Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2018 23:02 - ИЗКРИВЕНИТЕ НЕВЕРНИ ХИПОТЕТИЧНИ МОДЕЛИ НЕ СПИРАТ
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 2252 Коментари: 2 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ИЗКРИВЕНИТЕ ХИПОТЕТИЧНИ МОДЕЛИ НА ВСЕЛЕНАТА, ЗА ОБЯСННИЕ НА МАТЕРИАЛНАТА РЕАЛНОСТ, НЕ СПИРАТ ДА ВЪЗНИКВАТ

ЦВЕТАН ПАВЛОВ ИВАНОВ

Когато астрофизиците се сблъскат с неразрешими противоречия в модела на Вселената, те за да ги премахнат въвеждат нова усложнена математическа измислица. С това те целят да заобиколят противоречията като ги пригаждат към новата усложнена математеческа измислица и постигат дребни трохи от истината, но като цяло математическия модел остава неверен. Физиците преди да създатват своите сложни математечески уравнения за обобщаващи обяснения от ранг на Вселената, трябва да се замислят, каква е възможността на обобщаващата същност на уравненията. Защото би трябвало да знаят, че математиката е най-частна аналитична наука която работи и прави своя анализ с логиката на символите. Затова нейните обобщаващи възможности се простират в много тесни граници, които се намират в рамките на частния математичен логичен анализ, най-вече в структурите и формите на материята. 
Например Ръдерфорд от експерименталните наблюдения е направил извод като е предложил планетарния обобщен модел на атома без математика.
Така че няма математично уравнение, което да описва този най-опростен модел, защото той е аксиоматичен, нагледен, краен и относителен . В последствие се появява необходимост за математично анализиране на взаимоотношенията между съставните елементи на планетарния атом и се ражда квантовата физика. Такъв е случаят с най-простия модел на атома. Как тогава физиците ще направят много по-сложните и всеобхватни модели на Вселената само с математика, а някоя от тях стигат още по-далеч, издигат налудничава математическа Теория на всичко, без да го има всичкото в нея.
Правилният подход е този на Ръдерфорд. Създава се лоичен нагледен аксиоматичен модел изведен от опита, а след това следва математичния анализ, който доказва или отхвърля верността на модела като изследва неговите съставни части. След логичното математическо доказателство за вернността на модела, се пристъпва към неговото опитно доказателство и оттам се върви към практиката. Целия този доказателствен път без математиката е невъзможен, но и само с математика е невъзможен.
Следователно математиката и физиката са си изиграли ролята до тук като са създали огромен неизяснен емпиричен материал от елементарни частици, астрофизични и космологични открития без обяснения и се налага необходимостта от обощен логичен модел. Защото се оказа се, че математиката не може да обощи и обясни натрупания огромен емпиричен материал, но прави опити като прилага все по-тъмни и по-тъмни и неверни теории, а обяснението го няма и е невъзможно, без верен логичен аксиоматичен модел. 
Математическата хипотеза на на Джейми Фаранс е повече мистична, отколкото научна. Защото той не я е построил върху съществуващия и достъпен емпиричен материал, а върху стари недоказани измислици прибавя нови, и се стига пак до задънена улица. Така съществуващия доказан, но необяснен научен материал се заталачва от лъженаучните теории и става недосегаем в забвение затрупан с какви ли не измислици като настъпва верижна реакция между измислиците, а емпиричния материал си остава не обяснен. На съвременния етап затрудненията стават още по-големи, защото темпа на натрупване на научен материал се ускорява с всеки изминат ден и когато е смесен с много лъже наука, трудно ще се постигне научната истина. Защото дори в много тесни области на науката е преситено с информация и тесния спесиалист не може да следи новостите неговата област.
Още с излагане на същността на новия модел, автора е по-близо до лъженауката, мистиката и религията, отколкото до науката. Защото в статията "Вселена със знак минус", се казва, че "Британският астроном предлага модел на космическа течност с отрицателна маса – тя обяснява космическата енергия и космическата материя в една същност". Космическата течност с отрицателна маса, с която се обяснява космическата енергия и космическата материя като единство е пълно недоразумение. Защото Фаранс като е предложил тази нелепост, е отделил енергията от материята, което разделение прави мистиката и религията, за да припише нематериални свойства на енергията. Самата енергия нали е материя и няма нужда от обединение между енергия и материя!?!? 
Във формулата на Айнщай това обединение се нарича еквивалентност между маса и енергия, защото и двете са материя. Фаранс прави това ебединение чрез космическа течна, отрицателна маса и тъмна енергия, с което уж се постига обвързване с ОТО. Отрицателната маса обединява тъмната енергия и тъмната материя и те се превръщат в единен течен феномен с отрицателна маса и гравитация. Така той издига масата над материята. "Сега смятаме, че тъмната материя и тъмната енергия може да се обединяват в течност, която притежава „отрицателна гравитация“, отблъсквайки цялата останала материя наоколо. Макар че това вещество е необичайно за нас, то предполага, че Космосът е симетричен както в положителни, така и в отрицателни свойства, казва Фарнс" Не може да се постигне истината при такъв сбъркан миш маш от "отрицателна маса", тъмна енергия, "отрицателна гравитация", необичайно вещество, като всички те са материя, макар и тъмна и липсваща.
