Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2019 22:11 - За някои очевадни последици от дванадесетия пореден изборен позор на БСП, или за репутационните загуби на БСП след Евроизборите
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 2181 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

      1.Кажете, в спорта кой отбор ще търпи треньор след 12 последователни загуби ??

        2.Реанимрането на скелетите на СДС от гардeроба (??)

        3.Позора в Батак (??!!).

        4.Бетонирането на Б.Борисов във властта !!

        5.Проблама с купуването на истребителите или кретенизма в политиката за националната сигурност (сравнение с Турция).

       6. Странната безпомощност с финансирането на политическите партии или липсата на исторчески знания (??!!).

       7. Като изводи – липсата на идеология и на мироглед !!

            Особенно болезнено в репутационен смисъл отекна резултата в Батак. В светинята на  България резултатите от евроизборите са : ДПС – 1180 гласа. ГЕРБ – 374 гласа, БСП – 185 гласа (Централна избирателна комисия). Бившият поробител, който кла и избива в Батак мъже, старци, жени и деца, отново господства в светия град (??!). Като че ли никой не обърна внимание на този потресаващ факт, което навява на грозната мисъл, че този поробител може пак да убива, този път внуците и правнуците на баташките мъченици. Кой носи политическата отговорност за този позорен и тревожен факт ?

            Няколко думи по шестия проблем.

       В люлката на демокрация Елада, на атиняните се е плащало за да участват в обществената дейност на Агората.

      В съвременна Великобритания и досега парламентарната опозиция се назовава „опозицията на нейно Величество”.

      С социалистическа България Народното събрание се свикваше на няколко сесии, като между тях депутатите работеха по своите професии. Ако този принцип сега се въведе, колко много пари ще икономиса държавния бюджет. И ще бъде за добро! А дребното финансиране на партии може да продължи. Знае се, че партия от членски внос не може да функционира нормално. Или държавата ще я подкрепя, или ще я купува бизнеса, или ще се обират банки. Имаме достатъчно исторически примери и по трите въпроса.

       Що се отнася до петия проблем, той изразява слабата подготовка и липсата на знания по проблемите на националната сигурност. Всъщност,

той няма отношение към военните проблеми на България и към военните бази на САЩ у нас, както се мъчат да убеждават народа разните новоизпечени военни „експерти” и това популярно и ясно го обясни представитела на ДПС в народното събрание : „Това е инвестиция във ВПК на САЩ, която ни грантира суверенитета и цялостта на България” !

       Ай-да ДПС, ай-да сукин син, както многозначително се е изразил Пушкин.

       И ако има някакъв проблем, той е как се интерпретира той от САЩ.

 

       Въпреки неблагоприятната обществена и социална обстановка има възможен изход, който е ръцете на трудовите хора. Посочен е от проф. Алекс Рабинович, университетски професор от щата Илиноис, САЩ :

          А. Наличието на партия-авангард начело с харизматичен и образован лидер.

          Б. Решимост на партийния актив заедно с актива на „лявата” опозиция съзнателно да рискува.резултатите от евроизборите са :

          В. Непосредствено обръщане към най-пасионарната част от обществото.■

          Даже в рамките на парламентарни и легални методи,тази съвкупност от три условия може да доведе до победа.

          След това - ще видим.

          Време е да се направи опит българският народ и българската държава от обект на природно-историческия процес да се преврънат в негов субект. Това изисква разумно съобразяване с реалностите около нас,  голяма доза жертвеност и  готовност да се защищават идеи и принципи, каквото и да струва това. Няма никакви гаранции за успех, но има успокоение, че е извършено необходимото когато трябва и защото трябва.

            Не трябва да се заблуждаваме. Един от най-красивите митове, че народът е безсмъртен, не намери историческо потвърждение –няма ги шумерите, древните египтяни, траките, маите и ацтеките, елините, римляните и финикийците,старите българи. Народът като цяло е силно консервативен и като стадо вървящо на заколение е зомбиран от състоянието на своето примитивно битие. Още се помни докладът на генерал-фелдмаршал Пашкевич до Екатерина Велика, че българите подобно на негрите са свикнали с робството си! Трябваше да дойдат отец Паисий, нашите възрожденци, нашите будители, нашите национал-революционери, Раковски, Левски, Ботев, Бенковски, за да набутат в закърнялото народно съзнание великата идея за самоосъзнаване на политическо и социално равнище. Не може да искаме от народа да разбира тънкостите на природно-историческия процес, да се  ориентира в геополитиката или във финансовите магии на световната плутокрация, и да се самоосъзнава като единствен суверен на Историята. Нужно е принудително тази материя да се вкара в народното съзнание. Ето я днешната роля на партията-авангард.

          На 18.07.1944 г. в реч по радио ВВС, Чърчил се нахвърля не върху българските управници, а върху българския народ : „Те (българите) са грешен народ, който заслужава да му бъде преподаден строг урок...Народите трябва да бъдат съдени с оглед на ролята, която те играят...Бълргарският народ трябва да бъде сурово наказан, не само защото е германски съюзник, но и защото не е в състояние да предложи на световната история нищо друго, освен посредствени политици, които при всяка нова генерация го водят към нови и нови провали”.

          Потресаващо актуално, нали !?

В древна Елада, в Атина, през месец боедромион (септември) от първата година на ефебията (задължителна военна служба за свободните граждани), младите атиняни в пълно въоръжение се отправяли към храма на Аглавра, за да положат гражданската клетва: “Няма да посрамя свещеното оръжие и няма да напускам мястото си в бойния строй. Ще защитавам отечеството си един и заедно с всички. И ще го оставя след себе си по-могъщо и по-голямо. Ще спазвам съществуващите закони и тези, които ще приеме свободният народ. Ще се сражавам за тях един и заедно с всички. И ще почитам бащините светини”!

            Новият 21-и век чука на българската политическа врата. Нека да я отворим !

            Тези български политици и държавници, които дадат подобна клетва и я защитят с делата си, ще отворят вратите на 21 век за България!





Гласувай:
1



1. krumbelosvet - Ние не сме просто обект
01.08.2019 03:08
А обект на УНОЩОЖЕНИЕ, планомерно унищожение със свръх-научни и свръх-технологични средства. От кого? Ако уважаваният професор досега не е забелязал от кого, всичко останало което забелязва и пише, е БЕЗПОЛЕЗНО.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1948339
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031