Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2016 20:59 - Много поучително видео за тия, които смятат, че могат да се ебават с Русия. Унмьоглих, Херен, ганц унмьоглих!!!
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 6079 Коментари: 14 Гласове:
11

Последна промяна: 26.04.2016 21:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image

Наближава 9 май, а с празника на Победата на бял свят излизат все повече и по-любопитни спомени от онова време. Това уникално видео е запечатило марш на нацистки военнопленници в Москва през юли 1944 г.

В хода на операцията „Багратион“ Червената армия разгромява германската армейска група „Център“.  Близо 400 000 нацисти – войници и офицери – са унищожени или попадат в плен. Загубите за немската армия са много по-големи от тези край Сталинград. От 47 генерали на Вермахта, които се явяват като командири на корпуси и дивизии, 21 са били заловени. Това представлява добра възможност да се демонстрират постиженията на СССР по време на войната, за да се повиши духа на московчани и жителите на други градове. Затова е решено да се проведе грандиозния марш с германски затворници, водени от своите генерали по улиците на Москва и Киев.



Операцията е извършена от НКВД, а маршът е наречен „The Great waltz“ или „Большой валс“, кръстен на музикална комедия.

 




Гласувай:
15



1. kuschel - Гледайки филма си мисля за няколко ...
26.04.2016 21:17
Гледайки филма си мисля за няколко неща.
Много от тия войничета може и да нямат никаква вина, че са ги зомбирали с години и са им внушили, че ще се бият с втора ръка хора, които ще смачкат за две седмици. Друго, което ми направи впечатление, че на очевидната гавра най-много се кефеха френски и английски военни сред зяпачите, все едно те са пленили германците и накрая конските вагони в които бе натоварена арийската раса на път към Ада. Същите конвои преди година пътуваха на запад към другия Ад Освиенцим.
Просто...не закачайте Русия и ще останете живи. Иначе си подписвате смъртната присада. Русия не започва войните, но ги завършва!
цитирай
2. aip55 - Beachten Sie!
26.04.2016 21:42
Vorsicht Sie sich mit vor Russland! Es ist ganz gefehrlich!
цитирай
3. born - Vorsicht Sie sich mit vor Russland! ...
26.04.2016 22:02
aip55 написа:
Vorsicht Sie sich mit vor Russland! Es ist ganz gefehrlich!

Колега, не забравяй че не всички разбират немски. Аз например зная само изразите : "Хенде хох" и "Шпацирен зи бите - шлафен зи бите".
цитирай
4. born - Такава е съдбата на някои от наше...
26.04.2016 22:05
Такава е съдбата на някои от нашествениците, които все пак са късметлии. Останалите са underground в прекия смисъл на думата. Поздрави Куш.
цитирай
5. kuschel - Vorsicht Sie sich mit vor Russland! ...
26.04.2016 22:19
aip55 написа:
Vorsicht Sie sich mit vor Russland! Es ist ganz gefehrlich!


Опасно е, но накои явно имат къса памет и могат да си направят автогъзобрък, защото руснаците не разбират от майтап по време на война.
цитирай
6. kuschel - Такава е съдбата на някои от наше...
26.04.2016 22:25
born написа:
Такава е съдбата на някои от нашествениците, които все пак са късметлии. Останалите са underground в прекия смисъл на думата. Поздрави Куш.


Все пак руснаците платиха тая победа с двойно повече жертви от германците, защото не бяха готови за такава мащабна война в началото. В първите месеци танковите колони на вермахта заграждат в чували милиони руснаци. Изненадата е огромно предимство. На мястото на Русия всеки би се предал (всички в Европа направиха така), но не и Русия. Тя отстъпва, но в края на краищата намира начин да победи. ВИНАГИ!
цитирай
7. kuschel - Някои от парадоксите на ІІ световна война.
26.04.2016 22:40
50 милиона души загиват по време на Втората световна война. От тях близо 22 милиона са руснаци. По-голямата част от жертвите са сред цивилното население. Близо 30 на сто са хора с висше образование. Над 2000 тона заграбено злато, валута и скъпоценности от германските войски са все още в неизвестност. Малцина знаят, че най-големият враг на Хитлер през войната е радиоводещия Левитан.

