Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2016 18:43 - Край на кръщенетата! Европейският съд по правата на човека ги забранява. Как станах атеист.
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 6236 Коментари: 16 Гласове:
11

Последна промяна: 23.01.2016 18:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Европейски съд: от март 2016 г. кръщаването на бебетата е престъпление Новината току-що дойде от Европейския съд по правата на човека и вече създава хаос. Според решение на съда, от март 2016 г. кръщаването на деца ще бъде престъпление в Европа.

Ето и мотивите за скандалното решение:

"Кръщението на деца нарушава член 16 от Европейската конвенция във връзка с член 22: кърмачетата, в действителност, все още не са в състояние да разбират и да упражняват свободната си воля, и всъщност са в позиция да приемат дадена вяра, без да са наясно с това. Кръщението е акт, който трябва да бъде избран съзнателно и не може да бъде наложено отгоре от религиозна организация (в случая християнството), особено в момент като този, когато Европа се е озовала в същински възел от раси, култури и религии. Практиката на това тайнство е в противоречие с най-добрите интереси на детето, в съответствие с чл. 3 от Конвенцията за правата на детето, ратифицирана на 25-ти май 1992. Това  право гарантира личната свобода. 

Думите на Съда по правата на човека са много ясни и вече предизвикаха разгорещени спорове. Репортерът на "Таймс" Андрю МакФарел говори за мъдър избор: "Съдиите в Страсбург винаги са играли ключова роля за свободна, демократична и светска Европа. Днес е голям ден. Кръщелният обред вече няма да се налага на същества в несъзнание. Така всеки в зряла възраст може да се самоопредели и да избере религията или вярата, която харесва най-много".

Има аргументи и в обратната посока. Радиоводещият Майкъл Уол говори за края на Запада: "Вече посягат и на християнството. Силното лоби в Европа, което не взема под внимание особеностите на нациите трябва да бъде спряно решително, преди да е станало твърде късно". Все още няма изявление от Ватикана, но в неделя се очаква пресконференция, на която ще бъде коментирана мярката.

 

Източник: http://www.ilgiomale.it/wordpress/corte-europea-da-marzo-2016-battezzare-i-neonati-e-reato/


Няма да изразя директно позиция, просто ще ви пусна тук един мой разказ.


                            Как станах атеист

      Случва се така, че незначителни наглед събития могат да преобърнат живота на човека на 180 градуса. Примерно, един познат стана най-големият демократ не за друго, а защото жена му в миналото кръшкала с партийния секретар на НарМаг. А комшията от "първия" и досега смята дините за отровни, защото пъдаря май му направил нещо... (така разправят).
      Най-черната страница в моя живот се отвори седмица преди да започна втори клас и в навечерието на осмата ми годишнина. Както повечето деца и аз прекарвах лятната ваканция на село. Ходех на два метра кокили и спокойно си сядах по дуварите. Абе вие знаете ли какво е да ти отчупят комат от димящия още хляб, да ти го поръсят с олио и червен пипер. Това е по-вкусно и от всички гурмета на света. Честна пионерска! Свирка от върба знаете ли как се прави, м? Отрязваш една пръчка, дебела колкото показалец, дълга десетина сантиметра. После и завърташ едно кръгче с чекията и измъкваш кората. Отдолу правиш нарези, връщаш кората обратно и надуваш. Свири, като реферска свирка, даже можеш да си направиш с различни тонове. Нощем за дини. Денем по реката. Карах и колелото на дядо "под рамка", защото беше мъжко и не стигах до седалката. Ще вметна само, че вече бяхме наясно и със сексуалната революция (на теория де) и поиграйвахме на "чичо доктор", но да не влизам в подробности. Кой беше тартора. Е, как кой?! Айде сега въпроси! Винаги съм имал необуздана фантазия и организаторски способности, защото съм зодия Дева, както разбрах по-късно. И така, карам си аз живота почти като цар, но усещам по някое време, че тъмни облаци започват да се събират на хоризонта. Майка ми и баба ми нещо се увъртат около мене и си шушукат подозрително, ама и аз да не съм вчерашен. Приготвих си партизанската квартира на тавана на зимника. Сложих си в едно гърне сирене, хляб и "сушено" и зачаках да видя от къде ще излезе заека. Миналата година пак ми правиха завера, но аз ги усетих навреме и се евакуирах на тавана. Изкарах почти два дена и се предадох чак когато обещаха да не ме бият.
       Работата стана свръхсъмнителна като взеха да пристигат роднините от Варна. Казвал ли съм ви? Майка ми са четири сестри и двама братя. Можете да си представите каква сюрия от братовчеди и братовчедки имам и всичките по-големи от мене, защото майка ми е изтърсака и най-късно се е омъжила. И всичките тия подигравчии ме гледат едно дяволито, направо смут. Пробвах да изкопча информация със всякакви хитрини, но говедата мълчат като неми. Легнах си с мрачни предчувствия и заспах чак към сутринта. След закуска ме издокараха като за селския сбор и ме поведоха с обяснението, че днес за мен щяло да има голям празник. Като тръгнахме към църквата (на сто метра от нас) всичко ми светна със страшна сила. Пак са намислили да ме кръщават. Досега с кански писъци и дърпане успявах да предотвратя това насилие, но тоя път ескортът беше плътен, а бягството невъзможно. Нещо в мен като че ли се пречупи.              Примирих се и поех към своята Голгота. Унижението на което бях подложен е неописуемо и е оставило дълбока рана в съзнанието ми. Бях съблечен гол. Папаза ме шльопна в едно ламаринено корито, поставено на два стола и пълно с ледена вода. Не издадох и звук. Само незнайно защо пишката ми щръкна за голяма радост на кибиците. Попа ме шляпна, уж да падне, но тя си стоеше вирната, като символ на мълчаливия ми протест. Тогава отчето реши да ме обърне с гръб към тълпата, но аз предпочетох да стоя анфас, по-добре отколкото да ми гледат задника. Нататък не помня. Припаднал съм от студ и притеснение. Свестил съм се чак след доста време. Всички се изпоплашили. Викали фелдшера. Разтривали ме с ракия и почти ме оплакали. 
       И наистина, с мен нещо се беше случило, но не здравословно и не защото бях един насила покръстен християнин, а защото за пръв път осъзнах какво нещо е насилието, унижението, страданието и срамът. За пръв път тогава почувствах омраза и жажда за отмъщение. 
     
