Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2015 00:54 - Хладнокръвно
Автор: borlinov Категория: Политика   
Прочетен: 1704 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 02.09.2015 12:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Най-честите причини за катастрофа са превишена скорост, неправилно изпреварване или неправилна маневра.

 От началото на годината има 3994 тежки произшествия. В 604 от които са пострадали деца. 368 души са загинали, 17 от които деца. Черна статистика, нали? Но не е актуална! Защото извадих тази статистика преди няколко дни, а за това време са се случили още куп ПТП-а, в които са загинали хора. Всъщност, дори вчера да бях извадил статистика, тя нямаше да е актуална! Защото България има много сериозен проблем- войната по пътищата не спира! Решението на проблема не е безсмислени кампании, а в кардинална промяна, свързана не само с културата ни на пътя, а и като общество.

 „Не карай пил!“, „Сложи си колан!“, „Лети с хеликоптер, защото на пътя е опасно!?“, може би… Хора, това е отбиване на номера.  Да не говорим, че „звездите“, които участват в тези кампании, изобщо не си спазват призивите. Питайте Мануела, чийто живот беше съсипан от Максим Стависки, който участваше в подобна „благородна кампания“. Но и да я питате, тя няма да ви разбере, защото вече не е същия човек. Всичко това е замазване на очите! Всичко това е безсмислено!

 Става въпрос за революция, защото в държава, в която да си мафиот и да си лошо момче е престижно, е държава с напълно болно общество. Още повече, че си е направо държавна политика мутренско-спортното поведение. Самата ценностна система е сбъркана…

 А сега излезте, излезте навън и спрете първото дете, което видите. Питайте го кой е най-готиния батко във вашия град. Знаете ли, не си правете труда, защото аз вече го направих- „Пешо, с черното БМВ! Баща му е мафиот и има заведение, а той вози най-хубавите момичета с 200км/ч! Ех, как искам да съм на негово място…“. – ето за това говоря. Сега влезте в социалните мрежи. Погледнете какво постват децата ви- „Всички са предатели.“, „Любовта са я измислили бедните, които нямат пари за секс.“, снимки от „Кръстникът“ и „Белязания“ и цитати извадени от контекст, които изобщо не разбират. Това нормално ли е??? Още по-лошото е, че всичко става с одобрението на родителите, защото и за тях да си мутра е най-висша ценност. Защото и те през 90-те години дори не са смеели да погледнат някого упорито, понеже ще последва яко бой.

 Затова децата умират по пътищата, защото моделът им за подражание е грешен. Защото дефиницията им за успех е неправилна. Защото ценностната им система е сбъркана. По-големите наказания са алтернатива, но не решение. Да, някой ще се сплаши, ще си направи сметката, но друг няма и когато трагедията се случи какво? Повече години в затвора, по-солена глоба и какво? Кой ще върне човешкия живот? Целта е инцидентите да се предотвратят! А това няма да стане с реклами по телевизията, нито с по-големи глоби. А с революция! Революция! Революция! Не просто на пътя, а в обществото.

 И всичко трябва да започне от днес! Защото докато пиша това може да е загинал още някой, а пишейки го, аз не решавам проблема. Затова спирам…имам работа. Първо ще кажа на малкия ми брат, а после на всички приятели, че да си лошо момче и да караш с превишена скорост не е готино. Готино е да се живее.





Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - За да стане революция, трябва да има ...
03.09.2015 00:14
За да стане революция, трябва да има условия за нея.
У нас сега няма условия за революция.
Революцията трябваше да стане след 10-ти ноември 1989-та.
Трябваше да се запазят положителните страни на социализма
и подобрят и премахнат недостатъците му. Но не стана.
Осъществи се контрареволюция. Затова сега сме в безизходица.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borlinov
Категория: Спорт
Прочетен: 187024
Постинги: 70
Коментари: 55
Гласове: 68
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930