1. Първият германски войник, убит през Втората световна война е ликвидиран от японците в Китай през 1937 г.

2. Първият американски войник загинал във войната е убит от руснаците във Финландия през 1940 г.

3. Най-високопоставеният убит американец е генерал-лейтенант Лесли Макнър – убит случайно по време на атака на... американски самолети.

4. Най-младият американски войник е 12-годишният Келвин Грем. Бил е ранен и след това уволнен за това, че е излъгал за възрастта си. По-късно Конгресът на САЩ гласува да получи превилегии на ветеран от войната.

5. Емблемата на една от военните части на САЩ в Пърл Харбър била свастика.
6. Частният влак на Хитлер се е казвал „Америка”.

7. ВВС на САЩ са дали повече жертви отколкото морската пехота.

8. При изпълнение на бойна задача по време на войната „шансовете” да бъдеш убит са били 71%.

9. По време на войната всички участници наричали летците „асове” или „вражеска” цел, но не с нормалното название.

10. Японският ас Хироюши Нисидзава е свалил над 80 американски самолета. Загинал е като пасажер в пътнически самолет...

цитирай
8. kuschel - Продължение.
26.04.2016 22:43
11. Когато съюзническите войски след тежки боеве стигнали брега на р. Рейн, първото, което направили е да се изпикаят в нея. Стотици хиляди военни. В това число и Уинстън Чърчил, който го нарекъл „голямото шоу” и ген. Джордж Патън, който заповядал да го снимат за историята.

12. Германските бомбардировачи Ме-264 са имали възможности и ресурс да ударят Ню Йорк, но командването счело това за нецелесъобразно.

13. Немската подводница U-120 потънала заради повреда в тоалетната.

14. Първите пленници след дебаркирането в Нормандия били корейци, които се сражавали за японската армия. Пленили ги руснаците и те станали войници от Съветската армия. Попаднали в плен при германците и воювали за армията на Вермахта. Като такива били пленени от американците в Нормандия...

15. Руснаците свалили 500 германски самолети на „таран”.

16. Когато армията на САЩ дебаркирала в Северна Африка, сред военното оборудване, което било доставено, имало и 3 комплекта за създаване на заводи за Кока-Кола.

17. Един от японските способи за унищожение на вражески танкове бил: войник носи снаряд и удря бойната му глава в бронята.

18. Пилот на американски малък самолет свалил подобен немски самолет с пистолета си. След това американците се приземили и пленили германските си колеги.

19. Единствената държава, на която Германия е обявила официално война е САЩ.

20. На Източния фронт воювали 85% от германските войски и фактически те вече търпели пълно поражение, когато съюзниците откриват Втория фронт.
цитирай
9. kuschel - Продължение.
26.04.2016 22:44
21. Хитлер повтарял непрекъснато, че най-големият му враг не е Сталин, а говорителят Юрий Левитан. За неговата глава той определил награда от 250 000 марки. Специална охрана пазила „гласа” на Съветския съюз, а във вестниците се пускали чужди снимки с неговото име за заблуда на немските шпиони.

22. Червеноармеецът Дмитрий Овчаренко е сред най-заслужилите званието „Герой на Съветския съюз”. На 13 юли 1941 г. той пренасял боеприпаси за своята рота. Бил обграден от 50 германски войници и офицери. Отнели му пушката, но той не се паникьосал. Докато го разпитвали, грабнал брадва, която била подпряна наблизо и я забил в главата на старшия офицер. След това хвърлил три гранати, които убили на място 21 от германците. Останалите се разбягали. Той настигнал втория офицер и му отрязал главата с брадвата. След това се прибрал в ротата и докладвал за случката.