    Вечерта, преди да замина за града, се заклех да мразя поповете до края на живота си и подпечатах клетвата си като изпочупих всички прозорци на църквата. Това е случката, която роди един от най-убедените атеисти в блог.бг. По късно изчетох купища религиозна литература, за де се убедя, че съм бил прав. И да, прав съм бил!!! "Религията е рак на съзнанието", глупост на глупостите и враг на човечеството.



Кушел

otkrovenia.com/bg/author/kushel/works





Тагове:   кръщене,   ЕСПЧ,


Гласувай:
13



1. kuschel - . Абе вие знаете ли какво е да ти от...
23.01.2016 19:20
stefbelchev написа:
. Абе вие знаете ли какво е да ти отчупят комат от димящия още хляб, да ти го поръсят с олио и червен пипер. Това е по-вкусно и от всички гурмета на света. Честна пионерска!
И аз съм ял такива филии...
А за десерт съм ял Филия намокрена с Н2О поръсена със ситна-ситна захар!


И други екстри имаше. Цяла тенекия страхотна тахан халва и бяла халва с орехи.
И една торбичка със сушени кайсии и цял ден тичаш край реката и похапваш.
Сега...едно тъпо детство, без приятели, без игри само с един таблет на коленете, изгърбен и прогресивно оглупяващ от американски анимации.
цитирай
2. kuschel - Нещо им става на европейските ни ...
23.01.2016 19:22
Нещо им става на европейските ни главатари. Само те си знаят какво кроят. Аз имам лоши предчувствия.

цитирай
3. dartanjan - Но ваксинирането с отровни ваксини ...
23.01.2016 19:24
Но ваксинирането с отровни ваксини не е. Това е чист сатанизъм на масоните управляващи Европа. Маските им паднаха. Нямат време защото знаят че идва скоро Божият Съд, а те искат да видят своят богоборен проект завършен преди да бъдат унищожени от Божията слава при завръщането на Божият Син, заради едното тяхно его и суета.
цитирай
4. kuschel - Ако ще забраняват, ще забраняват на ...
23.01.2016 19:29
Ако ще забраняват, ще забраняват на всички в ЕС, включително и сюнета на мюсюлманчетата. Не може да се делят от общите правила, като живеят тук в Европа.
цитирай
5. kuschel - Аз съм атеист от дете, но не мога да не ...
23.01.2016 19:48
Аз съм атеист от дете, но не мога да не отбележа съмнителните дейности, които се извършват изключително и само срещу традиционните жители на Европа, докато на пришълците никой нищо не смее да им каже. Тая година в Брюксел нямаше елха пак по тия причини. Да не би саудитските шейхове да се поохарчили с някой милиард за стимулации на еврогейски предатели.
цитирай
6. freeoldmen - Разказът ти за покръстването,
23.01.2016 20:28
по моето скромно мнение, е една от най-силните ти изяви като творец.
Чел съм го отдавна, когато беше в блогрола ти.

