да бъде оценена по-нататък като причина за инфекцията при хората, особено, тъй като инфекцията с комари Wolbachia все повече се счита за средство за намеса в предаването на човешки патогени на комар.

"Констатациите показват потенциала на бактерията Wolbachia да заразява хората".

Но много учени смятат, че е напълно безопасно.

Дейвид О"Брохта, ентомолог от Университета в Мериленд в Роквил, заяви: "Това е нехимичен начин да се справите с комарите, така че от тази гледна точка бихте помислили, че това ще е много привлекателно.

"Радвам се, че го видях напред, тъй като според мен това би могло да бъде наистина важно."

MosquitoMate забива заразените насекоми в лабораториите.

Мъжете, които не хапят, се освобождават в район с високи комари.

Те се свързват с диви женски и инфекцията на Wolbachia в последната означава, че оплодените яйца не се излюпват, защото бащите хромозоми не се оформят правилно.

Планът е, че с течение на времето естественото население ще намалее.

Стефан Добсън, ентомолог от университета в Кентъки в Лексингтън и основател на MosquitoMate, каза, че други популации на насекоми, включително хищници, не са засегнати от лабораторно отглежданата болест.

Има опасения, че женските лабораторно отглеждани насекоми, които не хапят, могат да бъдат освободени.

Персоналът понастоящем отделя мъжете от женските ръчно и механично на базата на размерите на размерите на стадия на зрението.

Цийон Xi, медицински ентомолог и микробиолог в Мичиганския държавен университет, който ръководи проекта, заяви, че това е 99% успешно, което означава, че до един процент освободен може да бъде женски.

Освободените комари след това се подлагат на облъчване, за да се стерилизират женските, но не и мъжките.

Техниката е тествана широко в Бразилия след избухването на Zika през 2015 г., а популациите от носители на болести драстично са се понижили в зоните за тестване.

Имаше опасения от обществеността, когато друга фирма Oxitec искаше да тества комарите в района на Флорида Кийс.

Възраженията от обществеността в края на 2016 г. означават, че тестовете са отложени.

Загрижеността варира от всеки риск от инсектите, отглеждани в лабораторията, да могат да инфектират хората, естествените носители на болести, които им стават имунизирани, или да децимали популациите на други артроподи, включително паяците, които се хранят с естествените мухи.

Окситек заяви, че само 62 женски комари на човек в дадена зона ще бъдат пуснати по невнимание, но е трудно да се предскаже колко хора ще се качат на хората.

В документа за въздействието върху околната среда в СИП се казва, че "комарите се хранят с хора и други животни от хилядолетия, но няма данни за трансфер на ДНК между комарите и хората.

"Съществува и" незначителен "риск, че слюнката на ГМ за комари ще има токсични или алергични ефекти върху хората."

Саймън Уорнър, главен научен сътрудник на Oxitec в Абингдън, Оксфордшир, в Обединеното кралство, заяви, че няма причина да мисли, че техният лабораторен щам - потомци на комари, събрани в Куба, пресичани с мексикански щам - ще бъдат по-опасни от друг щам (Азиатски тигров комар) A aegypti.

Той каза: "Векторната компетентност не е въпрос, който сме поискали от регулаторите.

"Не сме го изучавали, защото не мислим, че това е проблем."

Окситек заяви, че четири процента от заразените диви комари са отишли ​​да произведат потомство, така че някои биха могли да бъдат имунизирани.

Ентомологът Zach Adelman, от Тексас А & М университет в колежана, каза: "Това е нещо, на което трябва да се обърне голямо внимание.

"Когато Oxitec спре освобождаването си, номерата на комарите ще се възстановят и не е ясно дали и как гените от щама на освобождаването ще повлияят на възстановеното население, включително как комарите търсят домакини, партньори или яйца.

"Например, основният проблем е колко добър щам на Oxitec е при предаването на вируси в сравнение с дивите комари - неговата така наречена векторна компетентност.

"Досега липсват проучвания за такива промени в популация след освобождаването".

Генетикът на насекоми Макс Скот от Държавния университет в Северна Каролина в Роли заяви, че това е "теоретична възможност", че дивите комари могат да станат имунни, но това не трябва да спира тестовете.

Express.co.uk открива изследване, проведено от Училището по биологични науки в Университета на Куинсланд в Бризбейн, Австралия, през 2010 г., когато те се опитваха да тестват подобна система.

В научното изследване се разглежда рискът за хората.

"Главна грижа, която многократно е изразявала общността, е дали Wolbachia може да се прехвърли на хората чрез ухапване на заразени комари".

Въпреки това, той казва: "Волхегия никога не са били откривани при хора или други бозайници, нито при птици, влечуги или риби."

Въпреки ограничените рискове, тестовете бяха проведени върху хора и не бяха открити инфекции.

"И двете имунологични изследвания, Western blots и ELISA, показват, че хората многократно са ухапани от инфектирани с Волххей Ae. aegypti развиват антитела срещу комари, както вече е описано за експонирани хора, но не развиват IgG антитяло срещу Wolbachia.

"Всички тези резултати показват, че антигени на Wolbachia не се инжектират при хора по време на кръвта на комари и следователно не предизвикват имунен отговор в човешкия гостоприемник".

В секция, озаглавена "Да внедрим или не прилагаме?", Обаче, се казва, че пълните ефекти няма да бъдат известни, докато не бъдат пуснати на масата.

В него се казва: "Извършени са редица експерименти, за да се потвърди, че стратегията, основана на Wolbachia, за контролиране на болестта, пренасяна от комари, е безопасна за хората, другите организми и околната среда.

"Резултатите, представени в този документ, показват, че не са получени експериментални доказателства за негативно въздействие на комарите, заразени с Wolbachia.

"Експерименталното оценяване на потенциалните последици, които биха могли да се случат в дългосрочен план и на големия географски мащаб, може да бъде трудна задача.

"Много въпроси, свързани с дългосрочните последици, могат да бъдат оценени едва след освобождаването.

"Въпроси като еволюцията на вируса в отговор на наличието на Wolbachia или персистирането на фенотипа, блокиращ вируса след поколенията в природната популация, са примери за ключови проблеми за научния проект и за общността, но наистина изискват априори освобождаването да се отговори. "




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. lilienschwager - По- голяма тъпня от тази
20.11.2017 11:51
не може да бъде измислена.
цитирай
2. nalia - но пък винаги може да е копирана!
20.11.2017 13:18
:))
цитирай
3. анонимен - хаха, пак са се изгаврили да напо...
20.11.2017 13:49
хаха, пак са се изгаврили да напомпят тоя
цитирай
4. poliqor4o - В Хисаря има цяла популация.
20.11.2017 17:20
Не ми пречи, тия дето ме помпят са КУРортисти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39746182
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031