Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2018 19:31 - Из делниците на един путинопитек - 22032018
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 1488 Коментари: 11 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  

«Едната с брадви я освобождават от ледовете, на другата пък ядрения реактор се пукнал от страх»: В Русия оцениха опитите на САЩ и Британия «да уплашат» Москва с  подводниците си .

10:36  22 Март 2018 Вашингтон, САЩ

Великобритания и САЩ провеждат съвместни учения в морето на Бофорт с цел «да се сплаши» Русия с подводниците си. Резултатът е голям конфуз. На американското командване се налага да освобождава «гордостта на флота» от ледовете с помощта на обикновени железни лостове.
image


twitter.com / @navycurrents


Като за начало американската подводница USS Hartford се пробвала да пробие леда, за да изплува  около бреговете на Аляска, но замръзнала в ледовете. откъдето по сценарий трябвало да нанесе условни удари по противника. ...

Източник:https://politexpert.net/97435-ded-moroz-na-nashei-storone-socseti-vysmeyali-zastryavshuyu-v-arktike-podlodku-vms-ssha?from=push&utm_source=push

image


Засега  не е ясно, какво е станало с другата американска подводница – USS Connecticut. Точни данни за нейната съдба липсват, но не се изключва подозрението, че и около тази подводница също се е събрал екипажа с подръчни инструменти.

Британската подводница HMS Trenchant е успяла да избегне подобна участ и успяладоста успешно да изплува . Това е дало основания на британските средства за масова информация  да напишат няколко хвалебствени оди в чест на «атомната субмарина».


Обаче и тук се намерил крайно неприятенза британското командване момент. Става въпрос за това, че още от миналата година техническия персонал отчаяно се борил с пукнатина, която възникнала в ядрения реактор на подводницата. Между другото, последствията от аварията не са напълно отстранени до този момент. Фактически HMS Trenchant е годна само за учения, а за участие в реални бойни задачи е негодна. Освен това, още няколко подводници от този клас са били отписани заради конструктивни проблеми.


Тези новини предизвикаха сериозно оживление в руските сегменти на интернет. В социалните мрежи се получиха много коментари в които  нагледно бе дадена оценка на акциите за «сплашване». Разбира се, бе отдадено и дължимото внимание на знаменитата украинска подводна лодка «Запорожье».
image



Струва си да се  отбележи, че има сериозни предложения да се «спаси гордостта на американския подводен флот» с помощта на руски ледоразбивачи, тъй като американците не притежават подходящи кораби от подобен тип, което осезателно им пречи в усвояването на Арктика.
image

image


Впрочем, доста странно изглежда и решението на Великобритания «да сплашва» Русия с подводна лодка, която даже няма «атомен» боезапас. Фактически, Trenchant – това е доста старичка подводница в сравнение със съвременните образци.


Автор: Василий Макагонов...

Източник: https://rueconomics.ru/314517-odnu-toporom-vyrubayut-u-drugoi-yadernyi-reaktor-tresnul-ot-strakha-popytki-ssha-i-britanii-ustrashit-moskvu-podvodnymi-lodkami-ocenili-v-rossii#from_copy




Тагове:   usa,   rf,


Гласувай:
5



1. vaquero - born,
22.03.2018 19:39
Ха-ха-ха!
Ама се смях.
Ако си спомняш, то и бронираната им техника затъна в пясъка на плажовете на Португалия.
цитирай
2. born - Ха-ха-ха! Ама се смях. Ако си с...
22.03.2018 20:02
vaquero написа:
Ха-ха-ха!
Ама се смях.
Ако си спомняш, то и бронираната им техника затъна в пясъка на плажовете на Португалия.


Както казва един от коментиралите: "а войната не е започнала" !
Дано да не започва !
цитирай
3. apostapostoloff - Ако човек не може да бъде щастлив,
22.03.2018 20:29
а ти не си, поне може да бъде постоянно пиян. Като теб. Или като руснак.
цитирай
4. born - а ти не си, поне може да бъде посто...
22.03.2018 21:13
apostapostoloff написа:
а ти не си, поне може да бъде постоянно пиян. Като теб. Или като руснак.

Опитвам се да се доближа до твоята визия - затова пия, но не ми се получава. Един специалист ми сподели, че трябва да пия ментета, а не квалитетни питиета, за да ми окапе косата и добия твоя идиотски вид.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Гола вОда са американските подводници.
22.03.2018 21:26
Путин изхвърли всичките си стари подводници, които издържаха налягане 50 атм. и ги замени с нови тип "Борей". Те са с десетстепенен корпус и издържат 500 атм. налягане, а при аварийни ситуации до 600. Изработени по технолотията СТЕЛТ, совершенно неоткиваеми са, модернизирани са и като въоръжение. Носят 96 ядрени ракети с по 12 самосановмащи се глави, могат да свалят амолети и спътници от максималното си потъване, пиша с думи, пет хиляди метра. Всяко подводница има електронно оборудане, което препрограмира ракетите на врага, насочва ги обратно, да удря установката, от която са изстреляни ии се пренасочват към друг обект на врага.
Докато теглех информацията от архивите на Центъра излезе нещо ново - от вторник Путин започва да пуска новите си ядрени подводници, които могат да лежат в боеготовност на дълбочина 11500 м. Вероятно до уикента Путин ще има нтови оръжия. Той ги произвежда на конвейр, както колбаси.