За актуалната информация.
Решението на европейският съд е безспорно правилно и етично, но:
Вече се нагледахме на правилни и етични решения, от които полза имат само орките.
Това вече прилича на едностранно разоръжаване, когато на прага ти
е вековния враг.

цитирай
7. edmond - по моето скромно мнение, е една от ...
23.01.2016 20:36
freeoldmen написа:
по моето скромно мнение, е една от най-силните ти изяви като творец.
Чел съм го отдавна, когато беше в блогрола ти.

За актуалната информация.
Решението на европейският съд е безспорно правилно и етично, но:
Вече се нагледахме на правилни и етични решения, от които полза имат само орките.
Това вече прилича на едностранно разоръжаване, когато на прага ти
е вековния враг.



Абсолютно съм съгласен с теб. Има правилни и същевременно вредни за момента решения.
Колкото до произведенията ми...има много по-хубави, но сега не е време за литература.
В друг сайт тия произведения има стотици реални четения и коментари.
цитирай
8. freeoldmen - Иронията в случая е,
23.01.2016 22:02
че ние, двама отявлени атеисти, разбираме смисъла на ставащото,
а верните слуги на Господ са се сврели в миши дупки.
цитирай
9. krumbelosvet - Авторът сигурно не лъже,
23.01.2016 22:15
но пак ми е трудно да повярвам, че кажи го в наши дни е била извършена такава дивотия. И нито поп (папаз, според автора, турска дума) нито никой роднина, нито майката даже, не са се разбунтували. Аз на 3 години твърдо отказах да ме къпят на двора и да чишам на улицата. И моите родители не ме насилваха. А те не бяха професори - занаятчия и селянка. От престъплението на едно семейство, не може да се правят генерални изводи. Кръщението се прави на бебе. Чувал съм, че когато някои родители позакъснеят, хората ги предупреждават, че няма да е хубаво детето-годиначе да хване попа за брадата.
Трудно ме е да повярвам и за решението на някакъв съд за кръщението. Ами, децата тогава да решават и за цвета на кожата си, и за родината си, и за майка си и баща си. Май ще повярвам, че враждебни извънземни поставят ултиматум след ултиматум с цел да ги улесним, като се самоунищожим.
цитирай
10. kuschel - че ние, двама отявлени атеисти, ...
23.01.2016 22:21
freeoldmen написа:
че ние, двама отявлени атеисти, разбираме смисъла на ставащото,
а верните слуги на Господ са се сврели в миши дупки.


Че ти чул ли си ги някога да имат мнение по някакъв въпрос. Така са лоясали, че не можеш да ги мръднеш с топ.
цитирай
11. podvodni - Куш, това че си атеист няма нищо л...
23.01.2016 23:00
Куш, това че си атеист няма нищо лошо. Даже на против - добре е, че не си религиозен фанатик.
Та това решение на съда в Стразбург е взето не от религиозни фанатици, а на не хора с много ясна мисъл и знание какво правят. Целите на това решение се простират на много нива и едното от тях е наистина религиозното.
Значи няма да се кръщават децата в ранна възраст. И какво ще стане когато наистина пораснат и станат осъзнати ? Ами зависи коя религия има по-мощтна пропаганда. Та при това нашествие на исляма в Европа и неговото лансиране от еврогейски политици, е излишно да казвам коя религия ще има по-сериозна пропаганда.
И става юношата бледен мюсюлманин, а неговият приятел, съученик или съсед остава атеист или става будист, християнини, протистантин или какъв то там си избереш. Представяш ли си след време новоизлюпеният мюсюлманин на име Франсоя, Ханс, Джон или Хосе как ще му се промие мозъкът и ще почне да коли всичко което не е в "правата вяра". И те ти булка спасов ден - религиозни гражданска война в Европа. Обаче забележи - юдаисти няма да има. Всъщност не евреин никога не биде допускан да приеме юдаизма.
Друго което е важно при кръщението е, че това не е обикновен религиозен акт, а съвсем сериозно магическо действие. Всъщност кръщаването ства с вода (структурирана) в църква (резонатор) и молитви-песнопения (вибрация) чрез които се въздейства на водата в човешкият организъм (85% от тялото на бебета и деца до 4 годишна възраст е вода). Водата има памет а тази в човешкият организъм която в по-голямата си част е тежка вода има доживотна такава. Структурирана тази вода се явява щит в повечето случаи на човек от други въздействия до края на живота му. Премахването на акта на кръщение, човек става лесен обект на внушения през живота си. Явен и много ясен пример за това са мюсюлманите които не преминават този магичен ритуал поради липса на такъв в тяхната религия.
цитирай
12. kuschel - Да не ги е обхванал синдромът за с...
23.01.2016 23:13
Да не ги е обхванал синдромът за самоунищожение.
цитирай
13. podvodni - Да не ги е обхванал синдромът за с...
24.01.2016 00:23
kuschel написа:
Да не ги е обхванал синдромът за самоунищожение.

