Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2018 17:34 - БДЖ е скапана фирма, защото не се подчинява на пазарна логика
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 273 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.07.2018 17:38


 Крайно време е да се престане с това финансиране на БДЖ, за сметка на данъкоплатците.
Крайно време е политиката да се подчини на икономиката, а не обратното, както е сега, икономиката да е подчинена на политиката. Това второто твърдение е особено значимо за социализма - тогава икономиката беше подчинена на политиката. 

Крайно време е политиците да си изберат друга касичка, от която да крадат, вместо БДЖ.

Крайно време е всички да разберем, че ж.п. транспортът е по-бърз и по-удобен от шосейния транспорт и това естествено води до заключението, че той е и ПО-СКЪП.


Крайно време е да се освободим от левите си разбирания в икономиката и да спрем да мислим затова, как щели да се придвижват бедните. Ами като са бедни, да си стоят в къщи. Няма да спре икономическия прогрес я, защото те нямало да могат да пътуват с ж.п. транспорта!

Идете в Испания и вижте какво означава ж.п. транспорт. Идете в Китай и вижте за какво става дума. Влаковете се движат с 250км/час в тунели и са свръхконкурентни на пазара. И СА СКЪПИ. МНОГО СКЪПИ, СПОРЕД НАШИТЕ ПРЕДСТАВИ.

И КОЛКО ПЪТИ ДА ПОВТАРЯМ - АКО ПАЗАРЪТ СЕ ДЕФОРМИРА, С ЦЕЛ ВСЕКИ ДА ПОЛУЧИ ДОСТЪП ДО ОПРЕДЕЛЕНА УСЛУГА, В КРАЯ НА КРАИЩАТА НИТО УСЛУГАТА Е УСЛУГА, НИТО ДОСТЪПЪТ Е ДОСТЪП.

ВСЯКО НЕЩО В ТОЗИ МАТЕРИАЛЕН СВЯТ СТРУВА ПАРИ И ЩЕ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ПЛАТИ НА ТОЗИ, КОЙТО ПРЕДЛАГА ТАЗИ УСЛУГА. ТУК НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПОЛИТИКА. ПОЛИТИКАТА СЕ НАМЕСВА ТАМ, КЪДЕТО ПРЕДВАРИТЕЛНО СЕ ЗНАЕ, ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ В ИМЕТО НА КРАДЕНЕТО, А НЕ В ИМЕТО НА ПРЕДЛАГАНЕТО НА ДОБРА УСЛУГА.

Съществуването на БДЖ в тази страна е преливане от пусно в празно. Това е насилие от страна на административната машина, упражнено спрямо данъкоплатците, да финансират законната кражба, наречена субсидиран ж.п. транспорт. Дори се стига до такива открито комунистически разбирания за икономиката, да отдадеш летище София на концесия и с получените пари да покриваш дълговете на БДЖ. Политиците отново и отново се вживяват в ролята на истина от последна инстанция и модифицират пазара, ако на това можете да му кажете пазар.

Резултатът е болка за обществото - физическа и духовна болка, от която не можем да се оттървем от десетилетия наред. Болка, причинена от социализма и от неговите последователи, чиято ОСНОВНА МИСИЯ В ЖИВОТА Е, ЕДНИ ХОРА ЗАКОННО ДА ПРЕЦАКВАТ ДРУГИ ХОРА, КАТО В ОСНОВАТА СИ ТАЗИ ОПЕРАЦИЯ Е КАК ДА СЕ ПРИСВОЯВА ОБЩЕСТВЕН РЕСУРС, ПРИКРИВАЙКИ СЕ ЗАД ХУМАННИ. СЪОБРАЖЕНИЯ.

Софийският градски транспорт е другата ясла, на която са наредени политиците. Там има даже и екологични съображения, наред със социалните. А истината всички я знаем - крадат от способните и дават на неспособните. Произвеждат неспособни. Само послушни хора ще се съгласят да се возят в БДЖ. Там свободен човек няма да се качи.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195435
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031