Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2020 11:21 - ДЕМОКРАЦИЯТА - ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ ИЛИ ОВЧАТА КОЖА НА ЗЛОДЕИТЕ
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 2956 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 09.02.2020 12:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Отдавна се каня да напиша един фундаментален труд за така яростно рекламираната демокрация, защото много хора вярват в нея без да имат представа за какво става въпрос и дори гордо се наричат демократи. Ще се опитам да представя материята максимално сбито, без дори да засягам произхода на понятието в древността.
Според феновете на демокрацията тя има 6 основни принципа:

1. НАРОДОВЛАСТИЕ, включващо: народът сам кове законите, избира свои представители и може да ги сменя и решава важни въпроси с референдум.

Ми, браво! Да видим как е на практика. Народът до сега никога и никъде не е изковал нито един закон нито в робовладелска Гърция, нито в робовладелска Америка, защото това няма как да стане на практика, а неговите избраници правят закони, които устройват предимно тях самите. В България народът често няма представа кои са представителите му, камо ли да ги сменя. Референдумите у нас са нежелани от "демократите", защото могат да им объркат далаверите, затова са по-редки от слънчевите затъмнения.
В една държава в света съществува т.н. пряка демокрация, където хората решават всички държавни и месни въпроси чрез референдуми. Повтарям, само в една даржава - Швейцария.

Нашите "демократи" обаче не дават и дума да се издума за такова нещо с аргумента: народът е прост и некомпетентен и ще вземе да изгласува някоя глупост, примерно: " Да напуснем ЕС и НАТО". Сакън, не дай Боже!.
2.БОЛШИНСТВОТО РЕШАВА - тоя принцип е най-формалния, да не кажа, че никога не се е прилагал. В повечето държави съществуват редица ограничения като: право на глас, имотен и образователен ценз и всякакви други ограничения, за да може контролът винаги да остава в ръцете на управниците. Куриозно е, че жените в Швейцария получават право на глас чак в 1971 година. Но комент!
В България болшинствата са абсолютно изфабрикувани и често се състоят от мъртви души и купени арийци по махалите т.е. всеки, който има безотчетни пари от далавери и наркотици може да си направи мнозинство.
3. ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТТА - най деликатния момент в сборника от принципи. В началото на Агората е било ясно - само конницити т.е. около 5000 най-богати граждани от 200 000 Атина са имали право на глас. Робите и жените не са смятани дори за човешки същества. Сега обаче тоя номер не минава и злодеите набързо съчиняват "представителната демокрация" т.е. някой наужким ще представя твоите желания в държавната институция - парламент. Ако, обаче не ги представи, ти го махаш и заменяш друг. Дръжте ме да не падна от смях! Глупости на търкалета.
Забележка на авторите на демокрацията, цитирам: "Демокрацията, както никоя форма на управление, се нуждае от качествени лидери. За съжаление обаче избирателната система като елемент на демокрацията не гарантира тяхната селекция."
4. СВОБОДАТА - за основа на тоя принцип се приема Декларацията за независимостта на САЩ. В нея е записано, че всички хора по рождение имат правото на живот, свобода и щастие. Няма що, сладки приказки, направо просълзяващи. В добавка нашите измислиха и "равния старт".
Направо не ми се коментира. Точно САЩ да осигурат право на живот, свобода и щастие, те, които са безчинствали във всяка една страна по света и са погубили толкова невинни хора, нолкото никой друг в историята. Тоя принцип, прилаган от САЩ е класически пример за оксиморон. Колкото до "равния старт"...това е най-голямото лицемерие, което е възможно.
5. РАВЕНСТВОТО - най-смешният от принципите. Толкова е абсурден, че няма да си давам труд изобщо да го коментирам а направо ще цитирам "демократите": "Неговото съдържание е съвкупността от права, които дават възможност на всеки гражданин да избира и да бъде избиран в структурата на властта. Това равенство е формално и не гарантира на всеки реално участие във властта. Равенството (като ценност на демокрацията) е неин принцип не за да се разбира, че всички имат еднакви способности за политическо участие и дейност. Ако умният човек и глупавият човек се ползват с равни права за гласуване, то техният шанс да попаднат в политическия елит е неравен." Хабен, зи, ферщанден? Всичко е прах в очите.
6. ПЛУРАЛИЗМЪТ - включва: признаване правото на съществуване на различни интереси, многообразие на центровете на властта, изключване правото на една власт или една личност да доминира над останалите и равноправие на политическите сили в борбата за власт.
По точко "първа" питайте бабата, която джандарите едва не умориха от страх, защото си позволила да вика срещу властта. У нас "никога" една личност не е доминирала над другите, особено пък в момента. Някой против?...Хм!!! В България политическите сили са "абсолютно равноправни в борбата за власт", особено някои с повече мангизи и протекции от САЩ.