За Фаранс всичко е ясно, "...зъбравили сме да включим просто знака минус" - и получаваме минус Вселена. Само че физиците са забравили, че минус материя съществува и това е антиматерията, където масата на антиатома е огромна и е със знак минус. Това води до логична хипотеза за съществуване на Антивселена със знак минус и там просто формулата за еквивалентност на Антиайнщайн ще бъде със знака минус. Сложно и загадъчно е с гравитацията, чиято същност все още не познаваме. Защото предсказания хипотетичен гравитон прилича на фотона, който се припокрива с антидвойника си, което забранява да има отрицателна гравитация или антигравитация. Въпреки всичко минус гравитацията съществува тук и сега в нашата Вселена и това е отблъскването.
Като заключение може да подчертая, че Фаранс за разлика от много други физици признава, "...че Космосът е симетричен както в положителни, така и в отрицателни свойства..." - което е вярно, но за съжаление е против неговата минус течна теория. Защото така казаното от него признава безкрайността на Космическото пространство, в което съществува симетрия между положителното и отрицателното. Така че следва логичната хипотеза за безкраен брой, крайни циклични Положителни вселени като нашата и безкраен брой, крайни циклични Отрицателни антивселени, които безкрайния Космос може да побере. Защото физиците са открили и доказали реалното съществуване на материя и антиматерия, които са несъвместими, но Абсолютния Космос им дава възможност да бъдат разделени и да съществуват в неговото безкрайно пространство и време по отделно, за да избегнат анихилационната си несъвместимост. 
Затова всеки път призовавам да се строят логични хипотези от откритите и доказани физически законономерности, вместо да издигат лъжливи фантастични хипотези за тъмна материя, тъмна енерия и минус течна маса, и какви ли още не алогични и нереалистични хипотези. Нямаме право на това, особено физиците от такъв висок ранг, когата ни залива лавина от доказан емпиричен материал от физикато, който съществува необяснен и неразбран, но представлява неизчерпамо поле за създаване на логични научни хипотези.
Например за съществуването на вакуума и разкриване на неговите ефекти се знае още в началото на 20 век, които са доказани от най-големите физици на това време. Неговата хипотетична маса е изчислена от физиците и има плътност 10 на 93 степен гр./см. и не е наречен липсваща тъмна материя или тъмна енергия, а се казва Вакуум - нищо като нещо, но с реално доказано съществуване. Така че няма друга по-енергийна материя, или каквото и да е друго, с по-голяма плътност на масата съдържаща еквивалентно количество реална енергия, а не тъмна. Като прибавим към всичко тава, че Вакуумната материя запълва беззкрайния Космос и е неизчерпаем океан от материя, която съдържа неизчерпаема маса и енергия, с безкраен брой процеси и възможност за безкрайно еволюционно развитие.
Какви тогава 95% тъмна материя липса в крайната и ограничена Вселена в сравнвение с тази безкрайна Вакуумна материя. Защо във всичките тези модерни, но налудничави хипотези не се отчитат никъде ефектите на Вакуума, а се подминават от физиците, а доскоро крайната ни пулсираща Вселена се приемаше за единствена, хем крайна, хем безкрайна. Парадокс на парадоксите...Затова ако се отчиташе съществуването на неизчерпаемия и безкраен Космически Вакуум, съществуващ вътре в границите на Вселената и вън от нея, много от лъженаучните хипотези не биха съществували. Тогава космологията и физиката на елементарните частици, щеше да вървят по-истинския си път на развитие с възможност да реши много от своите наболели проблеми.
Следователно крайната пулсираща Вселена и и безкрайния Космос са две различни неща. В безкрайният Космос съществува симетрия като безкраен брой положителни (+) материални Вселени и безкраен брой отрицателни (-) антиматериални Антивселени като реално, а не тъмно съществуване на Материята и Антиматерията.

image Drevnite.com
Вселена със знак минус І Древните
Тъмната материя и тъмната енергия са едно?

 



Гласувай:
17



1. vaquero - begetron426,
19.12.2018 14:41
"Създава се логичен нагледен аксиоматичен модел изведен от опита, а след това следва математичния анализ, който доказва или отхвърля верността на модела като изследва неговите съставни части. След логичното математическо доказателство за верността на модела, се пристъпва към неговото опитно доказателство и оттам се върви към практиката.
Точно това е пътят на всяко научно изследване.
цитирай
2. zarenkow - Не е възможно да имаме адекватни да нействителността модели.
22.12.2018 15:20
Защото, всеки модел е дигитален, изграден от елементи, от обекти, а действителността няма нищо общо с това. Действителността , поне до сега е известно, че е вълнова и тя не може да се опише по начина, по който я описваме. Нещо повече, действителността е единна и неделима, т.е. няма множества, следователно единственият ни инструмент за създаване на модели - логиката , за действителността не е валидна. Не е валидна , защото логиката е релация в множества, каквито в действителността няма. Те са субективен продукт. Вероятно това е и причината да се сблъскваме с противоречиви на нея резултати понякога, така че естествено пътят е с непрестанни приближения и никога край.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2898219
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031