23. В началото на войната немците закрили завода за производство на Кока-Кола в Германия. Била издадена заповед да се изобрети чисто немска разхладителна напитка. Първите проби били със сок от ябълки, а след това и от други плодове. Директорът на завода Макс Кайт кръстил напитката „Фанта”. Той не бил нацист и след войната се свързал с шефовете на Кока-Кола, които си върнали собствеността върху завода и продължили производството на „Фанта”.

24. Мит е, че германците са преследвали всички евреи. В Германия за чисти евреи признавали само тези, които по документи са трето поколение – прабаба и прадядо. Другите били наричани „мишлинг”. Хиляди „мишлинги” служели в армията на Вермахта, а много от тях направили кариера, ставали офицери и генерали, служили в главното командване.

25. Първият портрет на истинския германец, публикуван в германския печат бил този на войника Вернер Голдберг – рус, със сини очи и каска. Баща му бил евреин.

26. Герман + Надя = любов. Невероятно, но факт. Този надпис бил пазен в дълбока тайна по време на войната. Историята му е невероятна! Става въпрос за пламенната любов между командващия германските ВВС и близък съратник на Хитлер Херман Гьоринг и съветската девойка Надя Горячева. Двамата се запознали и влюбили в края на 20-те години, когато Гьоринг се обучавал в руска пилотска школа в град Липецк. (Тогава Москва и Берлин са съюзници и приятели.) Когато я завършил и си заминал двамата продължили да си пишат дълги горещи писма години наред, дори след като Гьоринг се оженва за актрисата Ема Зонеман. Надя не подозирала, че нейният любим през това време се е издигал в ерархията и е станал райхсмаршал, райхсминистър, председател на Райхстага, министър на вътрешните работи, главнокомандващ на ВВС и пр. По време на войната германски самолети не бомбардирали Липецк нито веднъж. Заради дружбата си с Гьоринг след войната Надя изчезва безследно и се връща след години болна, измъчена, с психични отклонения. Къде е била – никой не знае.
цитирай
10. kuschel - Продължение.
26.04.2016 22:45
27. Български войници и офицери, участвали във втората фаза на Отечествената война се върнали с много и различни трофеи. Сред тях били над 2500 шевни машини и 2560 велосипеда. Почти всички те били германско производство.

28. Японските военнослужещи имали заповед да не се предават в плен. След края на войната хиляди от тях се водели безследно изчезнали. 34 бойци и офицери били открити на острови, в джунгли, където прекарали повече от 20 години без да разберат, че войната е завършила.


Мистериозният пръстен на Хитлер

29. Малцина знаят, че „трите кита”, на които се крепяла национал-социалистическата идеология е секретната организация „Аненберг”, създадена от Адолф Хитлер. „Аненберг” е основана на мистичните учения и митове за „Германенорден”, „Туле” и „Врил”, които твърдяли, че възраждат цивилизацията от изчезналият остров Арктида. Неговото съществуване е описано в индийски древни ръкописи. Всички членове на „Аненберг” носели специално изработени пръстени.

30. Девет дена след нахлуването на германските войски на територията на Съветския съюз, Сталин не се появява в Кремъл. Никой и до днес не знае къде е бил великият вожд на народите.

цитирай
11. kvg55 - 9–ти май е първо Ден на победата и чак ...
26.04.2016 23:18
9–ти май е първо Ден на победата и чак след това може да е Ден на Европа.
цитирай
12. kuschel - Не може да има ден на Европа, Азия или ...
26.04.2016 23:22
Не може да има ден на Европа, Азия или Африка. Това е смешно.
цитирай
13. born - Не може да има ден на Европа, Азия или ...
27.04.2016 01:29
kuschel написа:
Не може да има ден на Европа, Азия или Африка. Това е смешно.

А кога е денят на Америка ? На Северна или на Южна ? Майтап.
цитирай
14. kuschel - Ако някой си въобрази, че може да ми ...
27.04.2016 13:22
Ако някой си въобрази, че може да ми дава непоискани съвети, просто не е в час.
Враговете ги ненавиждам, но досадниците само ги презирам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2377213
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031