Това е демокрацията, другарки и другари, дами и господа - лъжа и измама, демагогия на демагогиите, дъвка за наивници или направо въздух под налягане. Не ви съветвам да се обявявате за демократи. Конфузно е някак. :)

КРАЙ
 



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. born - В списъка с принципи си пропуснал ...
09.02.2020 11:31
В списъка с принципи си пропуснал един от фундаменталните и основни стълбове на демокрацията- демагогията, който на практика е най- базисния...
Почитания !
цитирай
2. kuschel - Аааа, не съм я пропуснал, просто ...
09.02.2020 11:36
Аааа, не съм я пропуснал, просто няма как. Прочети пак.
цитирай
3. kvg55 - kuschel,
09.02.2020 11:46
Добре си разработил темата за демокрацията. На заинтересованите и мислещите ще им стане ясно за "демократичните" измами.
цитирай
4. eva666 - :-)))) здр. младежиии,и ко ви бърка..няк'ва си думичка.М?
09.02.2020 11:57
кушеле, Danke! Ich hab alles sehr gut verstanden,seit Ich noch 30 war, aber Du?
бих рекла, тези "фундаментални" и основополагащи..сбрани афоризми )
ги разказвай дОма..на унуката..ще и бъде полезно, или на хубавата ти..булка..
или, ги постваш за дядо венцоо и бай Бляку..? нема лошо..дружки сте)
а, те многоо обичали.."да гласуват"..таман, да се понаучат и образоват..
на..некои мурафети..
смяххх и поздрави весели./джули
цитирай
5. kuschel - Демокрацията е толкова измислена, ...
09.02.2020 11:58
Демокрацията е толкова измислена, колкото и религиите. Тя е същото средство за контрол на масите като религиите и не случайно в представянето и никъде на става въпрос за справедливост. Не случайно демокрацията се свързва с капитализма, в който няма и помен от справедливост.
цитирай
6. kuschel - кушеле, Danke! Ich hab alles sehr ...
09.02.2020 12:00
eva666 написа:
кушеле, Danke! Ich hab alles sehr gut verstanden,seit Ich noch 30 war, aber Du?
бих рекла, тези "фундаментални" и основополагащи..сбрани афоризми )
ги разказвай дОма..на унуката..ще и бъде полезно, или на хубавата ти..булка..
или, ги постваш за дядо венцоо и бай Бляку..? нема лошо..дружки сте)
а, те многоо обичали.."да гласуват"..таман, да се понаучат и образоват..
на..некои мурафети..
смяххх и поздрави весели./джули

Винаги си на косъм да те шитна, но днес ще се правя на демократ. :)
П.с. И нито си на 30 войни нито на 30 години, ама карай.
цитирай
7. oia - Kuschel, Приветствам те и адмир...
09.02.2020 12:15
Kuschel, Приветствам те и адмирации за постинга. Ще си позволя да ти представя моето обяснение за демокрация---
Деяния, еманиращи меркантилността--обединена с користта, раздорите и алчността,
не са ценностно исконно явление. Така, че демокрацията да си я блъскат в главата. Защо ли си мислят, че всички са заблудени от скачащите маймуни.
Още веднъж---адмирации
цитирай
8. kuschel - Kuschel, Приветствам те и адмир...
09.02.2020 12:30
oia написа:
Kuschel, Приветствам те и адмирации за постинга. Ще си позволя да ти представя моето обяснение за демокрация---
Деяния, еманиращи меркантилността--обединена с користта, раздорите и алчността,
не са ценностно исконно явление. Така, че демокрацията да си я блъскат в главата. Защо ли си мислят, че всички са заблудени от скачащите маймуни.
Още веднъж---адмирации

Е, някои хора са запазили способността си да мислят, а други никога не са я притежавали.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2383111
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930