Тия дни ще отворя и за серията самолети СУ 501, които Путин нарича както Брежнев хеликоптерите КА-50, моя гордост. Това е новата серия умни самолети, които могат да летят с пилот или без пилот, като се комавдват от Центъра.
Сега ще порна още една водка от 1 литър и после ще посърфирам още малко.
цитирай
6. born - Товаришч Костя,
22.03.2018 22:30
Бая глупости изписа по-горе, които не правят смисъл, но да ти е простено, чадо. Дъртизмът не прощава, а ти си по-дърт от мен, пък и ти личи, мен /от english - man/. Правилно казваш, че се насочваш към водката, но имам чувството, че тази която лочиш, не е много квалитетна. Но изборът си е твой - каквато и да е , по-зле няма да станеш. С акъла имам предвид.
цитирай
7. born - Ако някой не може да преведе долуприложения текст, може да се примоли за превод на товаришч Професор Гер д-р бай Костя - той владее перфектно куп езици.
22.03.2018 23:01
Первый вице-президент Академии геополитических проблем Константин Сивков рассказал, что на самом деле случилось с подводной лодкой Harford ВМС США в Арктике. По его словам, субмарина не могла застрять во льдах как надводный корабль, однако она могла не суметь проломить лед при всплытии.

Сивков объяснил, что при помощи специального эхолота экипаж подлодки определяет место, где она может всплыть. Система находит полыньи, а если их нет – выстреливает торпедами в самое слабое место льда, чтобы проломить его.

«Какие условия были в этом случае, я не знаю. Но, думаю, речь шла об обычной полынье. Видимо, подводная лодка либо не нашла полынью, либо нашла, но там был лед, который она не смогла проломить. Все-таки лед достаточно прочный, и рубка может быть повреждена при ударе», – публикует слова Сивкова RNS.

Он объяснил, что субмарина не могла застрять, так как для этого ей нужно было всплыть в паковых льдах, но экипаж не принял бы такое решение.
«По всей видимости, это было плановое мероприятие, ничего экстренного собой не представляющее», – заключил эксперт.
цитирай
8. sartorium - Значи съюзниците на България в НАТО, Великобритания и САЩ
23.03.2018 18:05
са провели военно учение, при което са възникнали проблеми при някои от подводниците им.
Това действително може да предизвика задоволство у руснаците, които са им конкуренти във въоръжаването, както и да стане повод за безпричинна радост у глупаци, които си мислят, че са руснаци, пък като си проверили после паспортите и открили, че не са.
цитирай
9. born - Санаториуме, с неграмотници не смятам да влизам в дискусия.
23.03.2018 23:06
За теб говоря : "въорАжаването" се пише с ер голям - не с "А". Като се поограмотиш , пак заповядай. А сега - аре у кьошето да гледкаш оттам. И кротичко. И както казал Швейк , когато някакъв зяпач се опитал да му дава акъл при партия шах: "Трайко си бачкай, кибик- да не ядеш тупаник ! ". И не наричай, когото ти падне глупак, да не се получи така, че глупакът да излезеш ти. Аре у кьошето - и кротичко ... А такаааа ...
цитирай
10. sartorium - Благодаря, че ми посочи правописната грешка. Поправих си я.
24.03.2018 00:59
Дядя Борн, а как да поправя глупаците, които се отдават на безпричинна радост, защото се мислят за руснаци, а пък не са?
цитирай
11. born - Тъпо е да се опитваш да оправяш когото и да е, след като самият ти си тотално сбъркан.
24.03.2018 12:47
sartorium написа:
Дядя Борн, а как да поправя глупаците, които се отдават на безпричинна радост, защото се мислят за руснаци, а пък не са?

А и с меките си китки да се опитваш да оправяш някого е кауза пердута. По-добре си стой кротичко на разкарания г@з, както ти препоръчах по-преди. Защото "да би мирно седяло, в г@за не би го е@ало". Нали така бе поговорката ?
ПП. Видя ли - след като старателно си оправяш правописните грешки, аз оценявам старанието ти и влизам в културна дискусия дори и с такива като теб, които обикновено и нормално квалифицирам като "мърши". И то не защото са мършави, а защото са вонливи. И считат, че околните трябва да вонят като тях. На мърша...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4601592
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031