Тцъ! Контролът на човечеството е отдавнашна мечта не само на накои лЮДЕ(и).
В различни периоди от време този контрол се е осъществявал по различни начини. В последните 2000 години е чрез религията. Но днес този начин вече не действа така успешно както до преди 200 години. Не е никакво съвпадение, че именно преди близо 200 години стартира проекта САЩ насочен изключително върху материалната съставка на земното битие. И това се окзва най-безуспешният проект за налагане на контрол. Сега се прибягва до по-груби метоти на ментална манипулация - чрез техника. Чипиране, нискочестотни генератори на торсионни полета, холограми, 3 и 4 Д визуализация, ЦЕРН, ХААРП, Кемп трейлс и всякаква подобна гадория. Пичовете малко почват да се нервят защото никога не са успявали да постигнат тотален контрол над човечеството. Все ще се намери някоя черна овца която ще им секне мераците.
Хи-хи-хи, искаш ли да познаеш, днес, кой се явява тази черна овца ?
Не съм аз, но е мой адаш !
цитирай
14. andrei - кушеле-А ще забранят ли обрязването на джагалите в Европа?
24.01.2016 07:01
Мисля ,че не !!!Това е отговора за забраната на християнското кръшене,така че дали си вярващ,или не,не е от най-голямо значение-важното е да се определиш към коя духовна общност принадлежиш!!!Иначе уважавам твоят избор,което е твое право!
цитирай
15. sourteardrop - информацията ви е погрешна!
24.01.2016 07:05
По повод излязлата новина на сайта "Гласове" ето какво написа Явор Дачков: "Изтрих новината за криминализирането на кръщението. Оказа се италианска измислица от 2014г., но един сайт я бе пуснал с
днешна дата. Играх си един час да превеждам с гугъл, защото не съм прекомерно умен. Но..... съмнението остава, както се казваше в стария еврейски виц: Извинявам се на всички!''
цитирай
16. kuschel - Е, скузи, но ето я оригиналната статия с дата 16.01.2016 г. във вестник ИлДжорнале.ит
24.01.2016 08:50
Corte europea: da marzo 2016 battezzare i neonati è reato
20 gennaio 2016alvaroporfido

Corte europea: da marzo 2016 battezzare i neonati è reato

reato

La notizia è appena giunta in redazione e ha già creato scompiglio. Da marzo 2016 battezzare i neonati sarà reato in tutt’Europa. Lo dice la corte europea.

Queste le motivazioni del provvedimento di legge: “Il battesimo viola l’articolo 16 della convenzione europea in combinato disposto con l’articolo 22: i neonati, infatti, non sono ancora capaci di intendere e di volere, e, di fatto, si trovano nella condizione di dover abbracciare un credo senza esserne consapevoli. Il battesimo è un atto che va scelto coscientemente e non può esser calato dall’alto da un’organizzazione religiosa (in questo caso quella cristiano-cattolica), soprattutto in un periodo storico come questo, dove, l’Europa si trova catapultata in un vero e proprio melting-pot di razze, culture e religioni. La pratica di questo sacramento iniziatico lede il superiore interesse del bambino che, secondo l’art. 3 della Convenzione internazionale sui diritti dell’infanzia ratificata il 25 maggio 1992 con la legge n.180, deve essere salvaguardato nella integrità e libertà personale. Un passo avanti per la civiltà occidentale, nel rispetto di tutto e di tutti”.

Le parole dei giudici di Strasburgo sono molto chiare e hanno già scatenato mille polemiche. Il giornalista del Times Andrew McFarrell parla di scelta saggia: “Per una Europa libera, democratica, laica, i giudici di Strasburgo hanno svolto un ruolo fondamentale. Oggi è un giorno eccezionale, non dovremo più imporre il rito battesimale su creature incoscienti. Ognuno, poi, potrà a una certa età, scegliere la religione o il credo che più lo aggrada”. Ma molte sono le polemiche che la legge ha generato, il conduttore radiofonico Michele Muro parla di fine dell’occidente: “Adesso ci toccano anche nella cristianità. Il potere delle lobby e di questo Europa che non tiene conto delle particolarità delle nazioni è qualcosa che va fermato, prima che sia troppo tardi”. Ancora nessun pronunciamento da parte del Vaticano. Domani è annunciata una conferenza stampa per far luce sul provvedimento. Staremo a vedere.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2376645
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031