Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2020 10:43 - Стамболов
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1485 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 03.07.2020 17:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес сайтът Епицентър публикува хвалебстнена статея за Стамболов от проф. Димитър Иванов, по случай годишнината от посичането му. Много лица имал Стамболов, и първото от тях било РЕВОЛЮЦИОНЕР. 

М А Й Т А П.

Тоя революционер ДВА ПЪТИ трябва да вдигне въстание, и двата пъти НЕ ПУКВА ПУШКА. В Стара Загора 1875 и Търново 1876, на възраст съответно 21 и 22 години. Неудачник, но мегаломан с размах и претенции от ранна младост

"Авгиеви обори" има да се разчистват около името на Стамболов, а разчистването на Авгиевите обори е един от великите подвизи на Херакъл, който е син на Зевс.

Беден абориген от бившето кално се
ло Надежда край София, моя скромност подхожда към такава свръх-задача със страх и трепет.

Велика несправедливост,
жестоко изпитание
или далечна промисъл е,
че един СЛУЧАЕН човек,
с ДОКАЗАНИ НЕспособности,
в СЪДБОВНИ ГОДИНИ
застава начело на младата държава и на народ изпълнен с ОПТИМИЗЪМ, ДЪРЗОСТ и С И Л И за ВЕЛИКИ ДЕЛА!!!!! Оптимизъм, дързост и сили, запалени от ДВЕ ПОБЕДИ колкото трудни, толкова по-славни и ЧУТОВНИ - на Шипка и на Сливница.

Такива победи, имат силата на БОЖИЯ БЛАГОСЛОВИЯ.!!!

НО!

Стамболов няма и най-малък пръст в тия победи. Нито ги уважава. Напротив.

Докато връстниците му се бият на Шипка, той пише дописки в Петербургски вестник и търгува с жито за армията. Студенти се връщат от чужбина и гимназисти се записват доброволци за Сръбско-българската война. Той, НЕЗАКОНЕН народен представител (няма нужната възраст) вече е успял С ГОЛЯМАТА СИ УСТА да оглави Народното събрание и РАЗСТРЕЛВА офицерите русофили, участници в славната война. Взема със затвор и побоища здравето на капитан Петко Войвода и безименни хора от народа. Вазов спасява ОТ НЕГО живота си в Русия, и там пише "Под игото". Ако не беше избягал, можеше да го НЯМА шедьовърът, защото поетът е един от главните "черни души" и "предатели" според стамболовистите.

21-годишен, през 1875-та Стефчо "организира" Старозагорското въстание така, че не пуква пушка.
22-годишен, през 1876-та "организира" Търновския революционен окръг така, че и в Търново не пуква пушка. Четата на Бачо Киро действа самостоятелно.
 
Стамболов сам признава, че довеждането на Фердинанд е грешка, която народът няма да му прости. Грешчица. Зарад тая "грешка" ПЛОД НА БЯСНА РУСОФОБИЯ, следват ТРИ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ. Третата е спряна в последния момент от тия, които НЯМАТ НИЩО ОБЩО със Стамболов

Но главното престъпление на Стамболов е, че извежда армията от казармите, за разправа с ПОЛИТИЧЕСКИТЕ му противници. Което след загубените войни става ГЛАВНО ЗАНИМАНИЕ на УТАЙКАТА на офицерството. Няма да изброявам тук ЗВЕРСТВАТА на тая утайка, срам за доблестното българско офицерство. Така е поставено НАЧАЛОТО на нашата гражданска война, продължаваща до днес като СТУДЕНА. 

ТИЯ ЗВЕРСТВА на утайката на офицерството, дълбаят прословутата пропаст между власт и народ, довела до левия терор след 9-ти. 

Стамболов не е десен, а бесен.
Широк размах на ПЛИТЪК УМ. Да напомням ли преговорите му със Султана за образуване на "дуална империя", нещо като Австро-унгария? Авантюра която би завършила с ПОГРЕБВАНЕ  резултатите от Освободителната война.

Спред съвременника на Стамболов, банкера Буров, той е един лаком негодяй. Да, на млади години тоя нарцис е лаком за подвизи и слава. После - за власт. Накрая за жени, пари и имоти. Така завършва живота си авторът на "Не щеме ний богатства, не щеме ний пари". Бездарно стихче, освен лъжливо.

ИСТИНСКИТЕ ДЕСНИ на България са Борис Априлов, Петър Берон, братятя Христо и Евлоги Георгиеви, Буров и Вазов ако щете, и хилядите делови хора, строили фабрики и ЖП линий, и дясната интелигенция, НЕПОКЪТНАТА  след 9-ти, освен ПРЕКИТЕ УЧАСТНИЦИ  във висшата власт и преките извършители на зверства.

Аз познавам лично "буржоазната" интелигенция от най-добрата й страна. Нейни потомци бяха повечето деца пеещи в хор "Бодра смяна". Плюс двама първи приятели от казармата и доста роднини.

Проблеми с мишката на компютъра ми попречиха да публикувам запланувания за днес постинг "Фарс по Плутарх. Успоредни животописи на Цезар и Стамболов".



Гласувай:
6



1. morskipesni - Този мръсник е гонил и тероризирал и един мой пра-прадядо,
03.07.2020 11:28
а именно великия-непобедим светъл войвода Панайот Хитов- учителя по хайдутлук на Левски!
цитирай
2. apostapostoloff - Епицентър е издание наоная тъпа путка
03.07.2020 15:21
Валерия Велева. Сайтът предлага на разни празноглавци празни приказки на празни хорица. Продължавай да го четеш, само за теб работа е!
цитирай
3. krumbelosvet - Драги Апоапоффф,
03.07.2020 16:13
И аз не чета Епицентър.
Една позната ми звънна, да видя мнение на един ПРОФЕСОР за Стамболов.
А ти мани сайта Епицентър, калинката и професар Иванов.
За вас, ПСИХО-ДЕСНИТЕ, Стамболов е ЗНАМЕ до днес.
цитирай
4. rustam - Няма "Старозагорското въстание",
03.07.2020 16:52
това е измишльотина на солташака на Стамболов, котленския циганин Джендо(Захари Стоянов). Събират се в лозята около 60 човека и "апостолът" Стамболов ги разпуска. Ако не беше безпримерната саможертва на братя Жекови, които на връщане са посрещнати от полицаи и се сражават саможертвено, така щеше да отече това въстание.

Първата обиколка на Стамболов след гибелта на Левски е просто едно непрекъснато криене и засядане на софри. Нито един комитет не е образуван

По време на Априлското въстание, а и при самата подготовка "главният апостол" Стамболов се крие в една къща в Самоводене и трепери от страх, както летописеца си Джендо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953223
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031